keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Eilisen etsintää

Suomen aikuiset maailman toiseksi parhaita lukemaan ja laskemaan

Uutisissa mainittiin useaan kertaan Suomen aikuisten luku- ja kirjoitustaidon vertailussa sijoittuvan hopealle. Uutista en löytänyt mistään ja aamulla oli uuden uutisen aihe. Ikäihmiset eivät saa tietokoneopetusta niin paljon kuin tarvitsevat. 

- Höh, hämmästynyt vastaus monessa yhteydessä, kun kolkuttelin projekteihin mukaan oppimaan tietoyhteiskunnassa tarvittavia taitoja.

 

VERKKOKIRJOITTAJAN TALO 

 

YHDESSÄ ELÄMÄ KANTAA
Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15 vuotta juhlaseminaari:

Juhlapuhe: Elinikäinen oppiminen
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen


6.2.2000
Selviämistarinani  elossaoloilmoitus
Kotisivuni ovat Oppimispäiväkirjan sisällysluettelo.
Kriisinhallinta-ajan olen käyttänyt uudelleen oppimiseen,
vaikka se ei liity ammattiin, vaan elämäntaitoon.
Koulutus on avain, jolla hallitsen muutosta,
toteutan omia tavoitteitani ja huolehdin kansalaisvalmiuksista.
15.1.2006
Kiitän kaikkia pelastustyöhön osallistuneita!

 

Kaikki opiskelu on ollut turhaa. Tänään on vanhan kertauksen aika. Osoitteeni muuttui ja sen mukaan minut rekisteröitiin kaupunkiin ja seurakuntaan muuttovoittona. Silmäasema sai asiakkaansa takaisin. Samoin juuri perustettu omaishoitajien paikallisyhdistys, jonka edeltäjään olin liittynyt 1993 ollessani omaishoitajana Tuusniemellä. 

 

Hyvin nopeasti huomasin, ettei valtakunnassa ollutkaan kaikki hyvin. Työvoimatomisto teki tyhjäksi jatkaa entistä työtäni vallitsevan tilanteen takia hierojien heittäytyessä työttömäksi päivärahalle. Harmaa talous kukoisti, mutta tarkoitukseni ei ollut liittyä työttömien joukkoon. Poliittiset pyrkimykset johtopaikoilla tulivat näkyviin. Mutta millä rahalla päästään eduskuntaan? Maksumieheksi en suostunut enkä hömpän tuottajaksi. Eroamista ja erottamista oli jokapäiväinen toimitus kuin jokapäiväinen leipä. En kuitenkaan liittynyt kirkon ovea kohti kiemurtelevaan leipäjonoon, eihän tilanteeni ollut niin paha. 

 

Maksoin velkani sovitulla suunnitelmalla, kun kukkaron herra ei käynyt enää taskuillani. Sen tekee tänä päivänä rauhanruhtinas, päättäjä ja piäsnuatikka omaa tyhmyyttään neljännen käskyn selitysosan varassa. Asema ei tuota kunnioitusta, on vain hiljaista hyväksyntää asioiden oikeasta hoidosta. Sitä näkyy vain harvoin, ja siitä tämä huuto puolesta ja vastaan.

 

Minulle riittää oman edun tavoittelu. Lyhytsiipinen vei osakesalkkunsa siiven alla muille maille markkinoille. Talous on kuralla ja tietoyhteiskunta kaikille yskii pahasti. Tässä seison enkä muuta voi. Heitäkköön ensimmäisen kiven, joka tuntee olevansa syytön ikäihmisten mukana pitämiseen ja vanhusten hoitoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti