maanantai 23. maaliskuuta 2015

vko 13

Kaavio sivun Blogger-katseluista 
Jäähyväiset mastoille 23.3.2015, viikolla 14 luen Värtsin paperilehteä uudessa osoitteessa.

Aamun ajatus

Rohkeus on sitä, kun huomaat,
ettet välttämättä voita ja että yrität,
vaikka tiedät voivasi hävitä. -Tom Krause


Aamun ajatus kevätpäivänseisauksen aattona

Ei toimeliaisuus ole mikään saavutus.
Ei riitä, että ryntäilet ympäriinsä,
aloitat kaikenlaista ja olet koko ajan
kiireinen. Hyvin käytetty aika on sitä,
että viet päätökseen aloittamasi. -Eknath Easwaran 


Voimauttavan valokuvan voimalla huomaan selviäväni viimeisestä muutosta, johon vielä osallistun aktiivisesti. Projekti on ollut tauolla ja voimat vähissä. Olen tiennyt kaiken olevan tallessa, mutta 15 vuotta edellisestä muutosta on haudannut kaiken kerroksittain vanhimmat alimmaiseksi kuin fossiilien tuoma tieto löytöjen iästä. 

Valokuvan voimaa saatesanoissa.
Kerro oma ainutkertainen tarinasi kuvin ja sanoin. Tee näkyväksi elämäsi kaikki värit, ilo ja lohtu. Anna omien kättesi jäljen muoto niille asioille, joille ei ole olemassa sanoja. 
Katso itseäsi ja sinussa olevaa pientä, palmikkopäistä tyttöä rakastavasti ja hellästi. Anna hänen tulla nähdyksi omana arvokkaana, moniuloitteisenä itsenäsi.
Löydä rakkauden sanoissasi lastesi, lastenlastesi ja ystäviesi kasvoilta ne peilit, joista voit koota oman eheän ja ainutkertaisen naisenkuvasi omaishoitajan ja verkkokirjoittajan elämänhistoriastasi. Kiitos Miina, koko pimeä bussi valostui, kun tulit hyvästelemään jäädessäni Lahdessa pois.

Suomi-neito tarvitsee lait ja asetukset pitääkseen ihmiset ja teot järjestyksessä. Woodoonukella ja eroottisella hautausmaalla oli näkyvä paikka parvekkeella. Kummallakin ikiaikainen merkityksensä. Temppelitanssijan muumio tuotiin Englantiin tutkittavaksi. Ensimmäinen kosketus herätti tanssijan. Hän otti jalat alleen tai siivet selkään ja poistui paikalta tähän päivään lääkärien tökittäväksi. 

Hoitovirheestä se alkoi, piti piinassaan 25 vuotta selittämättömine särkyineen ja pelkoineen aivoverenvuodosta. Sitä korjattiin ja säryt loppuivat. Autoimmuunisairauteen päädyttiin, kunnes nastahammas putosi itsestään pois. Röntgenkuva osoitti, että juuri on halki ja se on pitänyt kivutonta tulehdusta yllä. Parantumista on tapahtunut, mutta vaihtoehdot vähentyneet, mitä pudonneen hampaan tilalle.

Hautausmaan siirto osoittautui melkein ylivomaiseksi tehtäväksi. Kukkiva kukkakeppi viihtyi multalaatikossa hyvin ja vihertyminen osoitti sen olevan hengissä. Kaadoin laatikon kyljelleen, vedin multapussin ulos ja palautin laatikon kylmäkellariin alkuperäiseen tarkoitukseensa perunoiden talvivarastoksi. Se aika on ollutta ja mennyttä, että maalta kukaan toisi perunoita kerrostalon kylmäkellariin. 

Hienostotalossa on tultu tienpäähän. Kukaan ei käy enää ulkona ja jos käy, tarvitsee hän rollaattorin. Tulin illalla yhdeksän kieppeillä kotiin. Samalla ovenavauksella tuli nainen, joka sanoi olleensa Nordeaan menossa pankkiasioille. Ihmettelin sitä, kun on perjantai ja ilta. 
- Ei ole enää Nordeaan asiaa. Ovet ovat lukossa eikä kukaan tule aukaisemaan. Hän ei ole ainoa talon pitkäaikainen asukas, jolta muisti on mennyt. Vielä viikko jospa kukaan ei sytyttäisi tulipaloa. 

Kuva: Nimimerkki Diekmann / Ikkunasuomenluontoon.fiKuva: Nimimerkki Irma / Ikkunasuomenluontoon.fi

Auf Wiedersehen, 
vai sanoisinko,
Goodbye, Lenin! (12)

(Saksa 2003). Draamakomediassa poika uskottelee koomasta heräävälle kommunistiäidilleen että Itä-Saksa on yhä olemassa ja voimissaan. O: Wolfgang Becker. N: Daniel Brühl, Katrin Sass.
 

Nyt en voi menettää 'Goodbye, Lenin' katsomista. Vuosia sitten yhdistysillassa olisimme katsoneet elokuvan. Matkalla videontuoja sai puhelinsoiton, joka kielsi elokuvan esittämisen. Siitä oli pieni ilmoitus järjestöpalstalla, joka antoi aiheen soitoon. Seurauksia välttääksemme menimme Mamma Mariaan syömään. 

Kun tulee aika, on tilaisuus katsoa elokuva Yleverolla areenassa. Mikä ajoitus elämässäni! Tätä tarkoitin aikanaan, kun hankin uudet yhteydet, ovat ne viimeistä versiota. Toisin kuitenkin kävi lobbarien toimesta.
- Osta käytetty tietokone, se kyllä sinulle riittää.
- Taloyhtiössä ei ole vielä budjetoitukaan digivalmiuksien rakentamista. 

Goodbye, kaikki jaruttajat! Kiinalaisessa helvetissä tavataan! 30 vuotta vanhat talot ovat putkiremontin tarpeessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti