torstai 9. kesäkuuta 2011

Poikaoksa

 

Voi, kettulan väki! Suurimman potutuksen mentyä ohi palaan naisten metsäretkelle. Metsäkonserni sitä järjestää ketunhäntä kainalossa. Tarjoaa ilmaista e-metsäpalvelua ja pyytää allekirjoitusta valtakirjaan, jolla hoitaisi meidän metsää omaksi hyödykseen. Kun kysyn tarkemmin, muuttuu pihlajanmarjat happamiksi ketulle.
- Ei sitä kaikkia kesämökkiplänttejä huolita sopimuksiin mukaan. Siitäs sain, mitä sitä turhia kyselemään nettipalveluista. Ei niitä ole kaikille tarkoitettu uhosta huolimatta. 

Taloyhtiön ilmoitustaululta luen tiedotteen dna:n ja taloyhtiön välisestä sopimuksesta koskien kaapelilaajakaistaa. Soittamalla saisi 2 megan ilmaisen laajakaistan. En tiennyt, mitä sopimus tarkalleen pitää sisällään. Siksi soitan annettuun numeroon. Olin unohtanut, että kävisin läpi siinä modernissa näpyttelyssä kieli- ja laitepalveluja radiopsykiatrini vastausta kysymykseen.
- Mikä meidät tekee hulluksi?
- Se on sanojen kaksois/kolmoismerkitys. Minut ohjataan aivan vieraille vesille rallatusten kera. Kaiken huippu välihuutona.
- Odotathan vielä vähän?
Liekö odotusaika asiakaspalveluun standartisoitu, että pitää odottaa määrätty aika á hintaan. Laskussahan tuo näkyy. Kysymällä selvisi ilmainen laajakaista asukkaille ehkä taloyhtiö perii vuokrankorotuksena laajakaistamaksun. Tämähän on esimakua aprillipilana meille syötetty asuntokohtainen mediamaksukokeilu. 
- että perästä kuuluu, sanoo torventekijä. Näin meitä viedään kuin pässiä narussa eikä kukaan suutansa avannut. Mastonet lisäili ilmaisia yhteyksiä, ja dna solmi sopimuksen taloyhtiön kanssa ilmaisesta laajakaistasta nopeutta nostamalla yhdestä kahteen megaan 0€/kk. Sonerakin  tarjoaa uusinta uutta valokuidulla halpaan hintaan.

Hienostotalossa on hienoa asua. Rakennussiivoojana imuroin parveketta betoninpölystä puhtaaksi. Elementtisaumaus on suoritettu, edessä on vuokrankorotus. Niin on aina ollut sijoittajan eduksi. Meillä on suuria asuntoja tyhjillään, kun mikään palkka ei riitä vuokranmaksuun. Tästä se pelko alkaa hiipiä ennustaen tulevaa lamaa. Poliitikkojen luksusasunnot ovat käyneet kaupaksi. Asuntovelalliset jäivät viime lamassa kahden asunnon ja tänä päivänä hometalon loukkuun.

Vihtaniemellä tiettömän taipaleen takana elettiin 1900 -luvulta lähtien, joten tiedän lähtemiset ja tulemiset vettä pitkin sulan aikana. Talvella vapaa oli umpihanki. Kunnan uusrikkaista sijoittajista tuli tien vankeja. Kunta ei käytä heitä tientallaajina, Leninin testamentin vankileirillä vangit tallasivat tietä autojen kulkea huoltohommissa. Vihtaniemelle sijoittajat tulevat viettämään viihde- ja vapaa-aikaa. Suurin huvi on kunnan käsikassarana vaatia alkuperäisiä maksumieheksi mukavuuksien maksajina. On kasvatettava lisäarvoa sijoituksille. Tämä sama asia on hallituksen muodostamisen kompastuskivi. Kaikki eivät hyväksy kriisimaiden velkojen maksua. En minäkään pienissä puitteissa, siksi olen vain paperilla omistaja, mutta en jätteentuottaja enkä loma-asunnon omistaja. Osani on olla kaukoprokuristi, asioidenhoitaja.

Tietoimituksessa "keskustelu asiassa"
- ulosottomies: Tiekunnan osakkaat tarvitsevat kuitenkin ehdottomasti yhteyden rantaan. 
- HÖH!
Kukaan sijoittaja ei ollut ostanut mökkiplänttiä umpimetsän keskeltä. Jokaisella on rantatontti ja sille rakennettu hulppea huvila. Jokaiselle tontille on tieoikeus, mutta he haluavatkin jotakin muuta meidän lapsuuden uimarantaan. "Jääolosuhteiden salliessa kirkonkylään olisi talvitie", umpihanki jäällä minun muistin mukaan. "Vihtaniemen yksityistiestä eroaa toistakymmentä mökkitietä, joiden liittäminen Vihtaniemen yksityistiehen ei ole tarkoituksen mukaista." Niemen kärkeen mökkiläisten on kuitenkin ohitettava lapsuuskoti, eivät he uimarannasta pääse maitse mökilleen. 

Metsäretkellä miesten mukana joku toope kysyy.
- Mikä on poikaoksa?
- Siitä riittäisi puhumista, mutta jospa kuitenkin pysytään asiassa, kuinka harvennushakkuun tarve määritellään.
Nämä yksityistiestä eroavat mökkitiet ovat juuri näitä tien poikaoksia. Jotakin olen oppinut metsäretkillä kesämökkiplänteistä, sijoittajista ja pojille kuuluvista poikaoksista. Niillä jokaisella on omat tienhoitokuntansa. Muistuttaa tämän päivän hallitustunnusteluja ja lahjusepäilyoikeudenkäyntiä. 
Kun ei osata olla vähässä uskollisia oikeille asioille, saa jytkytulos maan sekaisin. On sahattu omaa oksaa. Ensimmäisestä kukkaronvartijan kavaltamisesta seurasi kavaltajan hirttäytyminen ja palkkiolla (30 hopearahaa) ostettiin muukalaisille hautausmaa. Tämä toteen käynyt kirjoitus viihdyttää minua kuin lapsena laulettu virsi. Minulla on tehtävä yksityisen muukalaisten  hautausmaan hoitajana siellä ja eroottisen hautausmaan vaalijana täällä.

1 kommentti:

  1. no jo on maire ehtinyt;) poikien ilona on soveliasta ja kohtuullista ollakin; jonkunhan siellä pitää katsoa hiukan peräjälkeen, muuten menee tuhkatkin pesästä!

    VastaaPoista