maanantai 2. maaliskuuta 2015

vko 10

"Törkeää laittaa kuolemansairaita vanhuksia kotiin kuolemaan yksin"(2.3.2015 9:10)

Tämä tapahtui kohdallani isän saadessa vakavan kohtauksen kotona. Tehoelvytyksen jälkeen hän teki kierroksen naapurikunnan päivystyksessä ja palautettiin sieltä letkuihin kiinnitettynä oman terveyskeskuksen vuodeosastolle kaiken toimintakykynsä kadottaneena. 
- On tulossa viikonloppupäivystys, sairaala on täynnä. Vie isäsi kotiin, järjesteli sairaanhoitaja minut nähdessään.
- Nyt en vie enhän yksin voi hoitaa kotona sängynpohjalle jäänyttä miestä. Teen muuttoa kirkonkammarista Tuuspeltoon ja sieltä Lahteen, kun olen vapaa lähtemään. 
- Pitää kysyä lääkäriltä.
- Mitä lääkäri vastasi.
- Vie sitten kun vie.
Sairaanhoitaja kärsi arvovaltatappion ja se näkyi niskojen nakkeluna minut nähdessään. Oli kidutusta isälle ja minulle katsoa nesteenpoistopiikin työntämistä luitten väliin. Kolmessa kuukaudessa isä laihtui luurangoksi kuin auton alle jäänyt ja katolle kuivumaan viety siili.

Aikaa on vierähtänyt 15 vuotta tasavallan vallanvaihdosta. Muutoa tehdessä tulee vastaan todistusaineistoa omaishoitoajasta 1991 - 2000. Mikään ei ole muuttunut mihinkään suuntaan omaishoitoasiassa. Valtiovalta keittää soppaa omalla reseptillä. Samaan törmäsin omaishoitoajan jälkeen omaishoitotilanteeseen joutuneita.
- Miehesi on tuotu lepopaikalta sairaalaan. Paikka on täynnä tule hakemaan kotiin, ilmoittaa tietty ääni jäätävän tiedon. 
Niin käy vaimo hakemassa kuolevan miehen kotiin. Katsoo kolme päivää ja soittaa 112. Mies pääsi sairaalaan kuolemaan. 

Tämän päivän törkeys tulee yllä olevassa otsikossa selvästi esiin. Ei ole hoitajia tarpeeksi missään vaiheessa. Itse taistelin 5.4 työaikalakia noudattavan hoitajan edestä ja uuvuin unen puutteesta. En enää puhu asiasta tietämättömien kanssa omaishoitamisesta, josta heillä ei ole kokemusta. Paras mollaus on lain allekirjoittajalta, ettei omaishoitajuus näy työhistoriassa yrittäjyyden, maatalousyrittäjyyden eikä perhehoitajuuden lisäksi.  Aika on Urpon ja aika on Orpon. 

Kaavio sivun Blogger-katseluista Kaavio sivun Blogger-katseluista
 
Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

 

Kahden vuosikymmenen takainen sopimus uhkaa ihmisten pihoja Nastolassa

Kaavio sivun Blogger-katseluista 

Ympyrä sulkeutuu 

Sota ilman voittoa

 


Koko viikon olen ollut kuulolla, mitä ympärillä tapahtuu. Jos kukaan ei klikkaa julkaisuani, minua ei ole olemassa. dna tässä sahaa omaa oksaansa, sahatkoon, se ei ole minulta pois. dnan tuottama laajakaista loppuu ja samalla loppuu phnet.fi -loppuiset sähköpostit. Näinhän tämä menee. Ostetaan PHP:n liiketoiminta, luvataan säilyttää palvelut ja kohta ne ollaan lakkauttamassa. Nopeat syövät hitaat kuin käärme joka nielee häntäänsä.

Sota ilman voittoa on yks yhteen Ukrainan tilanteen kanssa. Niin kuin Suomi menetti Karjalan, samoin Ukrainassa on meneillään nurkanvaltaus. Meillä pienillä ihmisillä ei ole vaikutusmahdollisuutta historian kulkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti