tiistai 26. huhtikuuta 2011

Lapsuuden jälkinäytös

Lapset toteuttavat vanhempiensa toiveet ja pelot.
Heidän kohtalonsa on kätketty vanhempien elämään.
Se mitä vanhemmat eivät uskalla omassa elämässään
kohdata eikä selvittää, jää lasten perinnöksi.
Joko he toistavat samaa elämänkuviota tai sitten selvittävät sen. Eeva kesäkuu 1997

Kuinka totta on selvittää perintöä, katsoopa sitä miltä kantilta tahaansa. Byrokratiaa ja hierarkiaa on rakennettu yhden vaihtoehdon varaan. Sitä seurataan pilkkuja viilaten. Sehän on tärkeintä viilaten ja välillä höyläten. Pelkääjän paikalta pistetään pää pensaaseen kuin pupujussit. Vaalivoiton saanut kokoomuus tulevan pääministerin suulla nimitti heidät puskistahuutelijoiksi. Berlusconin tempaukset tarvittiin taustatueksi toistamaan tätä elämänkuviota. 

Näinhän se menee, tärkeintä on olla näkyvillä lööpeissä ja puheenaiheena. Sillä ei ole väliä, mitä puhutaan kunhan puhutaan Italiassa. Ostetaan seksiä alaikäisiltä. Tästä sekstailusta Clinton joutui tilille, samoin Vanhanen, kankikaikkonen tietyin seurauksin voittajana, Kanervan ylivilkkaus kyrsi kassavahtia. Hän kutsui poliittisiksi siiviksi mallin italialaisittain. Sieltähän kaikki suutarit lähtivät iskelmärintamalle näyttämään mallia sodan kärsineen Suomi-neidon viihdyttäjänä. Näitä viihdeihmisiä meillä valittiin  hoitamaan asia-asioita ja lainsäädäntöä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Eikä meillä ole mitään hätää.

Varo vastaantulijaa! Kulkureitin varrella on liikennemerkki. Onko meidän käännyttävä takaisin odottamaan ohituspaikalla, että vastaantulija saa jatkaa matkaansa joutumatta nokkapokkaan toisen kotiinsa kiiruhtajan kanssa. Tiettömän taipaleen takana tullaan näytelmää katsomaan veneillä. Olihan Juojärvi ainoa kulkuväylä lähteä vettä pitkin asioille ja tulla samaa reittiä takaisin. Sijoittajat tarvitsevat tiet ja rahastusoikeuden tienvarrella asuvilta. 

Veneellä tuli saaren kunnanmökkiläinen piharantaan  katsomaan, onko Valkoisen talon isäntä kotona. Kunnanmökit ovat luhistuneet. Kunta on muuttanut kurssia ottaessaan vastaan suuria seteleitä myymällä rantansa uusrikkaille kunnanmökkiläisille. Asiakirjoista on tarkistettavissa, mitä etuuksia uusrikkaille tulijoille kunta lupasi ja veti mukaan alkuperäiset maksajiksi. Lehtikirjoituksessa Kuntaliiton kannanotto asiaan oli; käsitellä kaikkia kuntalaisia tasa-arvoisina. 

Soitin Kuntaliittoon kuullakseni, että kysymykseni oli juriidinen. En tavoittanut kuitenkaan sieltä juristia, mutta joku kuunteli asiani. Hän sanoi nauraa hohottaen:
- Jätä rantasi, kun siellä on niin paljon riitaa. Ohjeenantaja nosti palkkansa Kuntaliiton virkamiehenä. Meksikon pikajunan ryöstäjät, Iso-Pete ja Pikku-Pat, gangstereita molemmat, evakuoivat jo taskuilla tottunein sormin, mitä medborgaret ovat omalla työllään saaneet vähän säästöön raskaan päivätyön tuloksena. Tätä näytelmää näytellään kunnissa joka puolella. 

Pojat joutuvat kuitenkin paniikkiin, kun vanhapiika muuan, kas, 50 -vuotias, esittää vastalauseen hidalgon puolustaessa naisia joutumasta seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Kiltit tytöt ovat saaneet kokea perheväkivaltaa, virkamiesten mielivaltaa ja EU -mandaatilla vielä pahempaa naiskaupan rahakkaana kauppatavarana.

- Minä tulen 1991.
- Minä menen 2000.
- Minä käväisin 2011.
- Minä palasin takaisin saman tien päätöksellä.
- En enää koskaan edes näe unta paluusta mummokommuuniin.
- Hätätilahallitus on kutsuttu koolle.
- Hämähäkki putosi päähäni korkealta jossakin ABC:llä. Vatvoi hetken tukassani, enkä tavoittanut, mikä siellä käveli. Sini huomasi, hyihäkki kiipesi lankaansa pitkin takaisin korkeuksiin. Tunsi minut punkinpuremaksi, sukulaisensa jäljiltä. Ei purrut, kävi moikkaamassa. Olen taikauskoinen.
- Minulle riittää, huusin kylällä ja sain sosiaalijohtajan silittämään tukkaani.
- Elähän nyt, työnnä isäsi veteraanikuntoutukseen. Hämähäkillä oli joku viesti näkymättömästä. 

Ennen lähtöä ostin ruutuvihkon kannessa kruunupäinen vääräkuningas. Kirjoitan käsin, ettei ketään ota älälle hyvät asiat eikä kukaan ole vahingoniloinen pahoista asioista. Paheiden summa on vakio tasapainon säilyttämiseksi.

1 kommentti: