keskiviikko 7. elokuuta 2013

Suomeksi sanottuna: Liebe

Tarkemmin ajateltuna savoksi omalla tunneäidinkielellä. Kallavesj sisältää kaiken, jos kuka vielä ymmärtää suomeksi sanottua sisältöä. Kieli on sisäsyntyinen taito, jota piti opetella kirjoittamaan kirjakielellä ensimmäisellä joululomalla laiskanläksynä jäljentämällä. Olosuhteet olivat puutteelliset kotona kuin tänä päivänä koulua aloittavilla. Kunnat lomauttavat opettajia säästösyistä luvaten kynät, kumit ja aapiset opintien aloittaville.

Kolme vuotta sitten katsoin tytön hankkimia kirjoja lukiota varten. Selasin silloin LUKION FILOSOFIA1 -Timo Airaksinen. Nyt kirja on myynnissä edelleen ja varaan sen itselleni. Kaikki oppikirjat ovat muuttumassa e-kirjoiksi. Painetut kirjat joutuvat polttoroviolle. Minulle pitää olla mustaa valkoisella oikeudenmukaisuudesta.

"Oikeudenmukaisuus vaatii omaisuuden suojan, turvan väkivaltaa ja hengenriistoa vastaan ja reilun oikeudenkäynnin kaikille.
Platonin mukaan oikeudenmukainen valtio on sellainen, joka sijoittaa jokaisen ihmisen oikealle paikalleen, viisaat hallitsemaan (filosofit), rohkeat vartioimaan (sotilaat) ja himokkaan tekemään kauppaa (kauppiaat). Oikeudenmukainen yhteiskunta on sellainen, joka on järjestetty oikein, että kaikille on siinä oma paikkansa." 
-Timo Airaksinen Lukion filosofia 1 

Kirjailija, pastori Jaakko Heinimäki, Helsinki, miettii, mitä tarkoittaa sana "rakas". Virsi 293:1-3. Virsi alkaa sanoin "En tahdo Herrastani". Topi Lehtipuu (tenori), Jonte Knif (posetiiviurut), Jarmo Julkunen (teorbi) ja Mikko Perkola (viola da gamba). Hartausohjelmat: Aamuhartaus 



YLE Radio 1 06.25 - 06.56
Rameau: Osia bal. Les fêtes de Ramire (Les Paladins/Jérôme Correas). David: Jousikvartetto nro 4 e-molli (Gambini-kvartetti). Champagne: Deus est ensiconme li pellicanz (Paul Hillier). Widor: Johdanto ja rondo (Jonathan Cohler ja Rasa Vitkauskaite).  Aamusoitto.
YLE Radio 1 07.15 - 07.45
Verdi: Rosvojen kuoro oopp. Rosvot (Chicagon sinfoniakuoro ja -ork./Georg Solti). Vivaldi: Konsertto huilulle, jousille ja continuolle F-duuri ''Myrsky merellä'' (Marion Verbruggen ja Philharmonia Baroque/Nicholas McGegan). Wolf: Abschied (Petteri Salomaa ja Ilmo Ranta). Holst: Jupiter, ilon tuoja sinfonisesta sarjasta Planeetat (Philadelphian ork./Eugene Ormandy). Piazzolla: Chiquilín de Bachín (Richard Galliano). Aamusoitto.

Onneksi 'rakkaus on ruma sana' ei herätä päivään, vaan kirjailija, pastori Heinimäki sen tekee kuin kapinapappi Sadinmaa, mutta ymmärrettävämmin kuin sisäministeri Räsänen poliitikkona. Onneksi maistraatti viskasi minut muuhun uskonnolliseen yhteisöön vaatimatta luopumaan lapsen uskosta enkä odota Porvoon sopimuksen allekirjoitusta uskoakseni suomeksi tai saksaksi.

Huipulta ruohonjuuritasolle on kaikki hyvin Suomi-neidolla ja kirkolla. Syntymäkunta käy sotaa Tiekarttana Länsirannalla. Kunnan isättömät ja isoisättömät pojat etsivät rikastumiselleen maksajia meidän isistä ja isoisistä, jotka ovat huolehtineet perheistään aikanaan luontaistaloudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti