tiistai 20. syyskuuta 2011

Naisen pankki

 Palasin srk-vaalien ennakkoäänestyksestä. Se oli minulle uusi kokemus. Sain postissa ehdokasluettelon ja äänestyslipun. Edelliseen äänestykseen osallistuin palauttamalla äänestyslipun postissa. Panin merkille kuitenkin x-ruutuun kohdan.
 - Tällä kertaa jätän äänestämättä. Ei ole sopivaa ehdokasta. Rasti ruutuun ja olen äänestänyt. Lippu ei ole tyhjä. Tyhjä äänestys näkyy istuntosalin  näyttötaululla. Poissa on asia erikseen. Kadulla nuori mies pysäyttää kysyäkseen minulta.
- Tunnetko naisten pankin?
- Tunnen. Sen teki tunnetuksi minulle naapurin setä, kun ei hallinnut tyttärensä tekemisiä. Koulun käytyään tytär lähti interrailille Eurooppaan kundikaverinsa kanssa. Ei ollut ottanut velkaa eikä pyytänyt rahaa isältään.
- Pankkinsa päällä istuu, totesi turhatunut, otteensa menettänyt isä.

Miestenhän maailma on kaikessa, jos näihin kuviin on uskomista. Siihen olen törmännyt isona tyttönä. Puutteellisen terveyskasvatuksen takia oli pelottelu ainoa opetus, kuinka poikiin pitää suhtautua. Se tuotti tuloksia, kun omat tytöt olivat pieniä.
- Tuntemattomilta ei saa ottaa karkkia. Ne ovat namusetiä ja sieppaavat pieniä tyttöjä.
- Ei kelvannut karkit tytöille, valitteli vanha mies torjutusta tarjouksesta. Oppi oli mennyt perille. Samoilla fiiliksillä katson näitä missikuvia. Sekin bisnes alkaa avautua, kun joku uskaltaa luopua kruunusta. Ces't la vie. Tämä on päänavaus sotkeutuneessa bisnesmykkyrässä. Où est la femme?



Opetusvideo pienille ja isolle muusiikkitalon avajaisten jälkeenkin. Ruumiin kulttuuria sanotaan kehonkieleksi. Ollaan oltu hakoteillä kulttuuriministeristä lähtien. Miten lie nykytilanne miesministerin ohjauksessa. Aika näyttää, mitä on saatu aikaan viihde- ja vapaa-aikana. Naisten pankki auttaa kolmansissa maissa naisia työllään elättämään perheensä. 
Meillä laki määrää, mitkä työt eivät ole työtä eivätkä kerrytä työhistoriaa. Lainvahvistaja on asetettava vastaamaan lainsisällöstä, sitäkö hän todella tarkoittaa, ehdottomasti. Suomi-neito on ollut tarkkailun alla kuin al-Gaidan johtaja aavikkopalatsissaan. Valtio olemme Me suomalaiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti