maanantai 23. syyskuuta 2013

Vertaisohjaajat ovat kadonneet

2002: Mozilla Firefox -selain (Phoenix) julkistettiin

Juntusen Terveystupa

Työympäristön Fengshui
- - -
jaksaminen
- - -
Mielihyvähoidot










 
Mennessäni röntgeniin ilmoitan hoitajalle, en ole raskaana. Siitä on ilmoitusvelvollisuus ennen röntgensäteille altistumista. 

Isä Juntunen oli "Luontaishoitola Kauko Juntusen" johtaja, joka koulutti ainoana Suomessa näkeviä hierojia hoitolassaan. Suoritin laillistetun hierojan ammattitutkinnon vuonna 1979. Se on huikea tarina työllistää itsensä, elättää perheensä käden taitoihin perustuvalla tuotteella. Käden lisäksi tarvittiin päätä ja sydäntä hoitaa ihmisiä laillistettuna. Tarvittiin tietoa, taitoa ja tunnetta. Sitten hyökkäsivät nurkanvaltaajat tuotteen kimppuun.

Keskeytin työni ennen joulua 1990 ja läksin katsomaan syntymäkuntaani, kuinka halvaantuneen äidin ja syöpäsairaan isän kotona oleminen jatkuisi. Ja jatkuihan se äidin kohdalla 1½ vuotta ja samalla katson isänkin saaneen hoidon kotona 10 vuotta. Isä  kuoli 7.2.2000 ja hautajaisten jälkeen palasin Lahteen. Isä Juntunen oli kuollut ja hieromalaitos oli projektikokeilussa mukana Juntusen Terveystupana. Saatiin täydennyskoulutusta vaihtoehtohoidoista. Tutkittiin työympäristöön ja jaksamiseen vaikuttavia tekijöitä.

Saukon poika esitteli omaa rentoutusmenetelmää Nikko-parkkiin tehdyllä retkellä. Minulle se oli liikaa rentouttaa lattialla makavaa paria. Seurauksena oli veritulppa oikeassa jalassa. Joka ei ole kokenut tulppaa, ei ehkä tiedä, että siitä saattaisi joutua loppuiäksi estolääkitykselle. Marevan -hoitoajaksi katsottiin riittävän 3 kk. Borreliaoireiden aiheuttaman tulehduksen takia tutkittiin myös, miksi olin saanut tulpan. Minulla on geenivirhe. Pillereitä en ole koskaan käyttänyt eikä ne minulle olisi sopineetkaan. Olisin jo kuollut johonkin suvussa esiintyvään tulppaan päässä, sydämessä, keuhkoissa tai jalassa. Nyt pitäisi tutkia, onko geenivirhe periytynyt lapsille ja lapsenlapsille.

Syöpäsuku emme kuitenkaan ole, vaikka vanhemmillani oli kummallakin omat vanhuuden syöpänsä. Lapsenlapsen syöpä on tutkimatta. Lääkärit eivät anna paljon toivoa, kun lapsi siirtyy aikuisten puolelle. Onko lääkärin tehtävä olla ennustaja, että jonakin päivänä sinulla on sitten rintasyöpä tai jokin muu syöpä? Elä siinä pelossa  lyhyessä ajassa viimeistä päivää, kun et tiedä milloin lääkärin ennustus toteutuu.

Lääkäreille on tullut hoitamisen tarve lääkkeillä pakkomielteeksi. Kun nyt tiedän, että oireiluni ei johdu enää borreliasta vaan lääkkeen sivuvaikutuksesta, se tieto vähentää tuskaa . Saa nähdä perjantaina, keksiikö lääkäri minulle sopivan verenpainelääkkeen vai kieltäydynkö kokonaan lääkityksestä. Psykiatriseen hoitoon ohjaus ei auta tässä tapauksessa, eihän rakenteet muutu vaikka kävisin keskusteluja kielipuolen hoitajan kanssa. Parantajaa minä tarvitsen voidakseni elää sovussa itseni kanssa. 

Sama on tietotekniikan kanssa. Se oli huikea kokemus, kun tiesin kuinka tietokone käynnistettiin. Käytettynä ostettu, näyttö söherö ja hiiri hidas liikkeissään. Lisäosat on vaihdettu uusiin, sitten ohjelma onkin vanha. Siihen meni uhoni, kun sukupolvenvaihdos tapahtuu, hankitaan viimeiset versiot tietokoneista meidän verkkokirjoittajien käyttöön. 
Toisin kävi, vistakin on vanha. Maalla lankapuhelin on sanottu irti, kun Sonera ilmoitti kerivänsä kaapelit kerälle. Kunnan hankkimat venäläiset naapurit ovat poistuneet jättäen maksunsa maksamatta. Kunta elää omaa elämäänsä johtajien tietämättä, että omaneduntavoittelu jättää jälkensä. Jäljet pelottavat, jos paluujälkiä ei ole näkyvissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti