tiistai 14. tammikuuta 2014

Lopun alku

"nyt on lapset työssä kaikki, astioita pesee maikki, kerttu kirnuaapi voita, kalle kuorii perunoita..." MOT: Edunvalvonnan armoilla

Avaa taustaksi: Hartaudet: Aamuhartaus 14.1







113 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1901: Venäläismalliset postimerkit otettiin käyttöön Suomessa.

Laajakaistasta on kyse, kuka sillä saa rahastaa. Kilpailijoita en voi listata 
paremmuusjärjestykseen. Totean taas kerran dnan tarjoamasta ilmaisesta laajakaistasta taloyhtiön kanssa tehdyllä  sopimuksella. Nettiyhteyttä on häirittävä, että yhteys katkeaa. Kone on suljettava ja käynnistettävä uudelleen kaupungin keskustassa, jossa sonera, saunalahti ja dna kilpailevat maksavista asiakkaista. Meille uskotellaan kilpailun tehokkuuteen, mutta loppukäyttäjä on vahingon kärsijä.

Ensimmäinen havainto valokuidusta oli itsenäisyyspäivän linnan juhlista. Firman johtajan rouvalla oli valokuitukoru. Tästä sain kuulla erikoisten yrittäjien joukossa ko firmassa yksi markkinoi valokuituja muuksi kuin koruksi. Soneran logo liekehtivästä kypärästä on saanut muistutuksen Schumin ja Pelastiko suojasää Morgensternin hengen? Jotakin hyötyä suojasäästä hyppyrimäen alastulossa, mutta kivet eivät pehmene eikä titaanit itke.(Titaanit eivät itke (Empire Inc.) Mikä lie koitunut Myllylän kohtaloksi?


Seppä Näätänen käytti tällaista polkuahjoa.Kaustajärven vartion rakennus, osa 2
kuva: Seppä Näätänen käytti tällaista polkuahjoa.

Eksynyt kokonaan oon tässä sekavassa maailmassa. Aurinko valaisee tiiliseinää, ei vielä kuitenkaan häikäise. Sen aika on myöhemmin keväällä. Uutisista kuulen ilman perillisiä kuolleiden valtiolle  jättämistä perinnöistä. 
Tarinani on toinen kahdeksan sisaruksen perinnöstä. Hautaustoimisto oli haistanut haaskan, kunta enemmän paikallisesti ja valtio vielä ylempänä, jonka kassaan lopullisesti perintö kilahtaisi, kun sielu taivaaseen vilahtaisi. Poliitikolta kysyn, mitä jätin tekemättä, 
  • kun hoidin vanhempani hautaan, 
  • valvoin perinnönjaon oikeudenmukaisesti kaikille velattomat osuudet, 
  • huolehdin äidin kuolinpesään kuuluvan kuolinpesäosuuden takaisin. Leski esitti sen Pietarille taivaanportilla sisäänpääsymaksuksi, mutta käräjäoikeus määräsi pesänselvittäjän. Se palautui kuolinpesään.
  • valtakirjalla hoidan veljeni kirjurina hänen kela-asioitaan. Pyysin vanhempiani antamaan veljelleni asumisoikeustestamentin, että hän saa asua kotonaan heidän kuoltuaan. Näin me kaikki yhdessä hyväksyimme testamentin, kun oli sen aika.
Se oli viisautta, kun kuulin paremmin pärjänneen sisaren ilmoituksesta omalle veljelleen, joka oli huolehtinut heidän äidistään omaishoitajana omakotitalossa.
- Muuta pois, talo mene myyntiin.
Kuolevien hoidolla Äiti Theresa sai nobelin rauhanpalkinnon. Mistä ansioista meidän omahyväinen nobelisti palkittiin? Se ei ole minulta pois, tulihan minusta rauhan välikappale S-ryhmän sponsoroidessa CMI:n kautta nobelistia. Vähäksi aikaa se kuitenkin lyhensi kauppamatkaa kulman taakse E-kauppaan, jossa en saa bonusta ostoksistani. 
Jäljet pelottavat, tekihän punapääoma konkurssin eläkeyhtiöineen. Valkopää myi velalliset ulkolaisen perinnän kohteeksi. Huolimatonta maksujen kirjausta seuraa Intrum Justitian yhteydenotto. Se saa minut juoksemaan unohtaen polvien kivun ja  soittamaan puhelimella. Hengästyneenä kysyn.
- Onko siellä automaatti vai IHMINEN?
Jos automaatti vastaa, sillä on oma polkunsa kehoituksilla painella näppylöitä luetelluista vaihtoehdoista. Sitten alkaa loputon musiikki instrumenttikappaleina.  

Aamusoitto saa silmät auki vuodelta 1956.  Kansanlaulu (sov. Erkki Melartin): Heilini soitteli (Ture Ara ja Marja Oja). 

PikkukuvaKimmo Riikonen - Talvella Talikkalan markkinoilla 

Nyt on tammimarkkinoiden aika. Tori on evakossa toriparkin rakentamisen ajan. Palaavatko kauppiaat takaisin? Moni on lopettanut, kun asiakkaat eivät ole löytäneet yrittäjiä uusissa paikoissa. Eheytyykö keskusta, kun autoille kaivetaan monttu torin alle. Missä on ihmiset?

Onnettomuuden jälkeen 

Johnny & Ann Christine Eksynyt kokonaan oon 

Ruususen unen jälkinäytös esitetään tänään. Uneksiminenkin voi johtaa EU:n käsittelyyn ja perinnönjako Haagin sotarikoskäsittelyyn rauhan aikana.   

Näin maailma makaa, kuin petaa. Oma kokemukseni on ihmisten ymmärtämisen vaikeus. Väärinymmärtäjän osoite on eroottisella hautausmaalla, kukkapenkissä, jonne en palaa viemään yhtään ruusua.
 

Ruusu on punainen T.Palo 

Hulluus jatkuu, vaikka isän kuoltua en ottanut vastaan valkoisen veteraanin lupamaa havuseppelettä haudalle. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti