tiistai 18. helmikuuta 2014

Pulu katolla

Vuosi sitten ennakoin lumen pudotusta katolta. Se vaatii rohkeutta keikkua köyden varassa ja pudottaa lunta, ettei lumi putoa omia aikojaan jalankulkijan niskaan. 
Lupasin soitta "Lauluni" CD:tä täysillä, että tärinä saa lumivyöryn aikaan. Ihmeekseni se toimi myös ennakkoaavistuksena, katto on lumeton vastapäätä. Kattoteatterissa on soitimet menossa. Varis sai kumppanin ja yhdessä lensivät pois. Tänä aamuna pulun pää näkyi kolmion ylitse eikä sekään ollut yksin. Kohta kaksi kyyhkystä kujersi pesäntekopuuhissa.
Selkääni hyväilee heinäkuu. Mutta siitä myöhemmin. Kattohaikarat ovat lähteneet muuttomatkalle pohjoista kohti. Koiraat ehtivät pari päivää ennemmin ja odottavat edellisten kesien savupiipussa puolisoaan. Suvunjatkamisrituaalit alkavat.
Kattohaikarat jatkavat perinnettä. Ihmisten perinteet ovat kadonneet. 

On alkanut suuret kansainvaellukset ja ryöstöretket. Sukuni on selvinnyt Vihtaniemellä koko 1900 -luvun kansalaiskahinoista huolimatta. En tunne syyllisyyttä enkä häpeää syntymästäni. Kaiken olen selvittänyt omalla ymmärryksellä isän kuoleman jälkeen. 
Valtio tuli apuun 1993 antaen omaishoidontuesta asetuksen. Vähensi näin kunnan velvollisuutta huolehtia vanhuksistaan. Tänään keskustelun aiheena on lisätä kunnan velvollisuutta huolehtia vanhuksista. Ota tästä selvää ja tee rätinki. Kunnan virkamies huutaa kokouksessa.
- Maaoikeushan sen viime kädessä päättää, kenelle meidän ranta kuuluu. Tiedän sen kuuluvan meille, mutta sijoittajille kunta on luvannut, että se kuuluu heille.

Kohtalonköynnös kukkii kaareutuen LAHDEN 4. RUNOVIIKKO 12.5. - 17.5.2003 -julisteen yli. Pentti Saarikoskesta sanataidemaailma aukesi. Oliko se tarkoitettu minulle? Otin kuitenkin osani. Aikalaiset huutelivat Pentille autonikkunasta hidastaen vauhtia kohdalla.
- Vitun hämy. Pentti oikaisi itsensä ja vastasi antiikinkreikaksi huutoon. Se pelästytti huutelijat. Ikkuna kiinni ja renkaat ulvoen karkuun. Samaa olen kuullut hehtaarihallikaupassa, kun nuori naishörhö törmäsi ostoskärryyni. Olin valitsemassa multaporkkanoita pussiin.
- Vitun mummot, törttöilevät joka paikassa. Onneksi välimerkiksi muuttunut naisenergia nukkuu siskonpetillä.

Kun tulee aika, tulee neuvo. Olen riippumaton! Vielä osallistumiseni äänestykseen sai puhelinmyyjän soittamaan lehtitilauksesta. Ei ollut luvattua mahdollisuutta peruuttaa tilausta.  Eilen kirjakerhon jäsenyyden perusteella soitettiin liittyä uuteen kirjakerhoon. Näillä kahdella kirjakerholla ei ollut mitään yhteyttä enkä ole minkään kirjakerhon jäsen. Osoitetietomme ovat monen rekisterin kautta kauppatavaraa. Jokainen kokeilee onneaan kuin dna ostaessaan PHNetin liiketoiminnan. 50 sähköpostiosoitetta nipussa pistettiin yleiseen jakoon ja postintuloa ei voinut estää. 

Pulut kujertavat katolla omalla oikeudella ja lentävät pois. Suomipoika Virosta otti minut kohteekseen, kun oli tulossa Lahteen eikä hänellä ollut yösijaa. Onneksi turvatoimet taloyhtiössä ovat vahvat. Kolme summeria, jotka eivät yöllä toimi. En ole katsonut tarpeelliseksi ostaa ovisilmiä, varmuusketjuja enkä turvalukkoja. Ryöstöt tapahtuvat virtuaalisesti, globaalisti markkinavoimien ehdoilla netissä. Sehän ei ole minun ongelmani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti