maanantai 10. helmikuuta 2014

Tänään tahdon niin: 7. kirje

vko 7
Yläilmoissa on katto lumeton. Mustanmeren rannalla palmut huojuvat tuulessa. Korkealla vuoristossa on lunta talviurheilijoiden mitata paremmuutta pituudessa, nopeudessa, ilmalennoissa ja sutimisessa. 
Katolla lumi paljasti erämaan ankaruuden lumeen uupuneen seepran kuvioinnilla. Tuiskun taiteiluja vaihtuvana näyttelynä kattoteatterissa.

Sain kutsun matikkakeitolle. "Matikkamyrsky" totesin verhon raosta säätä vilkaistessa. Oli lähdettävä ensiksi asioille ja sitten puiston toiselle puolelle. Keitostansa emäntä tunnetaan, laskiaispullat helmikuun merkkipäivistä enkä ole ihan perillä, joko laskiainen on ollut. 

Kerroin kaupasta ostetusta kalasta ja keitosta, kun vanhan muistin mukaan keitto keitettiin vastapyydetystä kalasta. Sain palautteen.
- Älä tuo meille kalaa äläkä keitä keittoa. Kolmantena päivänä kala haisee. Vanha kala, saastuneesta merestä pyydetty on sairastuttanut minut. Sanonkin olevani myrkkylastissa. Nyt ei ole muotia tutkailla myrkkyvarastoja kehossa. Niine myrkkyineen häviää taivashautajaisissa kotkien syötäväksi. Kotkatkin sairastuvat ravintoketjun viimeisinä ympäristö- ja lyijymyrkytykseen.

Tiukat terveiset hallituksen suuntaan lähettää Niinistö kassavahdin ymmärryksen lisäämiseksi. Hän ei ymmärtänyt mitään opposition kysymyksestä tämän hallituksen testamentistä tuleville hallituksille, kuinka velkaantuminen taitetaan. 
- Kun tauti on vakava, on lääke karvas. Kunpa joku suostuisi sijaismaistajaksi tai siihen tilanteeseen joudumme kaikki. Hallitus muistetaan karvaista lääkkeistään, joita he nauttivat loppuikänsä.

Pienessä mittakaavassa kokeilin keskeyttämällä työt kahdeksi kuukaudeksi. Äiti oli halvaantunut eikä oltu suunniteltu, miten isän hoito järjestyisi. Viimeisinä päivinä se selvisi. Isä oli sairastunut syöpään. Tili oli miinuksella 20 000 mummonmarkkaa. Äiti laitokseen, isä sairaalakierteeseen syöpäleikkauksineen. Mikä olisi oma osuuteni asioiden järjestymisessä?

Palasin työhön Käsityöläistaloon. Nurkanvaltaajat ryhtyivät järjestelemään asioita. Ottivat neliöt itselleen kulkureittejä myöten. Osakkeen omistajana kuuluihan työhuoneeseen käytävä. Talonvaltaus eteni ja valtaajat joutuivat maksamaan taloyhtiölle kuuluvista neliöistä. Niillä rahoilla kuittasin oman velkani maksetuksi. 
- Koskaan en menisi vanhempieni omaishoitajaksi. Menkööt laitokseen. Vuoden kuluttua olin taas matkalla syntymäkuntaani järjestämään vanhempieni hoitoa kotona.

Omaishoidolla ja olympialaisten rakentajilla on paljon yhteistä. Omaishoitajaksi kunnan pienellä kotihoidontuella. Valtio häärii rahojen kanssa antamalla asetuksen ja pienentää omaishoidontueksi. Verojen jälkeen sossu perii lopun takaisin palvelumaksuna antamatta mitään palvelua vastineeksi. Rakentajat jäivät ilman palkkoja. Tulivat vielä hakatuksi kuin Suomeen tuotu kiintiöpakolainen. Kolme vartijaa  hakkasi hänet sairaalakuntoon. Silminnäkijöiden puutteessa mamua ei otettu vakavasti.

Pienistä puroista kasvaa suuri joki. Meillä ei haluta nähdä metsää puilta. Omaishoito on sotatila Suomessa täydennettynä yhteisten rahojen väärinkäytöllä. On hyvä kun presidentillä on kokemusta ja näkemystä. Radiopsykiatrini vastaa kysymykseeni, mikä tekee meidät hulluksi. Kulttuuriministeri ei osannut vastata ymmärrettävästi omasta päätöksestään radiopsykiatrin kysymykseen, mitä hän oli päättänyt. Jonkun piikkiin varmasti hänkin hääri aikanaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti