keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kirja sulle, ruusu mulle

Aamuhartaus 23.4. piispa Teemu Sippo, Katolinen kirkko

Piispa Teemu Sippo, Katolinen kirkko, Helsinki. Hartauden musiikki: Bach: Konzert BWV 593, Allegro. Es. Wolfgang Rübsam (urut). 

 

Jäikö jotain näkemättä, kyselee ääni vielä tänään. Jerusalem 24h vielä areenassa. Se on puppua. Niin mielelläni kuin sen katsosinkin kaikessa rauhassa. Pääsiäisviikolla puhelinmyyjät yrittivät epätoivoisesti hankkia jokapäivästä leipäänsä. En lähtenyt mukaan tyrkytyksiin, vaan tyrmäsin soittajat Lahteen tulleella lottopotilla. Odottelin siitä ilmoitusta. Puhelu loppui kuin seinään, enhän miljonäärinä tarvitsisi jakaa rahaa sitä tarvitseville.


Päästiin kiirastorstaihin ja ilmoitin viettäväni kiirastorstaita perinteen mukaan. Kirkoissa oli kaadettu rahanvaihtajien pöydät. Se puhelu loppui siihen. Nyt on vain piispoilla puheenvuoro aamuhartauksissa puhua aiheesta.
- Kristus nousi kuolleista.
- Totisesti nousi.

Äiti sai 100 -vuotispäivänsä 19.4.2014. Suvun hautausmaaseura muisteli äidin sisaruksia pysähtymällä kaikkien haudalla. 23.15 Sodan vangit
Kuulustelu. Vapautumisen jälkeisenä päivänä Nimrod ja Uri viedään terveystarkastukseen. Miesten vammat kuvataan tarkoin. Sitten alkavat miesten haastattelut yhdessä ja erikseen. Yael vaatii nähdä veljensä ruumiin. (U)

Samaistuin viime yönä 17 vuotta vankeudessa olleitten kotiinpaluun niin voimallisesti, että näin painajaista omasta lähdöstä ja paluusta. Molempia varjostaa takana puhumisen taidon puute. Härkönen on kirjoittanut päivää varten teoksen Takana puhumisen taito. Siinä Härkönen "puhuu suoraan elämästään valomerkin ja vaihdevuosien välillä". 
Minua kiellettiin puhumasta omaishoitoajasta, kun kaikille ei ole vieläkään rahaa jakaa laitospaikan säästäneille 60 000 omaishoitajalle. 
Johtajien ja merkittävien ihmisten vanhemmille riittää hoitoa, kun hyväpalkkaiset lapset sen maksavat yhteiskunnan tuella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti