perjantai 8. toukokuuta 2015

vko 19

Kyllä maalla viisaita ollaan, kun merellä on karahdettu kiville. Viikko 19 ehtii karata käsistä ennen kuin saan mitään aikaan. Maa on saanut kuitenkin hallituspohjan kolmen ässän ympärille, Sipilä, Soini, Stubb. 

Video aiheesta victory day vitas youtubeVitas - St. Petersburg / Victory Day 2011 / Part 1 - YouTube

Virallinen kanta on kieltäytyä osallistumasta tämän vuoden juhlintaan poliittisista syistä. Näin videon välityksellä toritanssit eivät ole kiellettyjen listalla

70 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
Vuosi 2011 alkoi Placido Domingon 70 -vuotisjuhlagaalalla. Omat syntymäpäivät jäivät mieleen Norjassa Breivikin järjestämästä joukkosurmasta samaan aikaan. Meilläkin juhlivat voittajat ja käyvät viemässä seppeleensä vakaumuksensa puolesta kuolleiden muistomerkille. Tätä eriarvoisuutta ei poliittisesti poisteta. Isälle luvattua havuseppelettä kuoltua haudalle en pyytänyt. Pidin sitä loukkauksena 1906 syntynyttä isääni kohtaan, vaikka oltiin siirrytty uudelle vuosituhannelle valitsemalla naispresidentti 6.2.2000.


Päivän mietelause: Hilpi Saure ja Liisi Huhtala (toim.) Sinisen junan ikkunasta – matkakuvia Euroopasta 5.5.201 Otteita teoksesta Sinisen junan ikkunasta – matkakuvia Euroopasta. Toim. Hilpi Saure ja Liisi Huhtala. SKS 1992
Lukijana kuuluttaja Maaria Seppänen.


Tätä on olla suomalainen vieraalla maalla. Tyttäreni vei minut matkalle Tunisiaan. Aktiviteettiryhämä otti ilomielin joukkoonsa. Arabinuorukainen ohjasi minut saliin kuuluttaen kovalla äänellä.
- Äitini ja sisareni Amerikasta.
Tämä tapahtui kohta WTC-tornien sortumisen jälkeen. Amerikkalaiset olivat kaikonneet saudien rakentamilta lomarannoilta.
- Onpa rohkea nainen, supisivat pöytäseuralaiset. Korjasin heille ilmoitetun väärän tiedon.
- Suomesta. Sitten alkoi arvailu, missä on Suomi. Lopuksi pääsivät he käsitykseen, että Suomi on sama kuin Venäjä.

Siitä ei tullut sen suurempaa numeroa kuin minulle. Minä olin saanut arabipojan lisääntymällä suvuttomasti. Hän piti meistä erikoisen hyvää huolta niin kuin kaikki palvelualttiit ihmiset huolehtivat matkalaisista.

Suomeen poikkeavat turistit saavat itse palvella itseään noutaessaan kahvinsa. Joutuvat vielä tyhjentämään edellisten asiakkaitten jättämät astiat pöydästä ja pyyhkimään pöydän puhtaaksi sikojen jäljiltä.

Näistä asioista puhutaan tyttöjen kanssa käydessämme nuorten ruokaraxissa. 

Hilpi Saure ja Liisi Huhtala (toim.) Sinisen junan ikkunasta – matkakuvia Euroopasta
 
Paluumatkalle lähdimme illan suussa. Ulkona oli pimeää, joten ohjaamosta tullut kuulutus oli paikallaan, milloin olimme Rooman yläpuolella. Valomereltähän se näytti niin kuin muutkin ilmoitetut kohteet.
 
Pettymys oli suuri, kun kone laskeutui Arlandan lentokentälle. Kesästä oli lähdetty ja sohjoon saavuttiin. Eipä oikein sytytä matkakuvat lomamatkasta pitkän ajan kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti