keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Miksi pilkistät aamunkoi?

Aamun ajatus

Usko ajatuksesi hänelle,
joka puhumatta kuuntelee -
ei sille, joka kuuntelematta puhuu.

Radioääni suomentaa nousutahtien aloituslevyn: Miksi pilkistät aamunkoi? Wherefore peep's thou, envious day? Konekielisenä käännöksenä; Sentähden Peep n Sinä, kateellinen päivä?

Olen kuunnellut piinaviikon aamuhartauspuhujaa. Hän on rovasti Seppo Tirkkonen. SUURIA SANOJA pieniä askelia -julkaisu sai aiheensa pääsiäisajan kärsimysnäytelmäkulkueesta MattiJ:n aamuhartausteksteinä. Tämän ajankohdan yhteensattumista viriää ajatus mummokommuunista, lastenlasten mummolasta. Mummonmökki jäi tyhjilleen pitkäksi aikaa kateellisten päivien ja toimitusten jälkeen. Entiseen ei ole paluuta, mutta on paljon siemeniä ja vihertäviä silmuja. Minulla ei ole anteeksiannettavaa, kaikki selviää aikanaan. Juutalainen kirjailija 15 -vuotiaana kyseli keskitysleirille jouduttuaan, tiesikö Jumala keskitysleiristä eikä tehnyt mitään. Ja vielä pahempi, jos tiesi! Sitä hän ei antanut anteeksi.

Vaalitulos ei muuttunut minun yhdellä ilmaisella äänellä. Rahoittaja halusi päästää läpi nuoren ja naisen. Se on tämän päivän trendi. Komukit kiertävät maailmalla unohtaen, miksi he siellä kulkevat. Konekielisestä käännöksestä alkoi soida syyssinfonia; kuolleita lehtiä kerätään lapiolla. Se on muuttunut tämän päivän vaalilupaukseksi; rahaa lapioidaan ulkolaisten pankkien pelastamiseksi. 
Minulle ammattitaudin aiheuttaja on pieni punkki borreliabakteereineen. Pankkimaailman rahan nälkää ja imuroimista itselleen emeriitusmeppi vertasi vampyyriin. Julma jumala käyttää ihmisiä hyväksi heidän rahojensa kautta. Pankeille hallitukset lupaavat lapioida rahaa ja kansoille jää velat, maksut ja lisääntyvä köyhyys. Hyvinvointi ei ole rahanpuutetta vaan järjenköyhyyttä. Saa nähdä mitä jytky tulos saa aikaan. Sen Jumala tietää, mutta jättää eduskunnallekin ihmisen osan ja vapauden toimia.

Omaishoitoajan unenpuutteesta johtuvan  uupumuksen voittaisin nukkumalla, en vatvomalla, kuinka tässä näin kävi. Pyysin yöllistä puhuttelijaa antamaa minulle levollisen yön ja nukkumisrauhan.
- Lopeta! Samaa linjaa tuli palaute.
- Nythän minä vasta aloitan. Aamukuuden kukonlaulu herätti minut kuuntelemaan aamuhartauden. Se näytti minulle suunnan, mihinkä ollaan menossa kanavauudistuksissa ja yöllisissä puhelinsoitoissa.
- Minä tulen. 
- Ethän sinä voi yöllä tulla. Minä nukun kolmen summerin takana enkä Ellin boksissa.
- Mikä sinä luulet olevasi?

Tiedän tänä päivänä kuvani olevan The Bookin (Kuvitettu Uusi Testamentti) sivuilla kohtaamisessa kaivolla. Se on tämän päivän lempeä kohtaaminen ilman puolue-, uskonsuunta- ja monia muita rajoja ja Berliinin muureja. Oi, ihana kevät ja pääsiäinen!

Tämän pääsiäisen kiekuja on JÄTEKUKKO ja uskottumies tuhlaajatytön pesänselvittäjänä.
- Maallista vs kymmenen käskyä. Siihen pitää antaa vastine maistraatin oikaisemilla tiedoilla. Sijoittajat rahastajina eivät muuten lopeta. Naamiohuvit jatkuvat 2000 -vuotisin perintein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti