maanantai 27. huhtikuuta 2015

vko 18

Helsingissä 27. päivänä huhtikuuta 2015
YLIPÄÄLLIKÖN PÄIVÄKÄSKY 

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2015  
Kansallisen veteraanipäivän pääjuhla Hämeenlinnassa. Juhlapuhujana arkkiatri Risto Pelkonen. Suora lähetys.





Toista muistoa en kehtaa edes kirjoittaa näkyväksi. Toimiani ei tarvitse kenenkään pahoitella tai saa siitä muistuttaa, mutta annan palautteen loukkaavasta pahoittelusta, joka ei ollut villakoiran ydin. Heinäluoma kehoittaa muistamaan vielä elossa olevia veteraaneja antamalla rahaa. Isäni osallistui aina veteraanikeräyksiin. Siitä hyvästä luvattiin kuoltua havuseppele haudalle. 

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten


Omaishoitoaika oli takana, kun valtiovallan tervehdyksen omaishoitajapäivään toi Päivi Räsänen. Neuvonantajaksi oli tullut EU ja Bryssel. Pidän sitä kaiken pahan alkuna, hävisihän maalaisjärjen käyttö sen siliän tien. Se tie on katsottu loppuun ja alkukin on häivytetty poliittisesti, ettei tiedetä, mistä pitäisi aloittaa. Siksi tämä maa ei saa sortua, toistetaan juhlassa monta kertaa.

TPK etusivu, 23.4.2015
Presidentti Niinistö diplomaateille: Euroopan otettava enemmän vastuuta omasta turvallisuudestaan


Päivän mietelause
kuuluu 29.4.2015
Ote Adam Smithin vuonna 1776 julkaisemasta suurteoksesta Kansojen varallisuus. Suom. Jaakko Kankaanpää, WSOY 2015.
Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa vain suorana.
Seitsemältä luvataan "tulossa kuunneltavaksi" ja kahdeltatoista vedetään lupaus pois kuunnella Kansojen varallisuudesta. Se onkin tulenarka puheenaihe, kun kaikki ns varallisuus on velkaa. 

29 vuotta sitten (Lähde: Wikipedia)
1986: Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus Ukrainassa.

PHNetin uutisotsikot muistuttavat ydinvoimalaonnettomuudesta. Silloin kevät teki tuloaan. Katsoin kädet selän takana mullasta nousevia raparperin varsia. Hyväksikäytöstä oli varoitettu radioaktiivisen laskeuman takia. Äiti sanoi sairastuneensa beccerellitautiin, isän kilpirauhanen aiheutti myrkytystilan.

Katsoin ja samaistuin  Rakkaudesta puutarhaan
6/6. Muistojen puutarha. Lapsen menetys on kova isku perheelle. Siksi Alania pyydetään tekemään lasten saattokodin lähelle levollinen puutarha, jossa voi hiljentyä muistelemaan poisnukkunutta rakastaan. (U) 

Kuortinkartano tuli tutuksi lastenlasten ja isovanhempien yhteisellä leirillä. Siellä pidetään huolta syöpään sairastuneiden lasten perheistä. Jotakin voin tehdä itsekin Kartanossa kävijöiden hyväksi. Tuusniemellä ollut työpöytä sai sijoituspaikan Kartanosta. Tein pienen hetken ammattityötäni Rudolf Steinerin sosiaalisen peruslain määrittämällä tavalla. Kesäjuhlilla totesin työn jatkuvan, vaikka itse en enää ole käytettävissä.
Lapsensa menettäneiden leiri, kynttiläviikonloppu, on ollut minulle puhuttelevin, kuinka perheet ovat selvinneet lapsen kuolemasta.
Kartano tarjoaa parastaan, onpa talvi tai kesä, syksy tai kevät.  KympinLapset ja
Isovanhemmat -
yhdistyksen toiminta syöpälasten ja perheiden hyväksi tuottaa iloa niille, joille muu osallistuminen on rajoittunutta. 


Toivossa on hyvä elää ja nähdä perintöosani elvytettynä uusiokäyttöön eikä niin kuin kunta näki sijoittajiensa kautta ottavansa koko maan. Siitä alkoi sotatila, Tiekartta Länsirannalla, odottamatta.

Vappuaatoksi ajateltua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti