maanantai 2. syyskuuta 2013

Ei niin hartaiden 50 -vuotispäivä

 Hartaudet

Hartaita säveliä 50 vuotta -juhlakonsertti

Hartaita säveliä -ohjelma kuultiin Yleisradion ohjelmistossa ensimmäisen kerran 2.9.1963. Juhlakonsertin musiikista vastaavat Psallamus-kuoro, joht. Ilmo Riihimäki ja Juhani Haapasalo, urut sekä Mikko Helenius. Iltahartaudessa puhuu piispa Tapio Luoma, Espoo. Suora lähetys Helsingin Vanhasta kirkosta.Hartaudet: Hartaita säveliä 50 vuotta -juhlakonsertti

Hartaiden sävelien 50-vuotislähetys Helsingin Vanhasta kirkosta klo 18.30.
Iltahartaus: Piispa Tapio Luoma, Espoo.

Etsin ja etsin illalla, mutta löysin vain linkittömän tiedon iltahartaudesta. Ajattelin, ettei sitä voi kuunnella jälkeenpäin netissä. Aamuhartausseurakuntalaisena olen pettynyt kirkon tiedotuskeskuksen toimintaan päivittää hartaushetkien julkaisua. Ehkä se ei ole niin tarpeellista, eihän niitä kukaan kuuntele. Minä kuuntelen arvojen kolmiyhteyttä kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.
3.9.2013 avaan läppärin. Tutut linkit kierrettyäni luen Vanhasen näyttäytymisestä hartaushetkessä. Viimeksi Vanhasen tulo ajalla ajattomalla, minun aamuhartausajalla, sai antamaan palautetta kanavauudistuksesta hartausaika poliitikoille. Se herätti tunteita omassa sängyssä. Nyt Vanhanen näyttäytyy naapurissa tapahtuneen perhesurman muistotilaisuudessa. Se herättää minussa vielä suurempia muistoja poliitikkojen toimista perheiden hyväksi. Siitä seuraa kuntauudistus ja sotepalvelujen uudelleen järjestäminen, kun mikään ei riitä tänä ahneuden aikana.

########

Hartaat sävelet eivät mene jakeluun eilisen pitkän matkan jälkeen. Kuuntelin aamulla kolotusta ja viivyin sängyssä tavoistani poiketen myöhään. Mitään muuta en kuullut kuin kolotuksen enkä keksinyt mitään muuta syytä kuin sopimaton verenpainelääke. Jätän vahvan kipulääkkeen ottamatta, kun mitään eroa en huomaa, otanko vai jätänkö ottamatta. 

Lähetän sähköisen kortin 50 -vuotiaalle. Juhlitaan myöhemmin DJ:n soittaessa levyjä. Onnistuin löytämään CD:n 1963 vuoden hiteistä. Niitäkin on mukava kuulla juhlapäivänä.

Sunnuntaiaamuna biitsi oli autio, kun olin lähdössä matkalle. Mies tulee mietteliäänä lippuautomaatilta. Oli ostanut lipun 1. kerran itsepalveluna. Sen hän kertoo heti huomenen sanomisen jälkeen. Siinä junaa odotellessa ehtii hän kertoa muutakin entisistä ja tämän päivän töistään. Koskaan en ollut häntä kuullut, vaikka tenori sanoi olevansa. Kysyin nimen ja tutulta kuulosti. Hän puhui Raamatun tekstien laulamisesta. Omat tuttavuudet, Topi Lehtipuu, Jorma Hynninen tulivat mieleen hartaista sävelistä. Juna tulee, hän pyytää melkein anteeksi puhumistaan ventovieraan kanssa.

Tälle päivälle tehtävää oli tilata aika silmälääkärille ja pyytää lähete CPAP hoitoa varten julkiselle puolelle. Varaudun ½ vuoden odotukseen hoitotakuun toteutumiseen. Joillekin uskon hoidon järjestyneen priorisoituna alusta lähtien. Maksoin oppirahani yksityisesti tietääkseni, mikä minulle on tullut pitkällisen uupumuksen seurauksena. 


MOT: Maailmanherrojen salaseura saa minut kysymään: Mitä meidän köyhät, tyhjätaskut tekevät maailman rikkaimpien herrojen suljetussa salaseurassa. Poliitikkoina he ovat meidän omistuksista huoltakantavia päättäjiä. Rikkaat pelaavat omilla rahoillaan, mutta kassavahti istuu pankkinsa päällä ja käy meidän taskuilla. Siitä ei hyvä seuraa.
Stephen Elop – Microsoftin myyrä, troijalainen vai pelkkä uhkapeluri? (10:45)

Dokumenttiprojekti: Hyppy kertoo munkista, joka esitti kutsun tulla heidän yhteisöönsä. Munkkiklubi -blogi syntyi tästä ideasta. 
Kotikatsomo: Havukka-ahon ajattelijan elämänpiiri on minulle tutumpi ja turvallisempi kuin intialainen hare krisna tai muu kaukaa tullut uskonkonsulttien käännytystyö. 

#########

Aamuhartaus. Tiistai aamujen hartauksissa pohditaan musiikin merkitystä uskolle. A-kanttori Nina Pakkanen, Helsinki puhuu Edvard Griegin sävellyksestä Neljä Psalmia. Musiikki: Edvard Grieg: Jesus Kristus er opfaren (Fire Salmer), sanat:Hans Thomissön Det Norske Solistkor, solistina Bård Bratlie, johtajana Grete Pedersen Hartaudet: Aamuhartaus 3.9




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti