torstai 10. maaliskuuta 2011

Kehityskeskustelua katujätkien suojeluksessa

Kellari: Sielun asuinsijan pohjakerros, jossa on usein synkkiä ajatuksia ja muistoja. Perimmäiset vaistot, salaiset pelot tai harvoin ilmaistut syvät tunteet ovat tulossa päivänvaloon.
 







Keskellä yötä tutkin "unennäkijän käsikirjaa". On parasta heti katsoa unen symbolit, mihinkä ne viittaavat. Aamulla lähtisin vaalikirjan julkistamistilaisuuteen. Näkemäni unen antaman vihjeen perusteella en ollut enää kahdenvaiheilla. Tiivistän päivän aikataulua ja olen ilmoitetussa paikassa oikeaan aikaan.

Olen suuressa talossa, naisihminen on lähdössä ulos mustassa takissa ja hatussa mintunvihreä meleeraus. On mentävä kellarin kautta. Ovessa on Itäsen ihmisen avain vahvassa lukossa. Kierrän avainta ja ovi aukeaa. Suljen oven rivakasti. Portaissa on ulos pyrkimässä hahmo, ei kummitus eikä kellaripeto kuitenkaan. Oli ollut vankina kellarissa kauan. Nyt hän pyrki pimeydestä valoon.
Avaan vaalikirjan, vapaaehtoisen vaikenemisen 50 vuotta valkenee. Meillä on yhteinen synnyinseutu. Viimeiset 20 vaientamisen vuotta ovat saaneet äänen. Siitä kertoo vaalikirja. 
Esitteistä ovat hävinneet viime vaalien punaiset siivet. Etsin logoa vaalien jälkeen torilla voiton kahvituksen merkeissä. Siellä patut pullistelivat. He olivat saaneet liiton luottamusmiehen eduskuntaan kaveriksi kansanedustajalle, joka julkisesti kehui SAK:n mandaatista. Ostetuilla äänillä he tulivat valituiksi. Äiti Teresan kaltaisten äänet vähäosaisten puolesta olivat menneet harakoille. 
- Eihän lääkäri voi lahtelaista edustaa, väheksyivät isomahaiset ammattiliiton metallimiehet.

Kokoomuslainen lääkäri kylläkin julkaisee kirjoituksen 30 000 omaishoitajasta. He ovat niitä merkittäviä omaishoitajia, jotka saavat omaishoidontukea. Se siitä omasta edusta tulla valituksi vuodesta vuoteen päättämään meidän asioista, siitä 10%:sta koko omaishoitajamäärästä. Sanonkin meitä närståendevårdareiksi, joiden tehtävänä on "zu Hause Pflegen". Unohdetaan "Hilfe für die Helfer" ja nauretaan ivallisesti. Hoitaahan ne ilmaiseksikin, jos laki ei koske kaikkia kuntalaisia kaikissa kunnissa.

Koulutettu nuori hieroja jatkoi sambaamista kuntoutustuella harjoituspaikasta huolimatta. Kuinka tullaan yrittäjäksi? Katujätkäprojekti veti minutkin mukaan hankkeeseen. Kehityskeskusteluista huolimatta lopputulos oli yhtä tyhjän kanssa:
- Ei kiinnosta pätkääkään eikä riitä resurssit. 
- Miksi??
- Siksi, kun kukaan ei välitä nuorten sijoittumisesta yhteiskuntaan.

11311 kohtelee kaikkia tasapuolisesti. 
13.3. olen viettänyt Sinistä hetkeä talvisodan päättymispäivänä.
13.3.2011 Japanissa alkaa vähitellen selvitä maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttamat vahingot. Tiet on poikki, sähköä ei ole ydinvoimalassakaan. 
Meillä aiheutti suuret lumimassat sähkökatkoksia. Katsoin lämmöllä Kartanon portaita kiipeävien vanhusten kantapäitä. Saivathan he turvapaikan Kartanosta, kun omat asunnot kylmenivät. 

Osaaottaen katson japanilaisia vanhuksia, ottavat vastaan avustajilta riisiposliiniastioista teetä tai keittoa lämpimikseen taivasalla, kun talot ovat sortuneet vesimassojen vyöryessä kaupunkiin. Jäljellä on rojua, joiden alla saattaa olla kuolleita. Ei ole enää läpihuutojuttu kuin sijoittajien rynniessä valtaamaan lapsuuskodin rannat omaan käyttöön. Ihmisetkin valtaa käyttäessään saavat suurta tuhoa aikaan. Kuka silloin kestää, vaikka takana on sadan vuoden elämänkokemus tiettömän taipaleen takana elosta ja olosta ilman mukavuuksia. Mietipä sitä Länsirannan vallanvahtina etuutta itsellesi vaatiessa ja sijoittamallesi pääomalle lisäarvoa määritellessä! Kuinka paljon voittoa pitää saada mökkikaupoilla, kun ostaa halvalla kunnalta ja myy kalliilla välittämättä, mitä maa on vaatinut? 
Riisu kengät jalastasi, tulit Pyhälle maalle!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti