perjantai 4. lokakuuta 2013

Kaivosta se alkoi

Keskiviikko, 9. lokakuuta 2013 palaan 5 päivää taaksepäin vanhusten viikolla. Sain linkin Prosak-proosaklubille. Olen pitänyt youtuben live-esityksiä löytönä. Kaikkea kerran löytämääni en löydä toista kertaa. Videoita on poistettu tekijänoikeuksiin vedoten. 

Mitään uutta en tarvitse kirjoittaa, peilaan vain tämän päivän uutiset elettyyn elämään. Joku vielä vetoaa talvisodan henkeen tietämättä, mitä se käytännössä tarkoitti. 
Voi, teitä, pullamössösukupolvi. 
Jokainen yrittää olla asiantuntija tämän päivän lamassa muistamatta, kuinka 1990-luvun lamassa selvittiin. Omakohtaisena kokemuksena itse selvisin sijoittajien ahneutta.

Vuosituhannen vaihtuessa olen uudessa käytännön tilanteessa. Kielletään puhumasta ja kirjoittamasta omaishoitamisesta erottamisen ja poliisiasian nostamisen uhalla, kun ei ole rahaa jakaa kaikille. On lainattu velaksi, mutta sen enempää rahaa kuntien palveluihin ei ole osoitettu. Leikkauksia leikkausten perään ja ikäihmisiä lyödään kynsille tämän ajan tietoyhteiskunnassa. Minusta tämä muistuttaa mielipidevangin "Leninin testamentin" sisältöä. 

Vertaisohjaajakoulutuksessa muistan PHP:n nuoren luennoitsijan tunnin joskus 2003. Hän ihmetteli, mitä minä tekisin joukossa.
- Haluan katsoa sen päivän, mihinkä on päästy ja kuinka sieltä tullaan ryminällä alas. Nyt on se päivä.
Kaikki muistan kuin eilisen päivän. PHP myi liiketoimintansa dna:lle. Maksajia on kalasteltu katteettomilla lupauksilla. Ilmoitus kotisivupalvelun lopettamisesta hermostuttaa, onhan oppilastyönä tehty Verkkokirjoittajan talo hävitysuhan edessä. 

Täällä istun vainajien seassa kuin kaavilainen Maija muutettuaan navettaan asumaan, kun ei osannut luopua lehmistä sukupolven jatkajan  puuttuessa.
Vanha Singerin raato metallikeräykseen sähkömoottorin simahtamisen jälkeen. Radio, levy- ja kasettisoitin lakkasivat kuulumasta. Käytettynä ostettu tietokone on palvellut monitoimikoneen väli-isäntänä. Vistakin haukkoo henkeä kuin kala kuivalla maalla. Lankapuhelimesta jäljellä 2 osaketta, joista tehdään ostotarjouksia. Kotiluuri vaihtui pienen pieneen kännykkään, vaikka sitä kaupattiin lankapuhelinkoneena langattomalla yhteydellä. Vuokrakämppäkin on alkuperäinen varustukseltaan vuosimallia 1986. Tässä minä elän romujen hautausmaalla kaupungin katolla kolmen summerin takana.

Mitään minulta ei puutu. Kaikki on kuollut ympärilläin. Kaikki on hellää ja hyvää. 
Tämä ei ole Jälkikirjoitus vaan pikemminkin RIP  muistokirjoitus eletyn elämän raunioilla.
 
Hakutulokset: Скачать видео

Raimo Matikaisen haastateltavana tulevaisuudentutkija Esa A Luukkainen

Загружено 11.01.2013

Raimo Matikaisen haastateltavana tulevaisuudentutkija Esa ... - WikiBit

wikibit.net/youtube/w1tw3tjMgFs/Raimo-Matikaisen-haastateltavana-tule...
Видео Raimo Matikaisen Haastateltavana Tulevaisuudentutkija Esa A Luukkainen смотреть онлайн, скачать видео бесплатно. фильм онлайн Raimo ...
Joku kävi kopeloimassa selvää osoitetta -WikiBit ei aukea minun koneella.

Raimo Matikaisen haastateltavana tulevaisuudentutkija Esa A Luukkainen
www.youtube.com/watch?v=w1tw3tjMgFs
 

Kari Hotakainen Prosak-proosaklubilla

Ruskan värjäämiä vaahteran lehtiä. Kuva: Jyrki Lyytikkä/YLE Kehitysvammaistyön pastori Anu Morikawa, Rovaniemi. Virsi 289: 1 - 2. Virsi alkaa sanoin: Vain sinä tunnet minut, Vapahtaja. Psallamus kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut). Hartaudet: Aamuhartaus 4.10

Jos luoksesi en pääse voittajana, saan tappioni tuoda kuitenkin.Tuntemisesta on kyse tai oikeastaan esittelystä suurelle lukijakunnalle. Ketään ei kiinnosta, kuka olen, vaan siitä, miksi 50+ bloggaa? 

Luen Iltalehden otsikoita. 19-vuotias tyttö on löytynyt surmattuna joesta. Muistot palaavat omaan nuoruuteen. Meitä sota-aikana syntyneitä oli suuriksi ikäluokiksi asti. Jokainen meistä tyttöinä on ollut tiukan valvonnan alla kuin Kaukoidän tytöt. Meillä on harjoiteltu ja käyty kauppaa. Koskaan en jätä mainitsematta, mitä saman koulun kasvatti teki tyttötalon ikkunan alla iltaisin lukioaikana. Se oli häiriköintiä, johon kukaan ei puuttunut.

Muutaman vuoden kuluttua olimme saman koulun opettajina, hän koulunkäynyt kansakoulunopettaja johtajana ja minä va. ilman pätevyyttä opetin lapsia lukemaan purettavassa mökkitönössä. Ulkonaisista puutteista huolimatta päästiin kevääseen. Johtajaopettajan ongelmat kohdistuivat minuun tietyin seurauksin. Selvisin uittamisesta kylmässä vedessä mustelmilla. 

Samoihin aikoihin toiselle miesopettajalle kävi huonommin. Valmistujaisjuhlissa hän surmasi naisystävänsä ja kärsi vankilatuomion. Käytti vankeusaikansa opiskeluun ja tuli tohtorina ulos vapauteen.  Haastatteluohjelmassa hän kertoi tulleensa syrjäytetyksi hakiessaan virkaa nuorten parissa kärsittyyn tuomioon vedoten. Kyynel silmissä hän epäröi kertoa lapsilleen tapahtumista sitten joskus.
- Kuule, faija, ihan tuota en olisi sinusta uskonut. Pitkän hiljaisuuden jälkeen elämäntapansa korjannut mies sai kuulla kymmenkesäisten poikien ihmettelyn ja ihailun auton takapenkillä.

Viiteenkymmeneen ikävuoteen olin vaiennut asioista. Minut oli kutsuttu uuteen tehtävään vanhempieni omaishoitajaksi syntymäkuntaani. Siellä kansakoulukaveri palautti minut lapsuuteen tokaisemalla nähdessämme.
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan. Kaikki liittyy kaikkeen. Rehtorin taluttaminen korvasta kansliaan tappelijana, vaikka pojat vetivät tukasta ja kopeloivat estoitta ennen tunnin alkamista.

Kymmeneen vuoteen en ehtinyt kirjoittamaan. Valitukset jäivät tekemättä, hehän tekivät virkamiehinä, mitä tahtoivat.  Pääsiäisenä 2000 takaisin Lahdessa. Anna-Maija Raittilan runo puhutteli "On opittava uudestaan".

Olen oppinut verkkokirjoitustaidon, se on ollut pankin vaatimus asioida automaatilla ja viimeksi hoitaa netissä pankkiasioita. Siinä hyöty ja huvi. Tätä ennen menin pankkiin maksamaan vuokran tunteakseni, että olen elossa. Sitten pankki kieltää rahan tuomisen pankkiin tilille. Kirjoittamiseen ja raha-asioiden hoitoon tarvitsen tietokoneen. dna vain pottuilee ostettuaan PHNetin liiketoiminnan. Lopettaa kotisivupalvelun ja hävittää lopullisesti suurella vaivalla oppilastyönä aikaansaadun Verkkokirjoittajan talon. Kaikki liittyy kaikkeen. Sukupolvenvaihdos on estetty sijoittajien eduksi. 

Mahdoton tehtävä kirjoittaa netissä on yhteyden takkuaminen. Taloyhtiöllä oli suuri ongelma aloittaessani opiskelun verkkoympäristössä. Ei oltu vielä budjetoitukaan digivalmiuksien rakentamiseen. dna tekee kaikkensa markkinaosuuksien haalimisessa, vaihdattaa modemit ja digiboksit uusiksi, vaikka vika on kellarin ja kerroksen välillä. Viime päivinä olen joutunut sulkemaan tietokoneen kesken kirjoittamisen kehoituksella tarkasta nettiyhteys. Tallennus ei aina toimi, joten luulen virhe on monen tekijän yhteissumma.

Onneksi olen oppinut uudelleen. Siirryn kirjoittamaan kynällä ruutuvihkoon. Vihkon kannessa on Mauri Kunnaksen kuva Seitsemän koiraveljestä. Olen ottanut sen SWOT -analyysin nelikentän kuvaksi "Uhat".  Vahvuudet - heikkoudet,  mahdollisuudet olen käynyt läpi. Uhat on julman jumalan mielikuvituksen tuotetta. Siihen on hurahtanut koko markkinatalous talouden madonlukuja hokemalla. 250 vuoden sykli on päättymässä. Sitten kaikki alkaa alusta, Leninin testamentti vankileiriltä toteutuu Sini Saarelan ja muiden aktivistien vankeutena.

Mielipiteestä on ollut kysymys, ollaanko Neuvostomaassa vai Venäjällä, suljetussa vai avoimessa yhteiskunnassa. Meille uskoteltu avoimessa yhteiskunnassa suljetun yhteiskunnan säännöillä. Ihan sama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti