keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Kettujahti

Joskus olen nähnyt ketunmetsästystä Englannin nummilla. Se on kuninkaallisten perinteistä huvia hevosineen, koirineen ja pyssymiehineen huivipäisine naisseuralaisineen. Pyssyjen kanssa en ole ollut metsäretkillä. Niitä järjestävät metsäkonsernien lobbarit saadakseen nimen papereihinsa. Sillä he takaavat meidän metsässä toimintasuunnitelmansa toteuttamisen eikä omistajalla ole nokan koputtamista. Oli suuri yllätys törmätä hakusanalla ketunmetsästys Firefoxin kuvakkeeseen. Koulutuspäivillä Kuusamon Tuliketussa muistutettiin kettujahdista. En ollut jahtaamassa ketään, mutta päivien anti oli mitä oli.

Firefox on selain, joka on ollut hätää kärsimässä dnan nopeudennoston jälkeen. Pidin sitä pilasoittona. Minusta haluttiin tehdä kanta-asiakas ja maksumies; haluamme palkita sinut lisäämällä laajakaistan nopeutta yhdestä kymmeneen megaan. Eikä maksa enempää kuin yhden megan nopeus. 
Koko tietsikka meni sekaisin. Vanhassa taloyhtiössä ei ole tilaa lisätä kaapeleita. dna osti PHnetin liiketoiminnan ja siitä kaikki vaikeudet alkoivat. dna onnitteli minua hyvästä valinnasta kaksi kertaa lähettämällä vakuudeksi läppäripussin. Kysyin, mitä olin valinnut? Vastaus oli, etten mitään ollut valinnut.

Pilasoiton jälkeen tuli kuitenkin suurempi lasku ja vuoden määräaikaissopimus. Asiakaspalvelussa sitä sanottiin virheeksi, joka hyvitetään. Pyysin nykyisestä sopimuksesta kirjallisen vahvistuksen. Se oli yksipuolinen ilmoitus, että näin me teemme ja sinä maksat. Onneksi tuli ongelmat koneen käytössä. Niitä ei ollut pitkään aikaan, kun oli päästy yhteistyön alkuun. Kone tilttasi ja piti käynnistää uudelleen. Se kesti 20 min vähimmillään. Tuli ehdotus, jos vikaa yritettäisi selvittää, mutta minulla ei enää riitä kärsivällisyyttä aina uudestaan palata alkutekijöihin. Pyydän palauttamaan yhden megan nopeuden. Sitä ei tehtäisi, olihan puhelinsoitosta enemmän kuin kaksi viikkoa. Mutta eilen sain vasta kirjallisen vahvistuksen. dnalla on omalaatuinen mummojenmetsästys käynnissä, josko ne eivät mitään ymmärtäisi. 
Sisälle tullut teknikko esitti ensimmäisenä kysymyksen minulle:
- Etkö sinä ymmärrä?

Tätä ymmärryksen puutetta yritetään ratkaista poliittisesti vaaleissa. Voin sanoa, että olen ymmärtänyt enemmän elämästäni kuin kukaan muu. Mittaankin samalla mitalla, millä minulle on mitattu. Mittaajia on kahta lajia; persjalkaset ja maavaralla mittaavat. Eikä se taida muuksi muuttua munamiehille ja reittä pitkin perille päässeille. Lyhytsiipinen piti tiukasti optiosalkustaan, kun pörssikurssit heilahtivat. Nokia-ihme on lähtenyt omille teilleen ja lyhytsiipinen on ehdolla seuraavaksi presidentiksi. Kuulen jo hälyytyskellojen pauhun lisääntyvän. Meillä on hätätilanne. 

Onneksi osasin muuntaa projektia ajoissa. Minä ole helpottunut, kun tuotteesta en ole eikä ole pakotettu luopumaan.  Haikailkoot nokialaiset kehittelemänsä tuotteen perään, kuinka tässä näin kävi. Tuotteet myytiin ulkomaille ja omistajat kehuvat tekemillään rahakkailla järjestelyillä. Esterikin puhui hirveeeeen hyvistä sadoista, jos Toivo saisi vain kylvetyksi siemenet maahan. 
JOS ja JOS, puhua kyllä osataan meidät vähäjärkiset pyörryksiin asti. Paljon porua, vähän villoja kerittäväksi, hanhia voi kyniä useamman kerran. Uudet höyhenet kasvavat "hanhennahkalle" ajan kanssa. Jalostuksen tuloksena on meillä pian tuotannossa jalattomia sikoja ja höyhenettömiä kanoja. Rahaa ei voi syödä, mutta setelikääreissä voi kypsentää rosvopaisteja käräjäkivillä. Meillä metsässä nuotiopiiri ja toinen piiri muukalaisten hautausmaalla.


Kuinka monen äänestäjän pitäisi hankkia henkilöllisyystodistus, että voi antaa ilmaisen äänensä ehdokkaalleen? Tunisian matkaa varten hankittu passini  vanhentuu 3.4.2011. Ei ole voimassa edes ennakkoäänestyspäivänä. On hankittava uusi, hammasharjoille on ollut vaihtopäivät monta kertaa. Tänään käytössä ultra pehmeä. Otteet kovenee, ollaan jo vereslihalla eikä suola haavoihin tunnu kovin mukavalta eikä veitsenkääntö sisuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti