maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kuunteluoppilas

 

I am bad. Olenko niin paha kuin minusta kerrotaan. Jackson sen esitti lapsena jenginsä kanssa isoille pojille. Lyötiin sovinnon kättä kolmen koplan edessä. Skidit nauroivat perään, kun kolmen kopla käänsi selkänsä. Eivät tulleet kuitenkaan takaisin antamaan uutta opetusta. Aloitetaan kuukävelyharjoitukset.
- Perlkele, ovat sekoittaneet kirljaimet. Tule Liekko lukemaan! 
Kohtaus on haudalla, kun Vilikko ei selviytynyt viimeisen tervehdyksen lukemisesta. Kirjaimet olivat korutekstausta. Nyt olen asettanut itseni saman tehtävän eteen selvittää venäläiset aakkoset länsimaisiksi. Samalla löytyy uusia tuttavuuksia karaokeharjoituksissa. Seuraan viiden pisteen vihjettä, jonka takaa paljastuu nuori Vitas ja Mama. 

Juhannusviikolle on omiaan muistaa lapsuuskodin juhannusvalmistelut. Siitä sitten toisen kerran, mutta pesin jo keittiön ikkunan ja parvekkeen oven. Sillä on ihmeitätekevä vaikutus. Kauan kadoksissa ollut paperi löytyy. Illalla istun Sibeiustalolla kansainvälisessä runoillassa. Sitä mahdollisuutta ei olisi Vihtaniemellä. Eteissaaren kalliolla viimeinen juhannuskokko paloi 1961. Naapuri halusi rikkoa perinteen, kun meloskelin noutamaan Hilimaa ja Antvlihoa kokolle. Kaupungista kotiintullut poika pyörähti kantapäillään ympäri kiroten.
- Perkele, saadaan se kokko tähänkin rantaan. 
Siellä perkeleet puissa soi sijoittajien viettäessä julman jumalan juhannusta. Jyväskylässä päivä aamusta lyhenee illasta pitenee, kertoo puheradio. Tehköön niin, ollaan aikataulussa.


Video varmentaa todeksi ajan muuttuneen moderniksi. Rahanahneus pakottaa siirtymään luontaistaloudesta markkinatalouteen. On katkeraa huomata, ettei rahallakaan kaikkea saa.
- Sitten muutos tapahtuu, kun rahat loppuvat, lupaa Timo Soini vaalien jälkeen. Kulttuuri on jo lopetettu, nyt on rahan vuoro. Tällä sähköpostilla herätin kiltisti nukkuvan leijonan. Kulttuurimaisemaa olen kuunnellut ja katsellut lukemattomia kertoja, eikä se siitä vähene eikä kulu loppuun. Kasvaa aina muistoissa suuremmaksi kuin se oli lapsuuden pienillä pihamailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti