maanantai 30. syyskuuta 2013

Sähläämisestä on kyse

1938: Kansainliitto kielsi yksimielisesti ”siviiliväestön tahallisen pommittamisen”.

Yle: Töissä sähläämisestä miljardien lasku vuodessa

30.09.2013
http://yle.fi/ohjelmaopas/data/yptvko.htm
Bizet: Kuorokohtaus oopp. Helmenkalastajat (Pariisin Opera-Comiquen kuoro ja ork./Pierre Dervaux). Chausson: Interlude teoksesta Rakkauden ja meren runoelma (BBC:n SO/Yan Pascal Tortelier). Henriques: Elämänilon tanssi bal. Pieni merenneito (Etelä-Jyllannin SO/Frans Rasmussen).

Aamusoitto. YLE Radio 1 07.15 - 07.45 Palmgren: Preludi a-molli ''Meri'' (Tapani Valsta). Elgar: Korallien maa laulusarjasta Merikuvia (Lilli Paasikivi ja RSO/Sakari Oramo). Debussy: Aaltojen leikkiä teoksesta La Mer (Chicagon SO/Daniel Barenboim). Leoncavallo: Venetsialainen venelaulu (Lang Lang). Wagner: Kehruulaulu oopp. Lentävä hollantilainen (Leonie Rysanek, Rosalind Elias ja Covent Garden -oopperan kuoro ja ork./Antal Dorati).

Rukoushetkessä viikon alkaessa puhuu hiippakuntasihteeri Kati Pirttimaa, Espoo. Hartauden musiikkina soi irlantilainen sävelmä Women of Ireland. The Briar Consort (Celia Briar, harppu, Jenny Caddic, huilu) Hartaudet: Aamuhartaus 30.9


Sauli Niinistö
Viikonloppua väritti vavisuttava uutinen: Linnan juhlat pilalla! Ei frakkeja, tanssia eikä edes boolia; kaikki nuo suomalaisuuden symbolit ne aikovat kadottaa!
Totuus on kyllä vielä karumpi. Ei ole Linnan juhlia ollenkaan.
Itsenäisyyspäivää kyllä kunnioitetaan ja juhlitaan kautta maan ja myös Tampere-talossa. Voi kyllä olla, että nyt tulee vähän enemmän sisältöä ja vähän vähemmän pintaa, mutta vaihteeksi se voi virkistääkin. SN


on aikakin muuttua. kenraaliharjoitukset pidettiin lauantaina, hirvenmetsästyksen alkua siirrettiin 2 viikkoa myöhemmäksi, yhdistetyt juhlat kiireisen kesän jälkeen. enemmän sisältöä, vähemmän pintaa. pukukoodi oikea, slimistä minin kautta pitkään muinaismummon pukuun. Suomi-neidon itsenäisyys on sinivalkoinen, jos se on päässyt unohtumaan sateenkaarilipun heiluttajilta.

Maanantaiaamu kotona valkenee hitaasti. Aamusoiton myötä herään merellisiin tunnelmiin. Uutisissa vatvotaan sähläämistä työpaikoilla työajan tehottomuutena. Kansainliiton yksimielinen kielto "siviiliväestön tahallisesta pommittamisesta" koskee yhteiskunnan asioiden hoitoa. Säheltämisestä on kysymys. 
- "Tämä ei ole leikkaus" toistettuna kuulostaa juuri säheltämiseltä. Vanhempain rahan jakaminen ajan puolittamisesta molempien vanhempien kesken. Syntyessäni 1941 isä oli kutsuttu suur-Suomea valloittamaan. Äiti jäi kotiin kolmen pienen lapsen kanssa. Onneksi liikuntakyvytön isoisä oli käytettävissä vastasyntyneelle vierihoitajana ja äänikenttä piti kaksi omin jaloin juoksevaa lähietäisyydellä.

Sählääminen on pääasia kaikissa niissä vaiheissa, joissa olen ollut mukana. Oppikouluvuodet ulkokuntalaisena 8 vuotta. Rehtori piti huolen, että sähläämisyrityksen kohteeksi joutumisesta minua rangaistiin tappelijana. Johtajaopettaja kävi käsiksi lukukauden päättyessä ja raahasi toisen juopuneen avustuksella lammelle. En ollut oppinut pitäämään puoliani säheltäjiä vastaan. Mikä eniten tuotti vaikeuksia oli vastata äidin kysymykseen, mistä mustelmat olivat tulleet.

Väärä herran pelko on sallinut sählääjien sotkeutumisen omiin asioihini. Akka puhemiehenä, piru perämiehenä on johtanut sählingistä toiseen. Näin elin 50 vakenemisen vuotta. Sitten tuuli työnsi kulkijaa, joskus puski vastaan. Alkoi kaksoiskansalaisuuden  aika. 
Suomalaisuuden tunnistaa sähläämisestä. Joka on saanut kannatusta päästä sählääjän paikalle, hän tekee sitä sydämensä kyllyydestä jopa komukkina lain allekirjoituksella eikä kenelläkään ole rohkeutta nähdä tulevaa. Sukupolvenvaihdoksesta on kysymys. Ei rauhan välikappaleena sponsoroida yhtä säheltäjää, vaan yhteisöllisyydestä pitää itsestään ja läheisistään huolta. Sählääjät  jakavat viimeistä henkistä ja sosiaalisa pääomaa saadakseen muukalaisilleen hautausmaita. Tehotuotannosta on jouduttu tehottomuuteen. 
- Siitä tunnistaa suomalaisuuden, sanoo Leevengood ja Sofi Oksanen. 

Näköishaku ei tuottanut tulosta, että kuvan voisi nähdä.
Linnan juhlissa siirryttiin Niinistön kauteen 06.12.2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti