lauantai 24. elokuuta 2013

Viikon sitaatti

Lauantai 24.8.
AH Nunna Kristoduli, Ortodoksinen kirkko, Lintulan luostari, Heinävesi

On vahinko, jos Nunna Kristodulin  aamuhartaus ei tule kuunneltavaksi netissä. Sen tiedän, etteivät ortodoksit anna tekstiensä julkaisulupaa. Onko kulunut viikko minulle vain sitaatti toisten esittämistä asioista. Aamuhartaus selvensi asettumista palvelijaksi. Sitä varmasti oli kohdallani lähteä omaishoitajaksi. Neitsyt Maria ei ollut vain kohdunvuokraajaa, joita julma jumala etsii syntymättömille lapsille. 

Keskustelin skypessä tästä asiasta, olihan oma raskaus ympäristön mielestä huoraamista. Elettiin aikaa, jolloin papit pauhasivat kirkot tyhjiksi "synnissä siinnyt, syntisestä sukukunnasta" niille, joille avioliitto oli kirkonsiunaus miehelle ja naiselle lisääntymistä varten.
Vanhempiemme lapsiksi tiedetyistä kahdeksasta olin se eniten osumia saanut asioidenhoitaja. Elämä on ollut amerikkalaista oikeudenkäyntiä lahjotuilla YYE:n päätöksillä. Kaikkea sanomaani ja tekemääni on käytetty minua vastaan.

Tällä viikolla on aktivoitunut monta asiaa, joiden luulin jo olevan lopullisesti pois päiväjärjestyksestä. Löysin lääkärin radan varresta, tutustui sairauskertomukseeni omalla ajalla, kyseli, kuunteli ja antoi lähetteen tutkimukseen tilastollisten tutkittujen seikkojen perusteella. Lääkäri soitti rekisteröintitulokseesta, mikä on syynä mielettömään uupumukseen. Siihen on hoitoa, mutta yritän itse ensiksi parantaa tapani. Hengityssessiossa synnyin uudelleen. Mutta 23 vuotta huonosti nukuttuja öitä aiheuttaa happivajauksen.

Hengityssessio valvottuna on virkistävä kokemus vaipumatta uuneen on eri juttu kuin nukkuminen. Se on elimellinen valuvika kuin geenivirhe trombitaipumukseen. Tämä motivoi kokeilemaan painonpudotuksen ja liikunnan lisäksi lauluharjoituksia.
Siinä tulevaa päiväjärjestystä ja vähemmän kirjoittamista netissä.

Illalla menen asemalle hyvästelemään Sinikan ja Antin  matkalle "Läpi suuren ja mahtavan Venäjän maan" toivoen samalla heidän takaisin tuloa. Sukulaisuus on kova sana maailmalla, mistä on kotoisin. Antti on äidin puolelta pikkuserkku minulle, naapureina siellä ja täällä. "Sana ”Holop” on venäjää ja tarkoittaa kotiorjaa. Siinä kastissa väittävät olleen sukuni juuret syvällä Venäjän maalla. Skandinaavit lahjoittivat sanan ”rus” venäläisille."
"Isäni tuskin tiesi sukututkijoiden ansiosta tietooni tullutta asiaa, että venäläiset polttivat 1579 Holopaisten suvun kantatilan rakennukset Soisalon saaren Helvetinahossa. Esi-isäni kun tuohon aikaan tunnustivat Ruotsin kuninkaan valtiaakseen ja venäläiset eivät tuota rajan väärälle puolelle levinnyttä ruotsin alamaisuutta hyväksyneet ennen kuin 1595."

Tuusniemellä isänpuolen suku lähestyy ylemmyyden tuntoisena, kuinka he ovat  varmistaneet paikkansa pysymällä kunnassa päättäjinä ja minut karkottamalla. Kuntaa ollaan jalostamassa Suomen Floridaksi. 
Sukulaisuus on mielenkiintoinen yhteys meidän kolmen kesken. Mäkrämäki pysynyt asuttuna lisäämällä mukavuuksia. Laajanmäki tyhjillään saaressa yhteisessä käytössä, onhan mökit rakennettu omiin saariin ja mantereelle. Rantala Vihtaniemessä kunnan kuppauksen kohteena, minun perintöosani arvotettu lomakiinteistöksi, jossa kuulopuheiden mukaan käydään ympäri vuoden. 

Myrkky tappaa - ja parantaa valottaa meressä tutkittuja myrkyllisiä eläimiä. Punkista on kokemusta ja uskon sen myrkyllä olevan yhteisvaikutusta rotanmyrkyn kanssa, etten enää sairastuisi trombiin.

Kino: Goodbye, Lenin! on katsottava monta kertaa ja peilattava kirjeiden välityksellä aika muurin rakentamisesta muurin purkamiseen. Siltä taholta sain kiitoskirjeen, kun kirjeitä ei enää tulisi kirjoittajan sairastuttua vakavasti. Saksalaiset lapset antoivat omalle omaishoidolle kielen; zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer. Osoitteenmuutoksella  Deutsche ev.-luth. Gemeinde in Finnland  löydänkin itseni muusta uskonnollisesta yhteisöstä.

Radioateljee: Yrtit tummat kuuntelen netistä kaiken tarjonnan päällekkäisyyksien takia. Samaistun L. Onervan kohtaloon joutua suljetulle osastolle. Se oli sitä aikaa vielä 2000 -luvun vaihteessa. Isän hoidot oli lopetettu. Tilasin kuolintodistuksen hautaamista varten.
- Otetaan Arviitti laitokseen ja sinä saat mennä pois.
Odotin uhkauksen toteutumista, että sininen piipaa-auto tulisi pillit vinkuen ovelle ja poliisit suorittaisivat isän siirron pakkohoitoon ja minut sidottaisiin pakkopaitaan suljetulle osastolle. 

Jos tarkkaan tutkin asiaa, hoitosuunnitelmat ovat toteutuneet kuntauudistusta veivatessa ja sotepalveluja purkaessa. Päättäjillä on muuta mielessä Suomi-neidon päänmenoksi, mutta siitä vaiettaan visusti sateenkaarilippua heiluttaen sateenkaarihallituksessa. Lanun aukiolla oli sateenkaarikynsien lakkaus aatteen taakse lupautuville. Kierrän yhtä kaukaa kuin edunvalvojaksi värvätyn kansanedustajan. Ammattinsa vuoksi voisi joutua vaikka joukkoraiskattavaksi jonnekin kauas miesten iloksi Intiaan.
Pelot ovat käyneet toteen. Niistä on pitänyt vaieta 50 vuotta ja sitten joutua kohteeksi profeettana omalla maalla. Jäljet pelottavat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti