perjantai 17. kesäkuuta 2011

Merikuvia 3 boforia

Kesäpäivä Kangasalla jatkuu syntymäpäiväsankarin tutulla äänellä. En muista heti nimeä, kenelle ääni kuuluu. Sanoiko Aino Suhola hänestä.
- Hurja akka alkunainen.
Jatkuu punaisena vaatteena kokoomuksen pojille liehuvalta liekinvarrelta. Vielä en ole löytänyt vaalikirjasta kyseistä kohtaa "kirjaa puheista" kirjeiden seasta. Saulin kirje on minulla tallessa muistuttamassa herrasmiehen kiitoksista ja itse miehestä. Samassa tilanteessa naisesta tukinaiset lähettivät rahanpyyntökirjeen tulevia juhlia varten. Minä juhlin omillani sitten kun juhlin. Pesusettiä käytän juhliin valmistuessani. Mieleltäni puhtaana tulen.

Pikkukuva  Dinner for One - up Platt (1/3)

PS. 6.12.2013 onneksi eivät toteutuneet ennakkopelot itsenäisyysjuhlien latistumisesta Tamperetalossa. Näinkin olisi voinut käydä osaamattomissa käsissä. 
Hyvä, Sauli ja Jenni. 
Mikä syy on mellakoida juhlapäivänä Tampereella? Toritanssitkin saatiin aikaan. 

Näin juhlii elämäntapaintiaani 7 -kymppisiä. Kaikki läheiset ovat vielä hengessä mukana ja fyysisesti läsnä. Illallinen yhdelle 20 vuoden kuluttua syödään yksin, pöytä katettuna kuolleille ystäville. James tekee parhaansa hovimestarina tarjoilussa ja nostaa maljat kuolleitten sielujen puolesta. Blogger on mukana muokkausvaiheessa. Video keskellä pienenä neliönä harmaan alueen ympäröimänä.

Olenko aidannut itseni nurkkaan vai mistä tämä kylmärinki muistuttaa? Historian en tiennyt jakaneen meitä kahteen leiriin, punaisiin ja valkoisiin. Olimme samoista lähtökohdista, mutta jollakin oli tarve olla parempi muita. Talolliselle omistaminen oli taustatuki ja opettajaminiä. Unohti kuitenkin perintötekijät seuraavalle sukupolvelle. Öllin isä on Öllin autistisen pojanpojan isoisä. Peritty puupää halveksii, miksi minusta ei tullut opettajaa. 

Omaishoidosta tuli minulle "zu Hause Pflegen" ja hoitajille "Hilfe für die Helfer". Toisella kotimaisella kutsun itseäni närståendevårdare. Vanhempieni hoitajana olin vaikea työllistettävä ja kauttani kierrätettiin omaishoidontuki sosiaalijohtajalle. Sen hän tyhmyydessään antoi ymmärtää, vaikka ymmärsi sen minulle ensiksi antaa pottuilujen keralla.

Miksi taas pohdin menneitä? Onhan meillä ollut vuodesta 1991 lähtien presidentti ja päämisteri hallituksineen. Vasta jytkyn jälkeen on pakko ajatella tulevaa aikaa. Hallitusohjelmaan kirjataan "vanhuksille subjektiivinen oikeus hoivaan". Kuinka se toteutetaan jää nähtäväksi. Puhutaanko hoivan laadusta vai rahasta? Hyssälä puhui rahasta ja sai poliittisen eläkeviran. Omaishoitoasioista vastaava sanoi.
- Älä puhu omaishoitamisesta mitään, kun sinulla ei enää ole hoidettavaa. Eikä ole ollutkaan tällä rahoitusalueella. Kaikkia omaishoitajia ei tarvitse kaivaa esille, kun ei ole rahaa jakaa kaikille. 

Näin Lahdessa palattuani takaisin Tuusniemeltä, jossa kävin hoitamassa vanhempani hautaan. Kirkko valitsi rahan voimalla toimintansa. Vapaaehtoistyötä voi mennä tekemään potilasjärjestöön. He pitävät kimppakivaa palkallisten johtajien kanssa. Siihenhän se yhdistystoiminta perustuu. Muuhun uskonnolliseen yhteisöön toivotetaan tervetulleeksi. Maistraatti vahvisti, en tarvinnut tehdä ristiretkeä. Kirkot erottaa toisistaan Porvoon sopimus, jota Jumala ei vaadi uskon tunnustamisen takeeksi. 

Uusin kaukomatkailun tapa on internet. Osallisuus on tuottanut tohtoreita delfoimenetelmällä. Minut on kutsuttu panelistiksi tulevaisuuden tutkimukseen oman kokemukseni perusteella. Tällä kertaa tulee vastaan myönteinen semafori.
- Tähän asti ei edemmäs on sinun ylpeitten aaltojesi raja.
Pohjan pyrkimyksiltäni on huuhtonut laki, joka myös jälkeeni jää. Ikä ehdoton ja työhistoriaa ei ole kertynyt edes yrittäjänä. Itseni ja perheeni olen elättänyt laillistetussa ammatissa. Mitenkä käy, kun palkanmaksajat loppuvat? Etuoikeutetut ovat valvoneet oman kohtansa, että voivat kehua optioillaan nuorina eläkeläisinä. Heidän työnsä on palkittu kultaisilla kädenpuristuksilla.

Suomi-neito on jakautunut kahteen leiriin vartioiduille asuntoalueille ja hyvinvointivaltion kaatopaikalle. Komukit kiertävät maailmaa etsien entistä elämäänsä. Muistihäiriöt ovat lisääntyneet yhä nuoremmissa ikäluokissa. 

Liian paljon, liian varhain saatuna ei motivoi ketään enää yrittämään. Onko meistä tulossa jonkun lemmikkejä,  pesästä pudonneita pelastettuja hietakurkia. Taulun vein kellarin häkkikoppiin talteen. En kestänyt katsoa pidempään räpistelyä seinälläni enkä sielunmaisemissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti