torstai 19. syyskuuta 2013

Matteus-efekti digitoday

Professori Heikki Hiilamo, Helsinki. Virsi 442. Virsi alkaa sanoin: Herran ristin kantajiksi. Psallamus kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Juhani Haapasalo (urut) Hartaudet: Aamuhartaus 19.9 19.09.2013 06.15 

- On hoidettu, saan topakan vastauksen tiedustellessani sairaan isän vointia sairaanhoitajalta.
- Minun onkin pitänyt puhua sinun kanssasi. Olet tyytymätön isäsi hoitoon. 
- Minulle ei riitä "on hoidettu", hoitaa voi hyvin tai huonosti tai jättää hoitamatta. Sekin on mahdollista hoitolaitoksessa. Kuljetaan ohi ja jätetään päivittäiset hoitotoimenpiteet tekemättä, kun ei ole avannehoitajaa erikseen.

Samaa keskustelua olen käynyt lääkärien ja hoitajien kanssa omassa sairauskierteessä. Pahinta on borreliatulehduksen kanssa ennen hoitoa, hoidossa ja hoidon jälkeen. Tarvitsin borrelialääkärin vastaanoton kuullakseni, että borrelia on hoidettu. Samat oireet johtuvat tulehduksen jättämistä kudosvaurioista. 

Sairauskertomuksestani luen enemmän kuin mitä lääkärit ovat kertoneet vastaanotolla. Erikoisesti lämmittää mieltä, että kirjoitettuna näen "pitkällisen uupumuksen". Uupumus unen puutteesta on ollut ongelmani 10 omaishoitovuoden jälkeen. Näin jälkeenpäin huomaan PHNetin nurkkauutisessa, että yhteiskunta oli ajautunut pankkikriisiin. 1991: Pankkikriisi alkoi. Suomen Pankki ilmoitti ottavansa SKOPin hoitoonsa.  Sijoittajien ahneutta sain omaishoidosta koituneet velat maksetuksi ja myöhemmin työhuoneen luopumisesta välimiesoikeudella uhattuna sain vähän lisää rahaa omaishoitoon ja järjestelyihin, kuinka Wiljami saisi asua kotonaan vanhempien kuoleman jälkeen.
Tulihan siihen lisäksi lapsuuskodin jakaminen ja omistuksen säilyminen meillä osakkailla. Onni kävi taivaanportilla äidin kuolinpesän kuolinpesäosuuden kanssa kolkuttelemassa, mutta Pietari lähetti takaisin palauttamaan kuolinpesäosuuden takaisin äidin kuolinpesään. Ennen näitä kolkutteluja Onni olisi jättänyt siskon hautamisen seurakunnan tehtäväksi. Tuhka olisi siroteltu meille tuntemattomaan paikkaan. Isän pyynnöstä tuhkauurna tuli postipakettina. Se laskettiin äidin arkun päälle. Nimi on vanhempien hautakivessä. Olemme yhtä elävinä ja kuolleina.

Yhteiskunnan kriisit jatkuvat lamasta lamaan. Samassa pyörityksessä hämmennellään yksityistä ihmistä, vaikka kuinka hyvin hoitaisi omat asiansa. Kunta on iskenyt kyntensä minun perintöosaan saadakseen sen itselleen. Kunta ei käyttänyt etuosto-oikeutta hyväkseen yhden osakkaan luopuessa osuudesta. 
Kunta käy Tiekarttaa Länsirannalla sijoittajiensa kautta. Nuoret naiset lainlaatijoina eivät tunne vanhaa eivätkä siten uuttakaan ymmärrä. Kuinka elämä jatkuu Vihtaniemellä, jossa on eletty 1900 -luku tiettömän taipaleen takana ilman mukavuuksia? Kuinka sukupolvenvaihdos on estetty huutamalla maaoikeutta apuun. Näinhän kavallusrahoilla ostettiin Veripelto muukalaisten hautausmaaksi. Sama tapahtuu tänään perinteen mukaan, ovathan kukkaronvartijat varkaina pitäneet yhteisiä rahoja ja toisten rantoja ominaan.

Tietoyhteiskunta takkuilee omalla kohdallani. DNA on yrittänyt aikansa saada palveluitaan kaupaksi tyhmyydellä. Kun ei onnistunut, ilmoittaa yksipuolisesti kotisivupalvelun lopettamisesta.   Verkkokirjoittajan talo on tuhon oma. Se on tärkeä minulle turvatalona, on hankittava uusi osoite > Verkkokirjoittajan talo nettihotellissa.
Matteus-efekti viittaa rahan käsittelyyn ja digitoday ilmoittaa uudesta ohjelmasta.
Windows 8.1 tulee kuukauden päästä, maksaa satasen
Rahaa on ollut riittävästi eikä siitä tarvitse puhua. Kirjoittaminen on länsimaiselle itsestään selvyys, mutta verkkokirjoittamiseen tarvitsen toimivat laitteet. Siitä tuli kynnyskysymys, tarvitseeko minun yli-ikäisenä olla enää mukana yhteiskunnassa. 

Olen ostanut tietämättäni arvonimen "Varhennettu vanhus" osamaksulla. Se pidätetään eläkkeestä joka kuukausi kuolemaan asti. Tätä en osannut estää saadessani talentin. Vihtaniemen ensimmäinen ja viimeinen ylioppilas on ollut kehno palvelija tämän päivän mittapuun mukaan. 
Aamuhartauksien tekstiin sovelsin itseeni ja minut on siirretty "muuhun uskonnolliseen yhteisöön".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti