sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Aamusydämellä

Aamusydämellä: 26.01.2014 09.05 Aamusydämellä
Vammaisen oikeus lapseen. Lapsettomuushoidot ovat olleet raskaita Tiina ja Jukka Kumpuvuorelle syrjivien asenteiden vuoksi. yle.fi aamusydamella.
HS: Suuri osa neuvoloista käyttää vanhentuneita kasvukäyriä


















Horisontti.
Keskustelun aiheena saattohoito; studiossa Esko Seppänen ja Virpi Sipola. ''Haluan kuolla reippaasti niin kuin elinkin'' sanoo eläkkeellä oleva kansanedustaja Rauha-Maria Mertjärvi. Haastateltavana Ulla-Leena Lundberg. Toimittajina Simo Alastalo ja Ville Talola

On yhteisvastuukeräyksen aika. Horisontissa keskustellaan saattohoidosta "lahjoita hyvä kuolema" -teemalla. Omaishoitajana aloitin 24h/7 keskeytymättömällä 3-vuorotyöllä. Naapurin laahava ääni kuuluu vielä tänä päivänä.
- Kyllä minä pelekäsin, nyt se kuoloo. Hetkeäkään en pelännyt kuolemaa, yhteisvastuukeräys "sairaan hyville" viskasi minut potilasjärjestöön kristityn lähettämänä. Siksi omaishoitoasia ei ole edennyt suuntaan eikä toiseen. Omaishoitajan jaksaminen on ihme, kun poliitikot pähkäilevät rahojen loppumista. Siinäpähän pähkäilette kertoimella 5.4 työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuotta eduskunnassa. Se on saavutus sekin eläke-etuutena. Meidän lait ovat erilaiset herroille ja narreille kukkaronvartijoiden mielestä. Pettämisrahoilla saatiin aikaan muukalaisille hautausmaa. 

Inhorealistisin tuntein katson Anne Frankin päiväkirjan omana sodan sukupolven kokemuksena avoimessa yhteiskunnassa suljetun yhteiskunnan sääntöjen puristuksessa tietokoneen tarjoamalla roskapostin tietämyksellä.
Kino Klassikko: Anne Frankin päiväkirja 
 
(The Diary of Anne Frank/USA 1959) Kolmella Oscarilla palkittu elokuva tytöstä, joka perheineen piileskeli yli kaksi vuotta natsien juutalaisvainoja Amsterdamissa. O:George Stevens N:Millie Perkins, Shelley Winters.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti