perjantai 5. kesäkuuta 2015

vko 23

Hartaudet: Aamuhartaus 5.6. 2015 kirkkoherra Juho Kopperoinen
Kirkkoherra Juho Kopperoinen, Parainen.
Virsi 366:1 alkaa sanoin: "Oi Isä meidän, huolen meistä kannat".
Radion kamarikuoro, Timo Nuoranne (joht.), Harri Viitanen (urut), Panu Luosto (sello). 


Muuttuvia asioita maailmassa esitetään sanoin ja kuvin. Sunnuntai on muuttunut siitä, mikä käskyissä on sanottu.
- Muista pyhittää lepopäiväsi. 
Kun etsitään säästöjä jätetään sunnuntaipäivän lisät maksamatta. Työstä sama palkka kuin työaikalakia noudattavalle 8.00 ja 16.00 välillä. Siihen muottiin meidän jokaisen pitäisi mahtua työssä, sairaana, päivähoidossa ja onnettomuuksien sattuessa. Kukaan ei tule paikalle kutsuttuna, kun Suomessa noudatetaan työaikalakia maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 16.00 välillä.

Tuliukko-blogissa olisin kirjoittanut käskyt näkyväksi, mutta neljänteen käskyyn se loppui. 
- Kunnioita isääsi ja äitiäsi. 
Sen käskyn kumoamisesta säädettiin laissa, ettei vanhempiaan enää tarvitse muistaa, kun on niin kiire.

Ensimmäinen julistus käytiin tiekunnan kokouksessa koskien seitsemän talvisavun hankkimaa tietä tiettömän taipaleen taakse. Ulosottomies hoitokunnan puheenjohtajana sen sanoiksi virkkoi. Tien luonne metsäautotienä on mennyttä. Siitä on tullut mökkitie yli sadalle sijoittajalle. Lapsuuskodin uimarantaan laitetaan viihde- ja vapaa-ajankeskus. Vedetään veneet auton perässä 7 km Vihtaniementietä ja lasketaan vesille meidän rannassa.

Kuultuani tämän julistuksen pyysin nuoria puolustamaan tulevaa perintöään  seuraavassa kokouksessa. Tiekunta ei omista rantaa eikä toisen maalle saa rakentaa. Tauti tanssitteli ulosottomiehen talvitiellä pyörätuoliin. Hänen mahtailun aikansa on auttamattomasti ohi.

Paremmin ei ole itsellänikään. Perintöosasta maksan maksut, että omistus säilyy. Jotakin hyvää on siinä, että saan asua juuri valmistuneessa kaksiossa. Uudet koneet ja puhtaat pinnat ovat erityisen tyytyväisyyden aihe.


Päivän mietelause: Ilari Aalto & Elina Helkala: Matkaopas keskiajan Suomeen
Otteita Ilari Aallon ja Elina Helkalan kirjasta Matkaopas keskiajan Suomeen, Atena 2015. Lukijana kuuluttaja Tuija Kurvinen.

Tähän on tultu SF:n mustavalkoisina kuvauksina. Tämän päivän kuvauksen löydät eduskunnasta ja hallituksesta, jotka vauhdittavat vakautta ja kasvua menoja leikkaamalla. 

Mitä yhteistä on Lady Gagalla ja Lenitalla?
 
Maailmaan mahtuu yksi Lady Gaga ja Lenita, eikä meidän tarvitse matkia heitä. 
Jätevesiasetuksen toteuttamisen tuloksena on pukukoppina kerran 10 vuodessa käyttämäni rantasauna. Se on varustettu jätevesijärjestelmällä, ettei Juojärvi saastu enempää kuin kunnan toimesta viedä jätevesi Pahkasalon saareen. Yhden velallisen konekuskin jäteasema on vaatinut, kun jäätie ei kestänyt konetta. Mitä sitä hättäilemällä saadaan aikaan, on tullut velattomassa kunnassa moneen kertaan todistetuksi. 
Vatuloinnit ja vattuilijat ne yhteen soppii, huomenna pannaan pussauskoppiin lisäämään uusia vattuilijoita. Vatulointikorissa on kaikki teot tallella, kun kukaan ei huomaa vatuloneensa sillä puupää periytyy. Autuaita ovat puupäät, sillä he pysyvät pinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti