maanantai 23. helmikuuta 2015

vko 9

Kaavio sivun Blogger-katseluista

Sivun katselujen koko historia 61 016

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten 
Runsauden pula-aika

Puhutaan 7 vuoden sykleistä nälkävuosina ja hyvinä aikoina. Oma aikani kulkee 15 vuoden jaksoissa. Vuosi 2000 toi muutoksen tullessaan. Edessä oli muutto pääsiäisen aikoihin sinne mistä olin lähtenyt. Nyt on tullut aika jättää nämä maisemat maan ja taivaan välillä pääsiäiseen mennessä. 

 
 Lahden radiomastot

Huippuja on muitakin kuin sivun katsojahuippu ja mastot. Mielessä risteili maistraatin lähettämä virallinen paperi "muuhun uskonnolliseen yhdyskuntaan" siirtämisestä ilmoittaessani osoiteen muutoksesta. Tänään löytyi papereista vahvistus uskonnollisesta yhdyskunnasta eroamisesta 1.1.2006. On puhuttu kirkosta eroamisesta, mutta uskonnolliset yhdyskunnan ovat kaikki samaa alkuperää. Toisilla menee huonommin toisilla paremmin. Porvoon sopimuksen allekirjoituksen puute jakaa kirkot uskonnolliseen ja muuhun uskonnolliseen yhteisöön. Se johti pahoittelukirjeeseen.

Arvoisa vastaanottaja.
Olette hiljattain päättänyt luopua kirkon jäsenyydestä. Pahoittelemme sitä, että Teillä ei ollut mahdollisuutta kokea seurakuntaan kuulumista itsellenne riittävän merkittäväksi asiaksi. Samalla haluamme kiittää Teitä siitä, että jäsenyydellänne olette osaltanne mahdollistaneet työmme. Toimimme erilaisissa elämäntilanteissa olevien lahtelaisten hyväksi monin tavoin esimerkiksi lasten kerhojen, rippikoulujen, vähävaraisten vanhusten ja vammaisten auttamisen kautta. Monet kokevat kasteen, avioliittoon  vihkimisen ja hautaan siunaamisen tärkeiksi elämänsä taitekohdissa. Halutessanne olette lämpimästi tervetullut takaisin kirkon jäseneksi.
Kunnioitamme jäsenyysasiassa tekemäänne ratkaisua. Pyrimme osaltamme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Tavoitteenamme on, että voisimme hoitaa hyvin kristillisen seurakunnan perustehtävän ja vastata lahtelaisten toiveisiin ja odotuksiin. Siksi kuulemme mielellämme kirkoon liittyviä näkemyksiänne, mikäli tahdotte antaa palautetta. Halutessanne voitte ottaa yhteyttä Teille parhaiten sopivalla tavalla joko puhelimella, sähköpostilla tai kirjeellä.

Ystävällisin terveisin

"piispakokelas"

Palaute ns. kirkon jäsenyydestä luopumiseen:
Arvoisa kirkkoherra

Pahoittelunne kirkon jäsenyydestä luopumiseeni loukkaa minua, koska en luopunut lapsen uskosta, vaan vaihdoin jäsenyyteni Deutsche Ev.-Luth. Gemainde / Suomen saksalaiseen ev.luth. seurakuntaan. Kirkon kautta osallistumiseni ihmisten hyväksi on tehty minun omaksi hömpäksi. Jos kirkkoa edustava kristitty sen minulle sanoo, niin uskon sen kohdallani olevan totta.

Selvitäkseni kaikesta maailman mielipiteen mukaisista sanomisista olen saanut kuitenkin vaellukselleni tarkoituksen. I LOVE THE WAY YOU WALK. Kirkko saa muistaa sanat. MINÄ OLEN TIE, TOTUUS JA ELÄMÄ. Muistutukseksi kaikille sanojille, MINÄ en ole tässä se itsekäs minä, oman edun tavoittelija, joksi minut on haluttu leimata. Kun olen tallannut suuria varpaita, ollut piikkinä lihassa, olen tullut syrjäytetyksi. Ja niin otan jalat alleni ja vaihdan leiriä. Kts. Verkkokirjoittajan talo http://kleinitar.info/MaireTirkkonen/

Eikä takaisin paluuta ole. Tämä on minun tieni ja kuljen sen loppuun niin kuin se on minulle kuljettavaksi annettu. Siirryn vanhuuseläkkeelle 1.8.2006. Etsin ulkomailta yhteisön, missä eläke kattaa asumiskustannukset ja itse voin tehdä työtä, minkä osaan ja muistan. (Hollantilainen malli ikäihmisten elämisestä / diakonialaitoksen malli Lahdessa)

Verkkokirjoittajan talo
omaishoitajan vertaistuki verkossa

Isäni kodissa on monta asuinsijaa

Lisään mallin myöhemmin tulostimen kautta, kun muuton jälkeen olen asettunut paikalleni. Lähetin kirjeen allekirjoittajalle ja sillä oli uskomaton vaikutus. Enää ei pähkäilty esteitä, miksi en vaihtaisi osoitetta, vaan asia sai nopeasti toivomani lopputuloksen. Tämäkin oli käytävä läpi päästäkseni lähemmäksi päämäärääni.


Kino Klassikko: Kwai-joen silta sunnuntai-illan jännitystä teemalla antoi hyvän unen ennen puolta yötä. Missä on oranssissa nauhassa olevat avaimet? En muista mihinkä nauhan siirsin ovesta. Ei tullut uni enää, nousin koneelle ja kirjoitin pahoittelu/loukkauskirjeen. Kävin jatkamaan uunia viiden kieppeillä palellen ja täristen. 

Aamusoitto
Väinämöisen laulu auringolle
kyselee laulaen, miksi leivo lennät Suomehen /Melartin: Leivo (Sauli Tiilikainen, baritoni, ja Markus Lehtinen, piano). Sitä kyselen itseltäni 30 päivän ajan.
Kuulen aamuhartauden, on aika nousta ylös.
Aamuhartaus 23.2.2015 hiippakuntasihteeri Kati Jansa
Rukoushetkessä viikon alkaessa puhuu hiippakuntasihteeri Kati Jansa, Kuopio.
Hartauden musiikki: "Parce mihi Domine", säv. Christobal de Morales, es. Hilliard Ensemble, Jan Garbarek (saksofoni). 


Päivän mietelause
Ote Konrad Lehtimäen romaanista Ylös Helvetistä, WSOY 1917.Tulee kuunneltavaksi, jos läpäisee sensuurin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti