keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tavaranvaihtoviikot

PS.03.01.2011
Eilen kuulemani joukkokuolema palauttaa minut tämän pesän äärelle. Turpiaalit olivat pudonneet maahan ja syyksi arveltiin rankkaa sadepilveä. Mitäpä se ketään liikuttaa turpiaalien surmansyöksy. 


Tiededokumentti valaisi neljää syntymän ihmettä. Loispistiäisen lisääntyminen perhosentoukassa munasta kuoriutumiseen tunnen elämässäni. Minut on tarkoitettu olemaan jonkun hyvinvoinnin kasvualusta. Olen koonnut siitä YEAT:n näyttökansion sukupolvenvaihdosta suunnitellessani vanhempien jalanjäljissä. Talolliset sovelsivat loispistiäisinä valtaa vangita setäni torpparinpoikana. Se koitui hänen kuolemakseen 29v. Sama uhka kohtasi isoisää ja isää. Minä en ole perhosentoukka enkä herrakansan lisääntymisen ja hyvinvoinnin välikappale. Olen maailman ihanin omaishoitaja. Onneksi sain kutsun, johon vastasin myötävästi. Verkkokirjoittajan talon ilman ovia ja ikkunoita tarvitsin kulkeakseni sisään ja ulos vapaasti. Samalla kertaa voin olla nuori ja vanha, vanha ja nuori.


Käkivaihe on takana. Luuli voivansa ottaa minulta kaikki. Tuomio avioeroon oli pelastukseni. Sain lisääntyä ilman käenpoikaominaisuuksia. Noudatin biologian opettajan ohjetta sairaan perimän tervehdyttämiseksi seikkailla kuninkaallisena satamassa. Lapsissa en ole nähnyt käen loisimista toisten kustannuksella.


Omaa itsenäistä elämääni on kaventanut suuri sisarusparvi sen jälkeen kun emme enää olleet sinkkuja. Tuli perintöriita. Sen olen selvittänyt kalleimmalla tavalla. Nyt on kunta osallisena, virkamiehet omalla oikeudellaan ja kuntana lakiin kirjattuna oikeutena EU -direktiivin mukaan. Meidät tarvitaan pelastamaan kreikkalaisia, irlantilaisia ja muita velkaantuneita maita. Luonnossa lehmäturpiaali toteuttaa tätä ohjelmaa. Munii toisen linnun pesään. Jää seurailemaan lähistölle, kuinka hautominen edistyy. Poikanen ei valtaa pesänomistajalta koko huomiota, vaan tulee ruokituksi omien poikasten lisäksi.


Nyt elän komukkivaihetta. Muistinsamenettänyt kiertää maailmalla paikkoja, joissa hän on viivähtänyt elämänsä aikana. Tulee meille kertomaan kiireitään jouluna leikkiessään luvattua rauhanruhtinasta. Kukaan eikä mikään pysäytä tätä maailman menoa kiertää napansa ympärillä eikä maapallo unohda kiertää akselinsa ympäri. Tauti tanssii edelleen talvitiellä tulipalopakkasista huolimatta. Onko edessä toiseksi viimeinen kesä?


PS. 23.12.2010 
Mitä pidemmälle olen edennyt joulunodotuksessa, sitä enemmän olen eksyksissä tässä maailmassa. On tartuttu toimeen harjoittaa uskontoa. 
H-a-r-j-o-i-t-t-a-a! 
Sitä sanotaan harjoittamiseksi, kun nähdään uskontoon kuuluvat ulkoiset menot. Kentraali piti puhuttelun Rokalle sodan ulkoisista tunnusmerkeistä. 
Pokkurointi on k-u-r-i-a, jota Kuovi palauttaa käskemällä Rokan asettelemaan pyöreitä kiviä polun varrelle. Sodassa joutuu polutkin kiveämään. Tyhjän työn teettäminen on tätä päivää. Armeija-aika sujuu, kun tekee mitä käsketään. Siviilissä kaikilla on oikeus pitää puolensa.

Sodassa ja rakkaudessa on kaikki luvallista. Korvaan rakkauden politiikalla. Sodassa ja politiikassa kaikki luvalliset keinot kuuluvat uskottavalta armon vuonna 2010. 
"Peikkojen joulu" lukemaan opettelevan Sepon tulkintana oli "Peikkoloihen joulu". Löytyihän se yhteinen kieli aakkosten oppimisen jälkeen. Ääkköset sekoittavat tänä päivänä konekielistä tekstiä. Ne on poistettu. Kuinka käy ÖLLIn isän oppivuosien? Puupää periyytyy, puujalka ei. Eikä punkki pure puuta. Se imaisee verta. 

Sijoittaja antaessaan vuokrankorotuslaput käteen haluaisi vielä testata viisarinvärähdystä. Kuulin tämän sieltä jostakin enkä lähitulevaisuudessa aijo sensuroida, missä kaikki on tapahtunut. 
Minun sota on loppu nyt. Pieni mies lauloi sydämen kyllyydestä "pentujen lemmestä". Tiedän sen vihdoinkin. Se on uskoa, toivoa, rakkautta. Ei uskon, toivon, rakkauden harjoittamista. 
Näin sydämeeni joulun teen ja mieleen hiljaiseen taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.


HYVÄÄ JOULUA

itsekullekin säädylle!


 Jouluajan pidän itseni kasassa ja käytän 
Satusinfoniaa
varaventtiilinä,
etten pamahda kuin puhallettu paperipussi.


Sting on tämän joulun tuttavuus.

"On hyvä palata juurilleen.
Se pitää jalat maassa.
Katoaa kaikki mystiikka.
Katsomon yleisölle isä toimitti maitoa, perunoita, kaloja."

2 kommenttia:

  1. Oikein hyvvee jouluu siulekkii mammamia<3

    Ps. Pitäskö nuo munat vaihtoo vai hautoo??

    VastaaPoista
  2. Aili hyvä,
    Munkkiklubin ja Syyssinfonian kuvat olen valinnut enneunen perusteella. On niin ahdistava olo ja tänään puhelinsoitto selvitti, mistä on kysymys. Asia ratkaistaan helmikuun puolenvälin jälkeen. Sitten näen, olenko hautonut vieraan munia pesässä. Omista vanhemmistani olen huolehtinut, lapset hellien hoivannut ja saanut lentokykyiseksi. Lentävät maailmalla, mutta muistavat juurensa ja palaavat joulua viettämään yhdessä.
    Vieras muna on kunnan sijoitus ulkoistaessaan palvelujensa lisäksi myös kuntalaisensa. Ottaa meiltä ja antaa uusrikkaille sijoittajille.
    Tämä on Tuusniemen joulusanoma 2010.
    En ole ainoa, jolla ei ole sijaa majatalossa.

    VastaaPoista