perjantai 19. marraskuuta 2010

Hiljainen tieto metelöi

Työjohtajaksi edennyt nainen kertoi viimeiset kuulumiset, kuinka hän purki ydinperheensä kodin. Hän sanoi lähettäneensä veljelleen kirjeen etsiä asunto muualta. Omakotitalo menee myyntiin, kun äiti oli kuollut. Veli oli asunut kotonaan viimeiset vuodet äidin omaishoitajana. 
Näinkö meidän maailmalla selvinneiden on katkaistava juuremme ja jättää heitteille kotiseudulle jääneet vanhenevat sukulaiset. On laadittu lakeja holhouksesta ja edunvalvonnasta. Lopputulos on sama kuin eduskunnan urheilukerhon rahastonhoitajan kavalluksesta.

Veljeni Wiljami jäi syntymäkuntaansa vanhimpana kahdeksasta sisaruksesta. Kesät olivat meidän yhteistä aikaa muistoineen siihen asti, kun olimme sinkkuja. Olen selvittänyt elämänvaiheiden kautta, miksi kaikki muuttui, siksi miksi muuttui. Kuinka tulevat kumppanit luulivat tekevänsä vallanvaihdon syrjäyttäessään vanhemmat ja vanhimman veljen. Sukuun oli tullut seitsÄmÄt veljekset. He riehuivat aikansa kuin murrosikäiset eikä heistä koskaan kasvanut vastuullisia ja toiset huomioonottavia aikuisia. Siinä sitä odotettiin vanhempien kuolemaa ja pesänjakoa.

Eduskunta on laatinut lait, mutta jokainen tulkitsee niitä itselleen sopivimmalla tavalla. Kunta toi sijoittajat rannoilleen lupaamalla heille etuuksia alkuperäisten asukkaiden kustannuksella. Onko ruuhka-Suomesta tullut mökkiläinen kunnalle halutumpi kuin siellä yli sata vuotta suuret perheensä elättäneet alkuperäiset Vihtaniemen asukkaat.

Paperien järjestäminen on ollut surullista luettavaa, että surupuku päällä sitä olen tehnyt. Katson luontokuvia mestaritanssijoista. Töpöliputtajat voittavat tullen mennen kankikaikkoset. Maapapukaijat parin houkuttelussa päihittävät kanervat ja lisääntymisestä huolehtivat lentävät koirat (lepakot) vetävät vertoja karpeloille. Ei ole mitään moralisoitavaa edes kirkon hyväksynnässä. Kiihkeimmät koiraat löytävät toisensa samasta kasasta, kun naaras puuttuu. Pariutuminen onkin kahden kauppa. 
Minulle suurin mielihyvää tuottava teko on ollut suvuton lisääntyminen. Tunisialainen nuorimies kaipasi turisteja WTC -tornien sortumisen jälkeen. Hän yllätti esittelemällä meidät: Äitini ja sisareni Amerikasta! Sen kerran olin rohkea nainen äitinä. Ammattini vuoksi minua ollaan viemässä EU -alueelle naiskauppatavarana tuottamaan rahaa edunvalvojille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti