torstai 2. joulukuuta 2010

Poliittinen keskustelu

Jo olisi aika ryhtyä säveltämään poliittista keskustelua oopperaksi. Sitä odotellessa katson uudestaan Kombat Opera esityksen Queston Time Out myöhään illalla.

Enkä pettynyt päivällä kolmen tunnin eipäs-juupas vuoropuheluun Irlannin avustuspaketista. Erikoisesti särähti pääministerin osuus suomalaisten eläkeläisten pelastamisesta. En kehtaa kirjoittaa tittelikseni mitään eläkkeeseen viittaava niin ala-arvoinen on ollut kohtelu yrittäjänä tulevaa aikaa maksaessani. Pidän itselleni tilille tänään tullutta eläkettä taskurahana, joka on pienempi kuin kersoille maksettava viikkoraha turhuuteen käytettäväksi.

Tulevan ajan maksaminen vuodesta 1979 oli lakisääteistä. Tein työtä, mutta en oppinut pelaamaan. Läksin vanhempieni omaishoitajaksi. Olematonta omaishoidontukea pienennettiin miinusmerkkiseksi, kun alle 65 -vuotias tuli eläkkejärjestylyn piiriin. Työni arvostusta lisäsi palvelumaksuna isältäni takaisinperitty minulle maksettu omaishoidontuki. Punapääoma teki konkurssin 1990 -luvulla, siinä meni Kansa -vakuutusyhtiö  ja E-liike nurin. En tiedä kuinka paljon maksamani eläke pieneni. Jos pääministerin ennuste olla antamatta rahaa Irlannille vaikuttaa eläkeläisten etuuksiin, olisin valmis uudelleen katsomaan viimeisen sinisen, punaisen ja kaikki sateenkaaren värit retuliiniä myöten.

Pidetään Ahtisaari -päivät. Kyllä yksi rauhanruhtinas pelastaa meidän uskovaisten joulun lupauksillaan. Vetosi presidenttinä omaisten hyvään tahtoon hoitaa veteraaninsa. Kuntoutus oli nuorempien etuoikeus. Maanhiljaisille sodankäyneille luvattiin valkoisten veteraanien toimesta kuoltua havuseppele haudalle. Isäni sanoi: 
- Ehtiihän tuon sittenkin.
- Ja pitäisikö se minun vielä pyytää?

En pyytänyt enkä järjestänyt peijaisia seppeleen lupaajille. Kuka veteraaneista kehui olevansa parempi kuin syntyperänsä mukaan punaiset torpparien jälkeläiset, ajattelin heistä. Vaikka voissa paistaisi ei minun muistoa kunnioittaen miksikään muuttuisi. Samalla mitalla millä minulle on mitattu minäkin saan mitata.
Tänään joillekin eläkkeensaajille ei rahat tulleet tilille. Se on esimakua siitä pelottelusta menettää taskurahansa, jos hallitukselle ei jostakin syystä annettaisi lupaa tukea Irlannin pankkeja. 
Kiekuminen korkealta ja kovaa ottaa pattiin, mutta onhan siinä taiteellinen vaikutelma ongelman häpeämättömässä vatvomisessa.

Postin mukana tulee rahapyyntöjä pelastusarmeijalta.  Unohdetut ja hylätyt lapset ja sotaveteraanit ovat välikappaleita markkinavoimien julman jumalan syöteiksi. Bisnesenkelillä ja bisnesenkelillä on tietty ero koulutusrahastoa koskevassa laissa. Ikä ehdoton 64 vuotta ja työhistoria yhtä ehdoton. Nämä ovat niitä torsojen tekemiä lakitorsoja EU -direkriivin mukaan. 
Itsensä ja lapsensa elättänyt vanha nainen olisi vielä edunvalvojan mielestä sopiva lähtemään katuhuoraksi tuottamaan rahaa naiskaupalla pohjattomaan yhteisvastuukukkaroon. Näin eletään hyvinvoitivaltion kaatopaikalla. Kansanedustajan mittavat velkavaalirahatositteet ovat lehtikeräyslaatikossa. Nuoren hyväksikäytetyn Tuhkimon jäämistö kaatopaikkajätteessä. Sama Puhdistus on käynnissä meillä tänään kuin Virossa metsäveljien ja leirien aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti