keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Verkkokirjoittajaksi vertaisohjaajan opastuksella

Vertaisohjaaja

Rastor  Lauttasaaressa 
"Tie tehkää suoraksi, te laaksot notkot nouskaa,
te vuoret vaipukaatte tasaisiksi, sileiksi."


* * *

ATK-taidot


Tietoyhteiskunta kaikille



Vihtaniemi oli vaihtunut Lauttasaaren Vattuniemeen. Hankin yrittäjäosaamista sukupolven vaihdokseen Yritysakatemia Rastorissa.
Katson kevään ylioppilaita, nuoria ja elämäniloisia. Saman tunnetilan voin kokea opittuani kirjoittamaan verkossa. Aikavyöhyke on välillämme mittaamaton, olinhan Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas vuosimallia 1961. On oltu riemuylioppilaita  eläkeikäisinä. Tyttömäinen olo valtasi mieleni, enhän ollut päästänyt itseäni vanhaksi eläkeikäiseksi riemuyliopilaaksi.
En hakenut vanhana maisterina lääkärintodistusta saadakseni vapautusta tietokonetaitojen hankkimisesta. Vanha maisterikin tarvitsee nettiä pankkiasiointia varten. Jos olen pakotettu ottamaan nettitunnukset, että voin siirtää rahaa tililtä toiselle, on se helpompaa kuin ottaa pankin avain siirtääkseen käteisenä kerätty raha omalle tilille välikäsien kautta. Tähän ne Konsta Pylkkerön välikädet on tarkoitettu. 


- Et voi tuoda rahaa tilille, on otettava pankin avain. Vietävä rahat tallelokeroon. Sieltä securitarefirma hoittaa rahat tilillesi maksusta tietenkin. 
- Minäkö ottaisin pankin avaimen, kun unohdan joskus kodin avaimetkin sisälle. Huoltomies on soitettava aukaisemaan ovea. Mieli apeana tulen kotiin. 

Päivien kuluttua istun sängyn laidalla rahoineni. Jospa lähtisin matkalle ilmoittamatta kenellekään määränpäätä ja lähdön syytä. 
Katoamiseni tuottaisi huolta läheisilleni ja soitan uuteen pankkiin, josta oli tullut tarjous päästä pankin asiakkaaksi.
- Otetaanko teillä käteistä rahaa tilille?
- Ei, kaikki rahaliikenne tapahtuu sähköisesti.
- Kiitoksia tiedosta. Pankki oli toiminut vasta ½ vuotta. Huijarit olivat ahkeroineet ja siirtäneet miljoonia omille tileilleen tekaistuilla papereilla. Sähköisellä asioinnilla on hyvät ja huonot puolensa enkä halua pankilta muuta kuin hyvää palvelua. 

Mitä kertoo poliittisten puheiden sisälukuharjoitukset puhujastaan muuta kuin, että puhe on maisterin kirjoittama poliittisena avustajana. Toiseksi se voisi olla täytettä, jos ei ole itsellä mitään sanottavaa tai ei ole kirjoitustaitoa saada ajatuksiaan paperille. Lehtikeräys on oiva paikka havannoida pähkäily pienenkin puheen tähden. Kadonneita käsikirjoituksia metsästän kuin Tuhkimon lasikenkää kaatopaikkajätelaatikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti