torstai 5. syyskuuta 2013

Maata pitää hoitaa ja rakastaa

Maata pitää hoitaa ja rakastaa. Seurakuntapastori Helge Itkonen, Heinävesi. Virsi 574: 1 - 2. Virsi alkaa sanoin: On kaunis synnyinmaammem Psallamus kuoro, Ilmo Riihimäki (joht), Juhani Haapasalo (urut) Hartaudet: Aamuhartaus 4.9




Martti Innanen - Saunajenkka (1967) 

Iltapäivällä jään katsomaan Pääministerin ilmoitusta eikä minulle selvinnyt, mikä oli ilmoituksen sisältö. Oliko se kissantervausta vai oppositiolle esitetty avunpyyntö.
Vielä myöhään illalla yritän tehdä yhteenvedon pääministerin ilmoituksen ja talouden madonlukujen välillä. 

Docventures esittää: Talouden madonluvut. 23 talousviisasta panee asiat järjestykseen: vapaa markkinatalous on tiensä päässä. Elokuvan nimi Four Horsemen viittaa ilmestyskirjan neljään ratsastajaan.

Näin elokuvan aikaa sitten ja se kolahti siinä määrin, että kirjoitin itselleni sanasta sanaan; vapaa markkinatalous on tullut tiensä päähän. Ei löydy hallituksesta talousviisaita, jotka voisivat muuttaa suuntaa. Siinä menee oppositiokin mukana, vaikka pääministeri pitää Soinin puhetta viihdyttävänä ja kuuntelisi sitä toisessa tilanteessa. Se tilanne tulee uskoteltua nopeammin, kun 250 vuoden sykli on tullut tiensä päähän.

Sota-aikana syntyneenä tiettömän taipaleen takana alkoi elämäni 72 vuotta sitten. Oltiin omatoimisia ja huolehdittiin omasta elämästä luontaistaloudessa. Kunnan anti on ollut 5 lukuvuotta kansakoulua maalaistalon kamarissa alakoulussa ja yläkoulussa Korpelan tuvassa. Oppikouluun lähdin vieraalle paikkakunnalle. Vuosia siellä vierähti 8, keskikoulua 5 ja lukiota 3 vuotta. 

Synnyin väärään aikaan, olisihan verkko-opiskelu sopinut minullekin. Olen saanut kuitenkin tutustua nettimaailmaan suorittamalla YEAT:n yritääjäosaamista sukupolvenvaihdokseen ja inhimillisten voimavarojen kehittyminen. Tässä tilanteessa vedän yhteen talouden madonlukujen viittauksen ilmestyskirjan neljään ratsastajaan.

Synnyin uudelleen 5 -kymppisenä hengitysharjoitussessiossa. Vanhemmistani oli tullut autettavia ja aloitin omaishoitajana 1991 kunnallisella kotihoidontuella. Kunta oli tehnyt virheen suostuessaan maksamaan minulle rahaa kahden laitospaikan säästämisestä niille, joilla ei ollut hoitajaa kotona. Valtio tuli asetuksineen hätiin. Antoi kunnalle mahdollisuuden pienentää maksettu omaishoidontuki minimaaliseksi. Minulle maksettiin, pidätettiin verot ja perittiin isältä takaisin palvelumaksuna kunnalle minun tekemästä työstä. Kaikkeen on pitänyt suostua. Ansiotyössä kaupunki myi palveluni 10% alennuksella eläkeläisille uudessa palvelukeskuksessa. Heitä oli yli 17000. Minusta tuli sosiaalinen hieroja, kun en suostunut itsensä etuoikeutetuksi kansanedustajan äitinä jonon ohittajan hierojaksi. Eikä pojasta polvi parantunut. Poika antoi hierojalle katuhuorastatuksen.

Isän kuoleman jälkeen lapsuuskoti jaettiin halkomalla. Kaikki saivat velattomat osuudet. Isästäni tuli miljonääri kuoltuansa ja minusta miljoonaperijätär. Kunta myi rantansa sijoittajille ja samalla antoi heille oikeuden pitää hallussaan lapsuuskodin uimarantaa muukalaisille hautausmaavarauksena. Kukkaronvartijat saivat varkaan maineen jo Jeesuksen kuoleman aikoihin Kavaltajan pitäessä yhteisiä rahoja ominaan. Kavallettuaan Jeesuksen rahasta hän huomasi tehneensä virheen ja heitti 30 hopearahaa temppelin lattialle. Näillä rahoilla on Veripelto ostettu muukalaisten hautausmaaksi.

Monta asiaa on toteutunut kirjoitusten mukaan. Tänään pitäisi hakea lääkäriapua itselle. Silmälasit odottavat valmiiksi katsottuja kehyksiä. Jos niistä ei tule ilmoitusta tänään, meni etukäteen tehty työ hukkaan.
CiiPAP -hoitoon olen jonossa. Toteutuuko hoitotakuu puolessa vuodessa vai joudunko uudelle jonotuslistalle. Se ainakin lohdutta, että pitkällisen uupumuksen syyt lääkäri selvitti ja kirjoitti sen vielä näkyväksi. 
Politiikka vaatii sairaustapauksensa ja ne hoidetaan sairauslomalla. Olen voinut auttaa toisia, mutta itselleni on vaikea hakea lääkäriapua. Sekin kuuluu tähän sykliin. 

Vesi oli katkaistu muutamia viikkoja sitten. Patterit kylmenivät ja huoltomies kävi aamulla ilmaamassa patterit ja tiivisti vuotavan säätönappulan. Siivoaminen oli työlästä ahtaista paikoista, kun nivelet ovat tulehtuneet eikä tarpeeksi vahvaa kipulääkettä ole minulle määrätty. 
Keittiössä odottaa lattialla lasinsirut korjaamista. Onneksi oli kengät jalassa, kun juomalasi putosi tiskipöydältä lattialle ihan itsekseen.

Näin on tämän syklin viimeiset vuodet pääministerin ilmoituksen avustamana. Olen varautunut pahimpaan. Mitä vanhemmaksi tulen, sen lyhyemmäksi jää aika tehdä kuolemaa. Isovanhemmat ovat kuolleet kotona. 
Äidin kuoleman edellä lauantain toivotut levyt, Sibeliuksen 6. sinfonia sai metsän kukkimaan. Tiesin hänen musiikkimakunsa, mutta hän antoi luvan kuunnella sinfoniaa. Tiistaiaamuna työnsin pyörätuolilla hänet sairaalaan. Isä seurasi mukana työntäen äidille lainattua rollaattoria. Sitä oli vaadittu takaisin ja lupasin äidille palauttaa kaikki apuvälineet heti niiden käytyä tarpeettomiksi.
Isän kuolema kesti presidentin valintaan 6.2.2000. Seuraavana aamuna, isoisän kuolinpäivänä, hän kuoli kidutettuna kolme kuukautta sairaalan sängyssä. 

Suvussa madonluvut ovat toteutuneet hyvinvointivaltion kaatopaikalla. Valkoiset veteraanit lupasivat isälleni kuoltua havuseppeleen haudalle. Saman palkitsemisen ehdon koen omassa elämässä. 
- Olisit pysynyt yhdistyksessä maksavana jäsenenä, olisit saanut pinssin "tehdystä työstä".

Piispakokelas pahoitteli vaihtaessani osoitetta pysyvään luopumatta lapsenuskosta. Minua loukkasi pahoittelu vaihdoinhan vain osoitetta. Maistraatti siirsi "muuhun uskonnolliseen yhteisöön", kun Porvoon sopimuksesta puuttui kirkon allekirjoitus.

Ammattitutkintostipendin säästin 2 kertaa yrittäjän ammattitutkinnosta ja yrittäjän erikoisammattitutkinnosta. Olin ehdottoman yli-ikäinen 61/64 vuotta. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." Sukupolvenvaihdosta ei tule, ovathan talouden madonluvut käymässä toteen. Syntymättömät sukupolvet aloittavat alusta elämänsä sellaisena kuin se heille annetaan.   

Puoluekannatuksesta, hallituksista, eduskunnasta ei ole mitään tekoa 250 vuoden syklin päättymiselle. Julma jumala ahmii omat lapsensa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti