maanantai 7. huhtikuuta 2014

Punaisesta heinäkuusta punaiseen heinäkuuhun

vko 15
Pikkukuva Haastattelu levynjulkistamistilaisuudessa levyn syntyyn vaikuttaneista tekijöistä. Oveen koputusta ja Susijahtia.
  


Vuodesta 2005 lähtien Yle Radio 1:n heinäkuun ohjelmisto on suunniteltu jonkin erityisteeman mukaan. Teemat ovat olleet seuraavia:
 Henkilöhistoriassa on filmillä kaikki punaiset heinäkuut ensimmäisestä 1941 viimeiseen 2005. Olen rippikoulun käynyt, rokotettu, luku- ja kirjoitustaitoinen. Esittelijä virkansa puolesta antoi kirjallisen vastauksen kysymykseeni, miksi minä en voinut saada stipendiä suoritetuista ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista. 
Ikä 61/64 vuotta on ehdoton yläikäraja. Työhistoria yhtä ehdoton. 
"Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." Lainlaatijat ja allekirjoittaja ovat saaneet, mitä ovat tilanneet. Eivät silloin nähneet mitä on 15 vuoden kuluttua. Nyt he tietävät, mitä tilasivat. Vastaus kysymykseen sisälsi Hyvinvointivaltion jatkuvuuden. Raha ei koskaan ole ollut motiivini pysyä mukana poliittisessa valtataistelussa.
Viimeaikaisten poliittisten käänteiden jälkeen Yle Radio 1 nimeää(kö)  nimikkokuukauden.
  • 2014: Kataisen heinäkuu korjaan: Katainen heinäkuu 10 vuotta poliitikkona antaa jo muhkean sopeutumiseläkkeen. 54 omaishoitajan miestyövuotta antoi minulle arvonimen "Varhennettu vanhus" osamaksulla. Otetaan päältä eläkkeestä kuolemaan asti, vaikka eläkeuudistusesittelyssä tästä ei mainittu sanakaan eikä kukaan osannut kysyä. Meillä on ollut kaksi eläkeikää uudistuksen tuloksena 63 vuotta ja 65 vuotta. Näin meitä höynäytetään.
Tämän pidemmälle en arvaile tulevaisuutta.  2005 kuuntelin punaista heinäkuuta rakentaen Verkkokirjoittajan taloa oppilastyönä. Olinhan verkkokirjoitustaidoton ja lobbareiden suositteleman käytettynä ostetun tietokoneen omistaja. Osoitteeen muuttuessa on minua heitetty hernepussina seurakunnasta ja yhdistyksestä toiseen. 
Kun itse teen osoitteenmuutoksen, saan pahoittelukirjeitä korkeimmalta taholta veron ja jäsenmaksun maksajan menetyksestä.

Tietokoneet lisälaitteineen ovat vanhentuneet. Pitää lähteä hakemaan kopioita pankkiin ja kirjakauppaan. Tulostin sanoi yhteistyö- ja avunantosopimuksen päättyneeksi. Nurkat on täynnä romuraatoja ja romu olen itsekin isojen poikien harjoittelun jälkeen. 

Hannen kutsu kevään luokkakokoukseen näytti pätkän oppikouluajalta. 
Tyttötalossa asuin jo yhden vuoden, kun en jaksanut palvella poliisin perheessä. Juhani tuli junamatkan päästä aamulla odottamaan koulun alkua. Varasti kukkaroni ja piilotti sen koulun pihassa halkopinon rakoon. Talonmies sen löysi, tallella oli ruskettuneet valokuvat. Juhanin kohtalona oli nuorisorikollisuus. Lintsasi koulusta, mutta luokkakuvassa hän seisoo takanani kuin kuka tahansa. 

Tyttökolmikko kärähti myymälävarkaudesta. Siitäkin sain kärsiä, kun asuin poliisiperheessä. Se oli sanallista kiusaamista kärjistyen jumppatunnin pallopelissä. Aki sohi silmiin pitkillä, vahvoilla kynsillään. Peli oli agressiivista kuin tämän päivän jääkiekko. Tunnin lopuksi ope pyöritteli sukkanauhaliivejäni epäterveellisenä muille tytöille. Näin taituroi pizzapohjantekijä pyöritellessään taikinaa korkealla etusormessaan. 
Pahinta kuitenkin oli poikien kiinnikäyminen ja tukasta vetäminen ennen tunnin alkua. Rehtori pistää pään oven välistä nähdäkseen tilanteen. Tartuu korvasta ja taluttaa kansliaan tappelijana. 

Näin on ollut aina kiusaamisten kanssa. Nyt osaan puolustautua menemättä mukaan pahantekoon. Neljäs käsky kehoittaa kunnioittamaan vanhempiaan, mutta muiden piäsnuatikoiden on itse toimittava yhteistenasioiden hoidossa niin, ettei ole mitään sanomista. 
Ulkokuntalaisuus on ollut aina kiusaamisen aihe. Siitä on tullut tämän päivän rasismia ylläpidettynä lainsäädännöllä. Kataiselle on soiteltu työtarjouksista. Itse hautasin soittelijan elävältä eroottiseen hautausmaahan. Sielunhoitona sain palautteen.
"Ihmisten ymmärtämisessä on se vaara, että ymmärtävät ymmärtämisen väärin ja tunkevat liian liki. Nythän se asia on kukkapenkissä."

Olemmeko ymmärtäneet hallituksen toimet väärin, kun yksi tosensa jälkeen katselee naapurin aidan takaa vihreämpiä ruohokenttiä. Hiekkaakin kaivetaan jo merenpohjasta. Paratiisisaarien hiekkarannat ovat huuhtoutuneet mereen. Vaarassa on koko saarien häviäminen. Alice Sommer pääsi helvetistä paratiisiin odottaessaan ampumista. Odottaminen loppui, he saivat palata takaisi ghettoon.
 
Vitas life show on Dec/2000.. English lyrics: vitasusa.com.
Vitas  ja Vysotski tulivat tutuksi YouTube:ssa.
Siihenkin tarvitaan viimeiset versiot tietokoneesta. 

Heinäkuissa löytyy kuin hautausmaissa; muukalaisten, punaisten, siunattujen, siunaamattomien, eroottisten muutamia mainitakseni. Ruumisfarmi selvittelee rikoksia jättämällä ruumit farmille hautaamatta. Säästää hautajaiskuluissa ja hautausmaiden hoitokustannuksissa palauttamalla vainajat luonnon kiertokulkuun. Nopeutettuna näytettiin sianruhon häviäminen ruumisfarmilla. Ollaan ylikierroksilla menossa tuhoa kohti. Karmea kohtalo ruumishuoneella - "Tämä tapaus valvottaa minua öisin" 06:44, jos väärä kuolleeksijulistus ei ehdi ensiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti