tiistai 17. syyskuuta 2013

Kaatunut nostettiin pystyyn

1922: Helsingin Pallonlyöjät voitti ensimmäisen pesäpallon Suomen mestaruuden kaatamalla loppuottelussa Toijalan suojeluskunnan joukkueen.
 
Ihan sama tämän aamun uutisoinnissa, kun en tiedä mikä maa, mikä valuutta. Kassavahti ilmoittaa eduskunnalle: Olemme eläneet ylivarojen. Järvenpään kunnanjohtaja syyttää rahan loppumista, että kunnilla on liian paljon tehtäviä.


Puhukoon jokainen omasta puolestaan. Olen suhteuttanut menot tulojen mukaan. Jättänyt toiseen kertaan vaatehankinnat, jos tilillä ei ole katetta. Tänään lankesin heräteostokseen saamani tarjouskirjeen perusteella. Yritän tilata netissä annettujen ohjeiden mukaan. Ei onnistu, kone jumittuu. Käynnistän uudelleen. Tiedot ovat tallella ja pääsen eteenpäin kaksi askelta. Taas sama este eri syystä. Dokumentti on vanhentunut. Soitan asiakaspalveluun, saan paketin noutopisteeseen ja maksan laskun kaupan kassalle. Kerron nettitilauksen epäonnistumisesta. Syyksi puhelinääni arvelee palvelimen vanhuutta, kun heillä on uusimmat viritykset käytössä. 

Nämä kaatoyritykset PC:n kanssa aktivoivat ajatukseni uuden tietokoneen hankinnasta. Mutta mihinkään tämän päivän tarjontaan en sitä käytä. Puhukaa pukille, kenellä on puhumisen tarvetta. Pankkiasiointiin ja kirjoittamiseen tarvitsen tietokoneen, hyödyksi ja huviksi, tässä järjestyksessä. Suuria suita järjenköyhistä ajatuksista en tarvitse livenä tuijottaa. Helsingin Pallonlyöjät kaatoivat Toijalan suojeluskunnan 1922.

Sekin oli kunnalle liikaa, kun tulin vanhojen vanhempien kotonahoitajaksi. Kunta on tehnyt parhaansa estääkseen virkakuntansa kanssa, että meille kuulunut uimaranta ei kuuluisi enää meille sukupolvenvaihdoksen tapahduttua. Siinäpä sitä kunnan perikatoon vienyt tehtävä estää alkuperäisten asukkaiden paluumuutto koulutettuna avoimeen virkaan. Kunnan kaikki virat on jäädytetty kunnanjohtajan rouvalle, suvulle ja kummin kaimoille, että kunnanjohtaja pysyy virassaan. Miten lie tänään projekti/kunnanjohtaja yhdistetyssä tehtävässä. Katujätkä -projektista on kokemusta. 
- Ei kiinnosta pätkääkään. Ei riitä resurssit, vaikka kunta on kuulunut vuosia harvojen velattomien kuntien joukkoon.

Costa Concordia saatiin nostettua pystyyn. Olen aikaisemmin kirjoittanut huviristeilijän karille ajosta ja kaatumisesta.  Suomi-neito on kauemmin köllötellyt kyljellään eikä pääministerin tilaus tulevaisuuden tutkimuksesta tule pahasti kärsinyttä Suomi-neitoa pelastamaan. Kilibailut kiihtyvät ja jokainen vetää välistä puolueen kannatuslukujen kasvattamiseksi. Meidän kaatopaikkakansalaisten on pidettävä jalat maassa.

Joukkotappelu kauppakorkeakoulussa. Mitään uutta ei ole auringon alla. Istuttiin avoimen korkeakoulun luentotilaisuudessa. Joku osallistuja oli kännissä, ryhtyi huutelemaan törkeyksiä luennoitsijalle. Siihen loppui se luento. Joukossa ei ollut poliisia eikä puolustusvoimien osallistujilla ollut mandaattia poistaa huutelijaa joukosta. Annoin palautteen, että välikohtauksesta huolimatta liveluento on aina live ilman huutelijoita. Pyssymies olisi ollut vielä arvaamattomampi. Tähän on tultu vuodesta 1978 Jokelan ja Kauhajoen koulusurmiin. Koulusurmat journalismissa - Jokelan ja Kauhajoen tapahtumien mediakäsittelyn vertailua.

Epävirallinen elämäkerta on joukkovoiman tulos täällä Pohjantähden alla. Tässä potiessani vierotusoireita lääkkeen ei-toivotusta, kuitenkin tiedetystä sivuvaikutuksesta voin yhtä huonosti kuin muutkin vierotuskuurille hakeutuneet tai joutuneet. Itsetuhoisia ajatuksia ei ole, joskin painajaiset ovat lisääntyneet. Unen läpi kuulen Hyacinthin soittavan Richardille, kun isä on kadonnut. Pitää lähteä etsimään kesken työpäivän. Kuulin haastattelussa tarpeeksi Nallen perhekeskeisyydestä. 
- Missä on hiusharja, kysyy tytär kesken kokouksen. Nalle lähtee etsimään, todistaa:
- Pokka pitää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti