torstai 22. elokuuta 2013

Viimeinen juhannus

Puhekupla: kirjoittaja verkossa
Vanhan kirkkorukouksen sanat palautuvat mieleen. Rukoilemme niiden puolesta, joiden osana on ostaa ja myydä. Tämä aika on muuttunut himokkaaksi kaupankäynniksi alalla kuin alalla. Enää ei ole kyvykkäitä johtajia eikä rohkeita puolustajia, vaan himokkaita kauppiaita. Valtio-oppista on tullut tulkintakysymys kielivirheineen eikä pillupoliisista tule kielipoliisia koulutuksesta huolimatta. Samasta vitutuksesta on kyse elämästä kuin elämästä pelissä.

dna osti PHNetin liiketoiminnan. Siitä tämä pyöritys alkoi. Kotisivut vääristyivät jollekin oppilastyön harjoitusasteelle. Otin yhteyttä ja sivut korjattiin  näyttökansion hyväksyttyyn muotoon. Sitten alkoi rahastusrumba. Nostettiin nopeuksia ja palautettiin takaisin. Taloyhtiön kaapelit olivat liian kapeat lisääntyneelle liikenteelle eikä korjaantunut modeemien, johtojen eikä digiboksien vaihtamisella. Sitten vaadin, on tultava katsomaan paikan päälle, mikä mättää. 
- Sinä maksat katsomisesta koituvat kulut. Hädissäni lupaan maksaa, olihan internet yhteys saatava kuntoon. Nuori ammattilainen tulee mittareineen, vaihtaa pistorasian taakse uusia osia. Käy kellarissa tai ullakolla ja palaa takaisin. Modeemi on tullut tiensä päähän. Vaihtaessani pyydän viimeisen version, että kestäisi edes sen luvatun 3 vuotta. Katsomisesta ei minua laskutettu, onhan palveluntarjonta vuorovaikutusta.

Olin motissa tällä viikolla, PC ilman yhteyttä, samoin TV ilman signaalia. Etsin vanhan vikailmoitusnumeron. Toivoin sen vielä olevan käytössä. Asiakaspalvelu palvelee tuttuun tapaan. Jos haluat sitä, paina sitä ja painelen näppäimiä ohjeen mukaan. Sitten löytyy ihmisääni langan tai langattoman päähän. Saan kuulla koko kaupungin keskustassa olevan muutostyöt käynnissä.  Kaapeleita on lisättävä suuremmille nopeuksille ja lisääntyneelle liikenteelle. Poks. Se oli valaiseva uutinen kesken työpäivän. En keittänyt edes teetä odottaessani tärkeitä tiedotteita.

dna ja taloyhtiö tekivät sopimuksen, että puhelinsoitolla pääsee osalliseksi ilmaisen laajakaistan käyttäjäksi. Siinäkin on koira haudattuna, mutta se selviää ajan kanssa enkä sytytä kynttilää koiran haudalle.

dna ilmoitti kotisivupalvelun lopettamisesta vähäisen kysynnän takia. Tämä on yrityskaupan idea. Ostohetkellä annetut lupaukset palveluista ja ihmisistä kestävät vain hetken. Himokkaat ostajat huomaavat, ettei osto ollutkaan niin rahakasta toimintaa kuin himoitsivat. Palvelu lopetetaan ja ihmiset sanotaan irti. Palvelulle etsin uuden tilan pienestä maksusta, mutta ihmiset joutuvat työttömiksi.

Verkkokirjoitan talo on muuton ja muutoksen edessä. Makkaraa muistuttavan puhekuplan teksti ei ole voimassa ensi juhannuksena. Kaikki mainoskortit on syytä postittaa uusilla tiedoilla ennen joulua.

Oppineiden kukka
Sanoudun irti kaikesta ihmisille uskotelluista -ismeistä ja  käytän oppineiden kukkaa ja Heli Laaksosen runosta löytämiäni totuuden sanoja.
Mummuks tahtomine 
"mut kieltäyryn kaikest,
sano: emmää muist,
emmää jaks,
emmää ol ikä ennenkä,
ku mää olen tottunu juur näi."

Aloitan alusta. Hankin uusimman version tietokoneesta asennettuna käyttövalmiiksi oman tarpeen mukaan. Tietokonetohtoria olen jo tiedustellut enkä jää odottamaan kotiin asentajaa, joka katsoo minua päästä varpaisiin ja tekee pika-arvion nähdessään vanhan naisen edessään.
- Etkö sinä ymmärrä? Siinä tulee kaikki oleellinen tieto punnituksi: ikä, sukupuoli, vuokra-asunto, koulutus, ihonväri, syntyperä, yhdessä kysymyksessä. 
- Tyhmä, järjenköyhä kysyjä, peilaan takaisin. Tämä on yhteiskunnassa vallitseva tilanne. Minulla se ei ole rahanpuutetta, käytetyn koneen ostosuositus on tullut kalliiksi. Järjenköyhyys vaivaa koko pälättävää maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti