lauantai 9. huhtikuuta 2011

Elämän ääripäät

Vaalityössä torilla on minulla oma rooli kahvimukin jakajana. Kahvin loppuessa vaihdan roolia tulitikkutytöksi. Se onkin tarpeelista torilla varjon puolella pohjoistuulen puhaltaessa tosi kylmästi.
Joku kulkija tarjoaa mustia sormikkaita lämmikkeeksi. Vedän käteen vain varret ja heiluttelen tyhjiä sormia siipinä. Käsineet lämmittivät sydämeen asti.
Meillä jokaisella tukiryhmään kuuluvalla on oma rooli tehdä tunnetuksi ehdokasta 65.
Tulitikkutytön rinnalle löytyy neilikkapoika, ei kukkaistyttö vaan neilikoita jakava poika. Tänään roolit ovat oikeat ilman vähättelevää tytöttelyä tai maskuliinisuuden merkityksen korostamista "pojat ovat aina poikia". 
Tulen kotiin katsomaan oopperaesitystä teeveestä.
Kaukainen rakkaus sopii tähän vaalipäivään.
Siinä minun ehdokkaani elämän ääripäiden välillä.


TYÖ  - PYHIINVAELTAJA - TEKIJÄ


Tämän enempää en paljasta juonesta, mitä vaalityö minulle opetti neljä vuotta sitten, kun aloitin blogikirjoittamisen. Siihen tarvitsin oman blogin, kotisivut ja oppimispäiväkirjan. Eduskunnassa omaishoitajille järjestetystä tilaisuudesta palasin kotiin suuttuneena. Olisin kantanut kaikki työhön liittyvät paperit autotalliin ja polttanut ne roviolla. Olin kuitenkin niin uupunut, että vein vain roskat. 
Oopperaesitys päättyy mustaan ruutuun. Siihen heijastuu pöytä valkoisine liinoineen ja paperipinoineen. Niitä papereita ei olisi ollut, jos olisin kääntänyt suuntaa. Olisiko pöytä ollut puhdas tänä päivänä oopperan jälkeen. Ei, ei olisi syntynyt mitään uutta puhumattakaan oopperasta.


TULITIKKUTYTTÖ - KANSANEDUSTAJAEHDOKAS 65 - NEILIKKAPOIKA

Historia toistaa itseään, olenhan kuullut Neilikkavallankumouksesta, pistää neilikka pyssynpiippuun. Valamon viinipullo on minun neilikan maljakkona. Keltaisen kirahvin eucalyptyspuut syö storaenso selluna. Kotirannan koivut poltellaan saunaklapeina sodan loputtua.
Neilikkavallankumous http://vasemmalta.tumblr.com 

Ilman brändäystä loppuaplodit Esa-Pekka ja Kaija ottivat vastaan kuivin jaloin kumisaappaissa, trubaduuri, kreivitär ja pyhiinvaeltaja vedessä kahlaten paljain jaloin.
Niin kuin kerran tieni aloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti