lauantai 27. syyskuuta 2014

Tänään tahdon niin: 40. kirje

vko 40
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn 16. kysymys 
16. Tuntuuko Teistä usein synkältä ja alakuloiselta?
o Kyllä
o Ei 

Aamun ajatus
Lupaa vähemmän kun voisit,
anna enemmän kun lupasit. 

Palkka 6 587 e/kk - HS: Tähän ammattiin haluaa entistä ...

 
 

www -sivut olivat tuntematon osoite omaishoitoaikana 1991 - 2000 --- 2005. Minusta tehtiin tietokonevirhe, kun kysyin kotihoitotuen alentamisesta 1700 mk:sta 1070 mk:aan asetuksen mukaan. Sairauskohtaukset tulivat usein illalla, oli lähdettävä päivystyksen kautta tarkkailuun yön yli. 
SentraaliSantra oli ohjelmoitu ilmoittamaan kunnanvirastoon potilaan saapumisesta sairaalaan ennen klo 24.00. Päivän työt oli tehty kotona, mutta sen päivän palkka pidätettiin omaishoidontuesta. Samoin seuraavana päivänä olin avaamassa oven kun hoidettava palasi kotiin. Omaishoidontuesta vähennettiin toisen päivän palkka. Sairaalassa vierailu maksoi 2 vrk-maksua. Sen hyväksyn, mutta omaishoitajan palkanpidätystä en. Yön yli vuodeosastolla ja seuraavana päivänä kotiin, ei ollut minulle vapaapäivä.

Kysyin tätä sosiaalijohtajalta.
- Se on tietokonevirhe.
- Tietokone on yhtä tyhmä kuin käyttäjänsä, totesin tietokonevirheestä.

Omaishoitoajan tuntemukset synkästä ja ikävästä olivat näkijän korvien välissä. Päättäjät käyttivät tietokonetta tyhmyyden tiivistämiseen. Kun vanha elektroniikkaromu on kannettu ulos, menee sen mukana ihmisten typerät ajatukset asioidenhoidossa.

Keskenkasvuiset pojat pistivät pallopelin käyntiin pienellä pihalla. Valvova silmä ilmoitti siitä huoltomiehelle. Pallopelit kielletty -taulu ilmestyi samana päivänä taloyhtiön nurmikon reunaan. Sen ainoan kerran istuessani pihatuoliin kuulin kaikki aikaansaanokset papin kuivumassa olleista kalsareista ja ilmoitustaululla kuudennen kerroksen asukkaan musiikin huudattamiseen.

Sijoittajat realisoivat omistuksiani ja sillä rahalla pystyin antamaan enemmän kuin lupasin. Vanhempani saivat hoidon kotona saattohoitoajan jäädessä lyhyeksi. Sen jälkeen jaettiin lahjakirjaosuudet kuin valkoinen mies ostellessaan intiaanien maita. Rahallisen arvon sai ilmansuunnat, auringonnousut ja -laskut. Kesäranta, Kultaranta ja Mäntyniemi ovat omilla rantatonteillaan. Valkoinen talo kuuluu vanhana rakennuspaikkana Metsäyhtymälle. 
Kukaan ei halua nähdä asioita oikein. Vanhempien muutettua kirkonkylään loppui vakituinen asuminen heidän kohdallaan Vihtaniemellä. Itsekin olen pysytellyt sieltä poissa jo 14 vuotta. Tämän ajan kunta naapurina,  tiekunta isäntänä ja kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana ovat käyneet sotaa Tiekarttana Länsirannalla. He soveltavat paskalakia vaatimalla rantasaunaan jätevesijärjestelmän. Kerran käydessäni se toimi uimakoppina pulahtaessani Juojärjen aaltoihin.  Desinfioiva suihku ennen uintia, ettei vesi likaannu vai uinnin jälkeen rakkauden paskalammessa, siitä keskustellaan tänään uuden ministerin mandaatilla.

Valamon munkit vihkivät veden keväisin parantavaksi, kun taas kunta on pilannut juomakelpoisen Juojärven rakentamalla jätevesipuhdistamon Pahkasalon saareen. Siellä sijaitsi kunnalliskoti aikanaan. Asukkaat osallistuvat kunnan maanviljelystilan töihin. Pahkasalon nykymaine ei houkuttele mökkiläisiä rannoille, sillä jäljet pelottavat.

Kunnanjohtajasta on tullut projektityöntekijä. Noudattaa työllistämisessä Katujätkä -projektin toimintamallia. Kun sopimukset oli allekirjoitettu nuoren harjoittelusta ryhtyäkseen yrittäjäksi. Kelan maksama kuntoutustuki jatkui, olikin aika aloittaa kundikaverin kanssa lomailemalla Lapissa. Soitin perään milloin hän tulisi tekemään työtä. Loppujen lopuksi kysyin, mitä mieltä hän oli saamastaan tilaisuudesta.
- Ei riitä resurssit. 
- Ei kiinnosta pätkääkään.
Taidatko sen selkeämmin muotoilla, kun mikään ei kannata eikä mikään riitä. 

Totuus yksityisestä vanhustenhoidosta 
Ruotsin suurin vanhusten hoiva-alan yritys Carema lupaa korkeatasoista hoitoa ikääntyneille. Lupaukset ovat kuitenkin paljastuneet ontoiksi. Kansainvälistä yritysjohtoa kiinnostavat enemmän bonukset ja voitto.

TÄSTÄ ALKAA TUNTEMATON METSÄ 


1986-  prokura    –  sertifikaatti
Amerikkalainen
unelmahattu
YEAT
7-kymppinenkin voi
vaihtaa työpaikkaa,
kun tuotteesta ei ole
tarvinnut luopua.

Meni unelma amerikkalaisesta hatusta zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer vuodesta 1991 - 2000.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti