perjantai 29. toukokuuta 2015

vko 22

Ohjelma on katsottavissa vain suorana tänään klo 11.10, Yle Areena 
Ohjelma ei ole katsottavissa lähetyksen jälkeen

Hallituksenvaihdos presidentinlinnassa

Vanha ja uusi hallitus tervehdyskäynnillä tasavallan presidentin luona. Selostaja Riikka Uosukainen.

Ohjelma on katsottavissa vain suorana tänään klo 12.25, Yle Areena 
Ohjelma ei ole katsottavissa lähetyksen jälkeen

Uusi hallitus esittäytyy

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen tiedotustilaisuus. Läsnä ovat kaikki ministerit. Selostaja Riikka Uosukainen. 

Ohjelma on katsottavissa vain suorana tänään klo 14.00, Yle Areena
Ohjelma ei ole katsottavissa lähetyksen jälkeen 


Eduskunnan täysistunto

Ilmoitetaan valtioneuvoston vaihdosta koskeva tasavallan presidentin avoin kirje. Ilmoitetaan valtioneuvoston tiedonanto hallitusohjelmasta. Puhemiehen vaali.
I varapuhemiehen ja II varapuhemiehen vaalit.


Päivä alkaa olla eilinen, kun lopetin vallanvaihdon seuraamisen. Tulkattuna en tullut hullua hurskaammaksi. Kävin maitokaupassa klo 22.00 jälkeen. Välikohtauksen oli aiheuttanut kaljan hakija maksamatta pullolastia. Poliisit piti pyytää paikalle.

Kaikenlaista tulee mieleen edellisten vaalien palopuheista Lahden torilla. Ne hyväosaiset ehdokkaat toivat sen sanallisesti esille.

 - Kun pidämme huolta lapsista ja vanhuksista, ei meillä työssä olevilla ole mitään hätää, ja tarjosi ruusukarkkia. Ihan naama peruslukemilla esitin vastakysymyksen.
- Olen hoitanut lapset yksinhuoltajana ja vanhemmat omaishoitajana hautaan. Mitä olen jättänyt tekemättä ja mitä pitäisi vielä tehdä?
Nuoren ehdokkaan pieniä varpaita alkoi palelemaan ja hän pujahti asuntoauton lämpimään.

Joku korkeampi voima auttoi selviämisessä. Kesällä 1989 olin halvaantuneen äidin luona 2 kuukautta. Loman lopulla isällä todettiin syöpä. Työ oli keskeytettynä ja tili miinuksella 20 000 mummonmarkkaa. Vanhemmat joutuivat laitoskierteeseen ja palasin työhön maksaakseni velkani.

Nurkanvaltaajat ryhtyivät muuttamaan Käsityöläistalon luonnetta itselleen sopivaksi kaupankohteeksi. Maksoivat käytäväneliöistä ja niillä rahoilla maksoin velkani. Sitten he halusivat maksetun työhuoneen osakkeet itselleen. Olin itse omaishoitajana ja työhuone oli sairaanhoitaja/hierojan käytössä. 

Välimiesoikeudella uhaten he pakottivat minut myymään tai muuten he ottaisivat sen ilmaiseksi. Kauppahinnalla asioin niin, että kaikki osakkaat saivat velattomat osuudet lapsuuskodista, Wiljami saa asua kotonaan asumisoikeustestamentillä. Isä vei hoidon hinnan hautaan. Monta turhaa toimitusmaksua minulla maksatettiin lahjotuilla päätöksillä, enhän ollut kunnalle, kirkolle ja yhdistyksille kuin maksumies. Toimintaan minua ei huolittu mukaan.

Silti voin yhtyä hyväosaisten joukkoon ja tehdä vapaaehtoistyötä Rudolf Steinerin sosiaalisen peruslain mukaan. Muu toimintatapa on ahneutta ja se ei tunne kohtuutta missään asiassa. Jos sponsoroitte niin antakaa omastanne eikä niin kuin S-ryhmä rauhantyötä kalliin ruokakassin hinnasta rauhan välikappaleiden maksettavaksi.

Suomalaiset ovat laatineet lait suomalaisille. Ja laki on niin kuin luetaan. Työhuoneen myynnin jälkeen lähti sairaanhoitaja Ruotsiin ja on viipynyt siellä yli 15 vuotta. Sai koulutustaan vastaavaa työtä ja työstä palkkaa elääkseen. Itse olin viimeiset työvuodet vuokralaisena enkä voi kehua millään saavutuksilla. Eläkeelle siirtymisessäkin oli mutkia matkassa. Ilmoitus eläkeen alkamisajasta tuli 1.2.2005, mutta ilman tietoa eläkkeen määrästä. Oli jatkettava vielä työntekoa pienessä yksiössä, kun heitä oli liian vähän laskemaan eläkkeitä.

Koko elämässäni ei ole ollut päätä eikä häntää sanojien mielestä. Tiekartta Länsirannalla jatkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti