maanantai 16. maaliskuuta 2015

vko 12

Aamun ajatus

Kukaan ei voi tehdä kaikkea,
mutta jokainen voi tehdä jotakin;
ja jos jokainen tekee jotakin,
tulee kaikki tehdyksi.


Eduskunnan hullut päivät: Tunnin keskustelu täysin turhaan

Läpi mennessään lakiesitys olisi rajannut opintotukea niin, että tukea ei enää saisi toiseen samantasoiseen korkeakoulututkintoon. 
Ruljanssin aloitti hallituspuolue RKP, joka puheenjohtajansa Carl Haglundin suulla ilmoitti äänestävänsä hallituksen omaa lakiesitystä vastaan. Haglundin mukaan kyseessä olisi ensimmäinen kerta 36 vuoteen, kun RKP äänestäisi hallitusta vastaan.

Mitenkä on käynyt elinikäisen oppimisen kanssa? Pakistanilainen Malala uhmasi talibanien kieltoa tyttöjen koulunkäynnistä. Koulumatkalla hän sai osuman päähänsä. Pääsi Englantiin hoitoon ja jatkaa koulunkäyntiä siellä. Puhui YK:ssa ja sai Nobel-palkinnon.

Meilläkin on ollut aika, jolloin koulunkäynti on ollut velvollisuus, mutta sodan jälkeen olosuhteet olivat puutteelliset. Köyhän tytön koulunkäynti ei ollut Eevin mieleen. Se on turhaa, kelpaa sitä piiaksi kouluja käymättä. Sillä on kuitenkin ollut tarkoituksensa oppia ruotsin ja saksan alkeita munkkilatinistina. Oli rohkeutta lähteä kesätyöhön Ruotsiin. Sabbatsbergin Vård- och ålderdomshem tarjosi työpaikan.  Moraalinvartija otti asiakseen ilmoittaa vanhemilleni paluun jälkeen, että se oli ollut huoraamisreissu.

Pahkasalonsaaren kunnalliskodissa oli vain kuolevia, jotka saivat kuolla ilman saattohoitoa. Kynnellekykenevä porukka osallistui laitoksen maataloustöihin. Syksyisin Tuula -paatti lastattiin täyteen ja lähdettiin saariin marjoja poimimaan. Köyhäinhoito ei tarjonnut silloin eikä sen jälkeen kesätyötä kenellekään. 

On etäännytty elämästä yhtä kauas kuin pilvet karkaavat. Kunnissa vanhusten määrä lisääntyy, nuoret muuttavat opiskelemaan ja työhön vihreämille laitumille. Kuolleitten sielujen metsästäjät jakavat alkuperäisten asukkaiden omistuksia kuin huijarit Virossa myivät autiotaloja ominaan. Siellä vain oli puhdistus käynnissä puolueen nimissä, että miehet joutuivat jatkamaan metsäveljinä vangitsemisen pelossa.
Etkö ole tyytyväinen vanhuspalveluihin – tarkista kuntasi tilanne Ylen Vanhusvahdin avulla (16.3.2015 6:22)
Kunta elää omaa elämäänsä pienessä piirissä käyttäen valtion antamat rahat parhaaksi katsomallaan tavalla. Siksi olen vanhempieni omaishoitajana ei-toivottu ihminen, kun puolustin vanhempieni oikeutta saada lääkärin apua tarvittaessa. Kaikki lakisääteiset edut kuuluvat jokaiselle kerjäämättä.

Kattohaikaran pesässä on käytössä luonnon laki. Jos heikoimmaksi jäänyt viimeksi syntynyt poikanen ei jaksa kerjätä ruokaansa, se työnnetään pesästä pois. Vahvemman ja tyhmemmän oikeudella tätä samaa periaatetta toteutetaan ihmisten kesken. Kukaan ei suostu enää näkemään metsää puilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti