tiistai 30. marraskuuta 2010

Vastenmielistä

Aamun ajatus
Hyvä ihminen on se, jonka on helpompi toimia 
toisten hyödyksi kuin heidän haitakseen.
- Platon

Minulla ei ole ollut mahdollisuutta syleillä maailmoja. On tyydyttävä maailman kauneimmalla viinitiellä muistelemaan kun "aurinko suuteli meitä, André".
Olen nuoltu puhtaaksi korvantauksia myöten. Nämä muistot tulevat mieleen kotihipoista, teinipippaloista. Pojat eivät kehdanneet näyttää haluaan nuoleskella näkyvästi. Musiikki soimaan ja valot sammuksiin. 
Nutipää emo nuolee vasikkansa kuivaksi, kun on noustava jaloilleen heti syntymän jälkeen ja vaihdettava maisemaa. Mikä iljetys eilen teeveessä, kun kaksi kulinaristia sanoi syöneensä istukkaa. Nutipäät sen tekevät häivyttääkseen jäljet, ettei vastasyntynyt joudu petojen saaliiksi.

Vastenmielistä tyttönä, naisena, äitinä, omaishoitajan. Isä Camillo ja Äiti Teresa pitivät maailmansa kasassa.

Näyttötutkintomestari antoi palautteen YEAT:n näyttökansiosta; inhorealistisen kriittinen suhtautumistapa.

Olisiko vastenmielinen reaktio seurausta asioiden paljastumisesta vai inhorealististen tunteiden kokemuksesta? Ainakin minua sykähdytti Otavan syksyisellä Kampuksella kontiaisen nostamat multakasat. Maamyyrä kuullessaan leivosen laulavan toteaa: 
- Kuinka mieletöntä on lentää ja laulaa.
Maamyyrällä on arvonsa 17 € rauhoitettuna eläimenä. Mikä on ihmisen arvo väliinpudottuaan sosiaalisesta kentästä? Kirkkovuodessa ei seurata tuottoja eikä numeroilla ilmoitettuja tähtitieteellisiä tukipaketteja.
Puurot ja vellit menivät sekaisin ja alkoi uusi aika onnenpotkun kohdatessa rauhanruhtinasta. Joulurauhan julistusta Suomen Turusta ei seurannut perinteiset jatkot. 
"Taas kaikki kauniit muistot mun tulee mielehen, lumivalkeat pellot ja puistot ja juhla Jeesuksen." Laulut korvattiin nobelistin kiireillä ennen ja jälkeen palkinnon pokkaamista. 
Ei voi vähempää kiinnostaa. Nyt hänen nimensä esiintyminen paljastuksissa saa sanallisen  tunteenilmaisun: 
- Vastenmielistä. 
Se oli minunkin tunnetilani livenä. Olinhan juuri saanut ehdottoman tuomion. Ikä ehdoton 61/64 vuotta ja työhistoria yhtä ehdoton niistä töistä, jotka eivät kerrytä työhistoriaa.

On Antin päivä eikä minun ääneni ole vaihtanut kohdetta. Sak:n rahoilla menivät edustajat jatkoille. Velkavaalirahatositteet löytyivät lehtikeräyksestä. Tuhkimon vähäiset tavarat mahtuivat muovipussiin ja sen loppusijoituspaikka on kaatopaikkajätelaatikkossa. Uteliaisuuteni heräsi, kun pussista pilkisti lukossa oleva kassalipas. Puolueiden kannatusluvut heilahtelevat, äänet hiljenevät. Tulikohan puhuttua sivu suun?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti