torstai 2. tammikuuta 2014

Elämän kulissit

Jääkukkia ikkunalasissa. Kuva: Pekka Sipilä/YLE
Hartauspuhujat tammikuussa
Verkkokirjoittajan talo
Tytti Kira Sindi 

Aamuhartaus 2.1.2014

 Elämän kulissit Toimittaja Kaisa Raittila, Helsinki. Virsi 287: 3, 7. Virsi alkaa sanoin: "Herraamme aina luottaa saa". Kampin Laulu, Timo Lehtovaara (joht), Juhani Haapasalo (urut).

Valmistauduin tuleviin muutoksiin Verkkokirjoittajan talossa heti dna:n uutisen luettuani. Atk-vastaava oli saanut saman ilmoituksen. Olimme samassa veneessä tietoyhteiskunnassa, jota on yritetty syöttää kaikille 1990 -luvulta lähtien. Vertaisohjaajia on koulutettu projekteissa. Missä on vertaisohjaajiksi ilmoittautuneet, kun tarvitsisisin työnohjausta PC:n kanssa? Ovat hävinneet kuin tuhka tuuleen. Koulutuksessa olin kaukaa viisas solmiessani atk-vastaavaan kanssa ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen. Olemme vaihtaneet osoitetta netissä eikä vähempään kuin Nettihotelliin.

Uuden Vuoden yönä koin nettihyökkäyksen. Tilini eivät tunnistaneet sisäänkirjaustani.  Se niistä suojauksista, Snapchat: Miljoonien nimet ja puhelinnumerot julki(1.1.2014 18:31). Heti keskiyöllä olin kaapattuna. Skypen chatista ehdin lukea kiitokset lahjoista ja hyvän uuden vuoden toivotukset kaukaa. Kummallinen NSA:n vastustaja hakkeroi Skypen (Digitoday, 2.1.2014 8:57). "NSA kävi täällä" kuin viimeisellä junamatkalla ilmoitti konduktööri etsiessäni numeron perusteella istumapaikkaa. Näitä otsikoita luen arkitorstaina, joka on toivoa täynnä.

Katsoin blogin tilastoja klo 23.00 - 7.00. Käyrä näytti suoraa, nukuinhan sikeästi viime yön 8 tuntia. Unta häiritsevä kidutus on voitettu. Jouluna 1990 äiti hyväksyi läsnäolon vanhempieni luona, mutta heti joulun jälkeen hän alkoi hoputtaa poislähtöä. Hän palaisi laitokseen, josta hänet noudettiin kotiin jouluksi.
- Kenenkään ei pidä valita omaishoitajan osaa, kun on oma ansiotyö ja oma elämä. 
- Mihinkä isä? kysyin näiden keskustelujen jälkeen.
- Tulkoon mukaan. Äidin piti allekirjoittaa oma päätöksensä. Minulla ei ollut sydäntä tehdä hänen puolestaan näin tärkeää päätöstä. Halvaantuneella kädellä kirjoittaminen vaatisi rullallisen paperia. Ja niin jäi päätös omakätisesti vahvistamatta. (1.1.1991 - 4.6.1992)

Oppisopimuskoulutuksella hankittua pätevyyttä laillistettuna ammatinharjoittajana (syysk/1979) en koskaan ollut vaihtamassa toiseen. Vielä 7-kymppisenä voin vaihtaa työpaikkaa, kun tuotteesta en ole luopunut. Edunvalvojat olivat keksimässä uusia tehtäviä halventamalla naisen tekemää työtä. Tätä on jatkunut  vuodesta 2000 tähän päivään asti. 
Sain lahjaksi kirjan TARJA HALONEN PAREMMAN MAAILMAN PUOLESTA / HANNU LEHTILÄ. 6.2.2000 vaihtui valta isäni viimeisenä elonpäivänä. Presidentistä minulla ei ole arvostelun sanaa. Mutta presidentintekijöistä sitäkin enemmän. Omaishoitajana en ollut mitään, kun he olivat valinneet presidentin ja saaneet kutsuja juhlimaan voittoa.  Kohta saat ehkä itse keksiä oman työsi.
Presidentintekijät yhdistyksessä joutuivat keksimään omat työnsä käyttäessään yhdistyksen rahat oman poliittisen uran luomiseen. SAK on maksanut vaalirahavelkoja, maksakoon, siihen puljuun en ole koskaan kuulunut.

Otsikoita lukiessani koen omakseni kunnan harjoittaman politiikan vuodesta 1900 lähtien. Perintöosani on sijoittajien mielenkiinnon kohteena. Kunta heidät houkutteli lupaamalla pienellä rahalla mökkipläntin lomakiinteistön rakentamista varten.
Osakaskunta päätti jakaa jopa miljoonan arvosta tontteja ilmaiseksi, oikeus piti laittomana (2.1.2014 7:01)
Valtakirjalla seuraajat noudattavat sodan jälkeisen ajan periaatetta. Sotaan osallistuneelle isälle valkoiset veteraanit lupasivat kuoltua havuseppeleen haudalle. Lupaajat ovat kuolleet, mutta suljetun yhteiskunnan säännöt ovat voimassa kunnan katujätkä- projekteina.

Ylätunnisteen mukaan Verkkokirjoittajan talossa on palattu päiväjärjestykseen. Presidentti kysyi uudenvuodenpuheessaan. Riittääkö ruoka ja vesi kaikille? Entä raaka-aineet? Ajatukseni palaa Talvivaaraan vaikka kysymyksessä  on energia, siis lämpö kaikille. Sijoittaja korottaa vuokraa, kun rahanarvo on heikentynyt ja minun maksukykyni vahvistunut.  Sijoituskämpässä ei ole korjattu vääntynyttä ovea eikä pesun jälkeen auki jäänyttä ikkunaa.
Lisään vaatetta pysyäkseni lämpimänä, kengät jalkaan, ettei sukat pyöri jalassa. Olen jäykkäniskainen saatuani vetoa.

Kirkko seuraa sotepalveluja. Muutettiin osoitetta hartauksien julkaisua varten. Mitä meistä aamuhartausseurakuntalaisista, joilla on mahdollisuus kuunnella tai lukea uudestaan radion livelähetyksen. Meidät on jätetty heitteille henkisesti ja fyysisesti. 
- Kun ei ne tule. Kun ei ne näy eikä ne kuulu.

Ilokseni huomasin, että aamuhartaus kuuluu taustalla Verkkokirjoitajan talon ollessa auki. Toimittaja Kaisa Raittila puhuu asiaa. Pastori Hilkka Olkinuoran hartaudet jäivät joulukiireiden alle 19.12.2013. "juokse jeesus juokse, joulu on tulossa."  ja lähti pakomatkalle kamelin selässä. Tulee takaisin pääsiäisen edellä ratsastaen aasin varsalla ihmisten huutaessa "Hoosiannaa". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti