tiistai 23. marraskuuta 2010

eaa, jaa...eal

Kuuhulluus on kaikonnut. Nukuin aamuun asti niin sikeästi, että täysikuu oli ohittanut jo radiomaston huipun. Lady Moon valaisi sisälle asti ja sitä piti kurkkia ikkunasta. Utsjoella aurinko nousi 10.59 ja laski 12.57. On hyvä, kun jonkun kulunvalvonta ei häiriinny markkinavoimien heilahteluista.

Otsikon lyhenteet eaa ja jaa ilmoittavat ajanlaskun ennen ja jälkeen ajanlaskun alkua. eal on uusi lyhenne, jonka konekielisesti käännän 'ennen ajanlaskun loppua' -kirjoituksiksi. Ei ole mitään uutta auringon alla. On vain toteamuksia suurista suunnitelmista, jotka kääntyvät velan määrittelyksi kansan kielellä. Veli on velka otettaessa, veljenpoika maksettaessa. Sen tietää takaaja, joka vastaa velallisen velasta koko omaisuudellaan.

Jos saisin valita seuraavan elämäni olomuodon, haluaisin olla lentävä koira (lepakko). Pyydystäisin ruokani tutkan avulla ja kiinnittyisin koivista lepäämään kylkikyljessä muiden lepakoiden kanssa. Sijoittajat eivät laskisi mitään minun varaan, mistä voisi hyötyä. Saisivat toteuttaa omat pakkomielteensä ilman hyväksyntää teoillensa.

Soitin Kelaan hoitaessani valtakirjalla veljeni asioita. Asiakaspalvelussa on ruuhkaa. Sitä ennen painelen ohjeen mukaan näppäimiä, mitä asiani koskee. Tulee tiedotteet puhelun maksullisuudesta ja monta kertaa miesääni ilmoittaa. On ruuhkaa, teitä palvellaan, kun ehditään. www-sivutkin tulee mainituksi, mutta minulla ei ole veljeni pankkitunnuksia enkä siksi voi mennä www-sivuille. Kun vihdoin vastataan, olen Kelan valtakunnallisessa palvelussa, jossa hoidetaan ulkokuntalaista soittajaa toisen ulkokuntalaisen asiassa.

Tästä pääsen kunnan asioimisessa päällekkäisyyteen omaishoitajalle maksetun omaishoidontuen maksatuksessa. Sama koskee myös suojatyönä tehdyn vammaisen kannustuslisän/päiväpalkan maksamista. Tuki ja palkka maksetaan tekijälle, mutta toisella laskulla peritään tuki takaisin hoidettavalta ja ruokaraha vammaiselta. Tuesta ja tehdystä työstä ei tekijä hyödy penninkillinkiä. Työllistäähän se kunnanviraston suojatyöpaikan palkanlaskijaa ja takaisinperijää.

Yritin vaikuttaa omalta osaltani tähän käytäntöön ja vaadin, että minulle maksetusta omaishoidontuesta on otettava kaikki pidätykset päältä. Lopun saisin käyttää mieleiselläni tavalla. Siinä kunnanjohtaja töni sosiaalijohtajaa kylkeen, kun puhuin järkeä. Muutaman kuukauden se toimi, mutta palattiin vanhaan käytäntöön. Annoin siihen kirjallisen palautteen ja toivotin sosiaalijohtajalle hyviä sijoituksia loppuelämäksi.

Politiikka on koulutustakin tärkeämpi opettaja johtajia valitessa eläkevirkoihin. Otavassa käynyt auringonkukka heijastaa valoa yötäpäivää. Korvaa yöttömän yön auringon maan ollessa kauimpina auringosta, mutta ei harhautuneena suunnasta. Mister SunShine ja Lady Moon ennen ajanlaskun loppua poistivat uhat minun nelikentästä.

Lehtikuva radiomastoista liittyi Lahden vetovoimaisuuteen. Olihan tänne muuttanut muutama "siirtolainen". Toinen kirjoitus valaisee heikkokuntoisten vanhusten lähettämistä sairaalasta muovipussit jalassa taksiin, vaikka palautusosoitteessa ei olisi kukaan vastaanottamassa. Vanhukset maatakiertävälle radalle, että poliitikoilla rauha olisi. Euro/€ pelastuu. Se on pääasia ja sen lupaa kerrankin Erkki, joka tähän asti on edustanut tahoa, josta Erkkikään ei ota selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti