sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Iso-isoisä ja pikkunalle

Dokumentti: Vanhusten viikon alkajaisiksi jumalanpalvelusajalla su. 6. lokakuuta 2013, uusinta ti. 8.10.2013  klo 11.05 YLE1,
ei nettikatseluoikeutta. 
Rakas isä
Kuinka vastuu vanhusten hoitamisesta tulisi jakaa lasten ja yhteiskunnan kesken? Kun Madeleinen isä halvaantui, jätti tytär työnsä ja ryhtyi omaishoitajaksi. Omaishoitajan työtaakka on kuitenkin raskas.(U)

Tämä taivas, tämä maa sukupolvelta toiselle jää. Vai jääkö? Mietipä sitä päättäjä, kun olet itse 90 -vuotias. Taivasta et pysty muuttamaan kuin ottamalla sateenkaaren värit lippuusi, jonka vetäiset esille kuin paljastelija pudottaessaan housunsa kinttuihin. Maa on hävityksen kohteena hallinnollisesti jokaisen mieltymyksen mukaan.

 

Tämä taivas, tämä maa

Hyvää itsenäisyyspäivää kuin vuonna 1964. Syksyllä 1963 olin ensimmäisen kerran television välityksellä osallistunut itsenäisyyspäivän juhliin Linnassa. Pieni joukko koolla parhaimpiinsa pukeutuneena kuin Amerikan suomalaiset joulukuun 6. päivänä. Meillä on eletty suljetun yhteiskunnan säänöillä 50 vuotta. Suomi-neito ei ole koskaan saanut elää itsenäistä elämää, etteikö siihen auktoriteetit olisi sotkeutuneet naimattomuuttaan tai titteliinsä vedoten. 
Vasta tänään tunnen suurta vapautta odottaessani Länsirannalle Tiekartan valmistumista. Sukupolvenvaihdos on ainoa tie selvitä elämässä eteenpäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti