maanantai 24. helmikuuta 2014

Tänään tahdon niin: 9. kirje

vko 9
PikkukuvaAlkuperäisen asukkaan kotiinpaluu on päätös naamakirjassa käydylle keskustelulle, mitä Shotsin kisat käynnistivät meissä, joille  kisat välitettiin television välityksellä. Odottelen urheilijoiden kotiinpaluuta ja katson Studio55.fi Polvivaivojen veitsetön hoito, dosentti Teppo Järvinen. 

Pitääkö kaikki asiat käsitellä tänään muistuttamaan kotiinpaluusta, mitä tunteita on tallentunut omalle filmille käsikirjoituksen mukaan? Potilas, lääkäri ja maksaja ovat pääroolissa. Olympialaisissa oli suuren urheilujuhlan tuntua suomalaisittain, mutta kaikinensa ilman kilpakumppaneita ei olisi kilpailun tuottamaa mielihyvääkään. 

Korean kisoihin mennessä olen saanut kuolinsiivouksen päätökseen. Säilytettävät paperit ovat käden ulottuvilla. Nyt on pitänyt kääntää koko huusholli ylösalaisin löytääkseen tarvitsemansa dokumentin. Sitä puhdistusta varten tyhjensin suuren roskiksen, johon upotan päätöksiin johtaneet paperit. Keskeneräiset jätän  päällimmäisiksi. Niiden loppuunkäsittely vaatii ehkä näyttötutkintomestarin mainitsemia kansainvälisen rikostutkinnan menetelmiä saadakseen oikeutta tässä maassa. Sitä ei saa, jos ei itse sitä hanki.

Osat perhenäytelmässä olivat vaihtuneet koossapitävistä vanhemmista remonttipuolelle avuntarpeineen. Kuinka tyttären tulo vanhempiensa omaishoitajaksi voi herättää niin paljon vastusta ja suoranaista järjestelmällistä kiusaamista? 
Kunnalle olin piikki syntisessä lihassa, kun otin yhteyttä Liiton lakimieheen ja ilmoitin tästä sosiaalijohtajalle. Hän soitti virka-ajan jälkeen, mutta kenelläkään ei ollut valtaa,  halua, kykyä eikä resursseja vaikuttaa kunnan toimintatapoihin. Valtio antoi rahaa kunnille, mutta ei valvonut rahankäyttöä. Siitä on seurauksena tämän päivän tarve uudistaa kuntia yhdistämällä ja järjestämällä sotepalvelut uudelleen. Ollaan alkutekijöissä tämän sosiaalisen sotatilan maksajina. 

Idän taigapunkin puremasta tuli minun kipuni. Antibioottitiputus hävitti oireet vähäksi aikaa, mutta hiipivänä hulluutena tulee vuosi täyteen vaappuessa ja hoippuessa. Sen aiheutti verenpainelääke. Lääkäri tiesi määrätessään esteen, mutta määräsi kuitenkin lääketehtaan lobbarina. Mitä meistä mihinkä kuolee, kun kuolee kuitenkin.  Potilasasiamiehellä ei ole mitään päätäntävaltaa mihinkään enempää kuin lapsiasiavaltuutetulla.  On tehtävä omat päätöksensä ja törmätä vastustukseen aina uudelleen.

Jospa nuoret urheilijat antavat meille erilaisen mallin Lahden kisojen 2001 tapahtumien jälkeen. Kulttuuriministeri vielä käyttäytyi viinapäissään vanhan kaavan mukaan sateenkaaren väreissä. Vallankäyttö on taitolaji noudattaessaan muuttumatonta todeksi koettua periaatetta. Kukkaronvartijat ovat varkaita ja rahalla heidät valitaan tehtäviinsä jatkamaan 2000 -vuotista perinnettä.

Jälkipyykki pestään kotona
Kovat oli juhlat, totesi ministeri Arhinmäki. Sammutetuin lyhdyin olen edennyt tähän päivään. Joko olisi aika avata molemmat silmät ministeritasollakin?  
Joo, sano rengit päissään. 
- Helpompi on nähdä rikka toisen silmässä, kuin malka omassa silmässä
Kuinka tajuntamme vääristää todellisuutta - Osa I: ’vanginvartijatietoisuus’ 
 - "Älä tee niin kuin minä teen, tee niin kuin minä opetan", on tullut todistetuksi koko hallituksen puolesta.
"Jotta voisimme muuttaa maailmaa, mikä lienee meistä suurimman osan tarve, on meidän opittava ensin muuttamaan itsemme. Se taas ei ole mahdollista ellemme opi tuntemaan itseämme, ellemme ryhdy arkeologisiin kaivauksiin itsemme suhteen. Kyse on samasta kuin jos teemme väärän ostoksen on meidän mietittävä miksi sen teimme ettei sama toistuisi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti