maanantai 26. tammikuuta 2015

vko 5

P.S. "En muuten päässy miehen omaishoitajaksi. Ei täyttäny kaikkia ehtoja. Mutta pittäähän sitä reppanaa auttaa ko ei saa itte vaatheita pääle eikä pottuja kuorituksi ja monia muita askareita. Joten näilä menhän. Ethenpäin elävän mieli."

1. maaliskuuta 2015 Virkkuumummo   lisäsi tiedon kielteisestä päätöksestä hakemukseen miehensä omaishoitajaksi. Otan osaa, pitäähän sitä kuitenkin auttaa.
Minut on leimattu työhistoriattomaksi omaishoitajaksi vielä 15 vuotta omaishoidon päättymisestä. Se on kova tuomio 54 miestyövuodesta noudattamatta työaikalakia. Ne jotka noudattavat lakia, saavat paljon pahaa aikaan ja ovat neljännen ukkaasin selitysosan varassa. Meillä on lupa ääneen ihmetellä heidän huonoa asioiden hoitoa. Pahantekoon emme lähde mukaan. 
- Etheenpäin elävän mieli, toteaa virkkuumummo.

Aamun ajatus
Kun ihminen on alamaissa,
gramma apua on arvokkaampaa
kuin kilo neuvomista. -Edward G. Bulwer-Lytton


Mie... virkkaan
Miekö omaishoitajaksi

maanantai 19. tammikuuta 2015

Miekö omaishoitajaksi 


Huomena se sitte ratkeaa, hyväksythänkö minut omaishoitajaksi. Kaupungilta tullee kaks naista haastattelhen meitä.  http://www.omaishoitajat.fi - linkistä löytyy kaikki tieto. Monet kommentit toivottavat tsemppiä asioiden järjestymiseen parhain päin.

 

Näinhän se on asianlaita. Paperit laitethin valhmiiksi.


Virkkuumummon blogin otsikko houkuttaa katsomaan tarkemmin omaishoitajaksi ryhtymistä tammikuussa 2015. Asia on edennyt kotikäynnillä haastatteluun ja paperit on laitettu valmiiksi. Nyt odotetaan päätöstä hyväksytäänkö Virkkuumummo miehensä omaishoitajaksi. Toivon sitä todella.

Oma kokemukseni on vanhempieni kotona hoitamisesta kesästä 1989 vallanvaihtoon 6.2.2000 asti. Sen jälkeen minua kiellettiin puhumasta omaishoitajuudesta.
- Kun et ole ollut hoitajana tällä rahoitusalueella etkä ole enää omaishoitaja. Ei kaikkien tarvitse tietää olevansa omaishoitajia (vammaisen lapsen, pitkäaikaissairaan, vanhojen vanhempien), kun kaikille ei riitä rahaa jakaa.
 

Omaishoitotarinani on Urpon esityksen mukainen, että 
  • köyhät lapset hoitavat köyhät vanhempansa 
  • tai järjenköyhät johtajat pitävät virkansa ja maksavat rikkaitten vanhempiensa hoidosta. 
  • Sen hinnan he saavat takaisin verotuksessa kotitalousvähennyksenä.
  • fifty- fifty
Tyttärenä tekisin kunnan kanssa sopimuksen, että 
  • hoidan vanhempani pyytämättä kunnalta tukea kahden laitospaikan säästämisestä. 
  • Vanhempien kuoltua saa kunta kaiken vanhempieni jättämän omaisuuden.

Tämä on jälkiviisautta kuin Juudaksen evankeliumin löytyminen. Kavaltamisesta oli sovittu etukäteen eikä niillä kavallusrahoilla saatu muuta aikaan kuin muukalaisille hautausmaa. Tähän on tultu. Oppilastyönä tehty Verkkokirjoittajan talo auttoi hankkimaan verkkokirjoitustaidon. Verkossa kirjoitettua oli sen päivän kokemus yhteiskunnasta eikä se miksikään ole muuttunut näinä vuosina.

Selasin vanhoja lehtileikkeitä ja vastaan tuli tietoa omaishoitajuudesta, josta on puhuttu, kun oma omaishoitaja-aika oli ohi. Meillä on 300 000 läheistään hoitavaa omaista. Hoidettavista 65 000 tarvitsisi laitospaikan. Viimeisin tieto tukea saavista on n. 40 000. Kunnissa on eriarvoiset käytännöt omaishoitajille. Hollolassa vain omaishoidontukea saavat voivat osallistua vertaistukitoimintaan. Jos et saa tukea, jäät kaikien muidenkin lakisääteisten etuuksien ulkopuolelle. Omaishoitajat ovat joutuneet säästötalkoisiin yhteiskunnan hyväksi.


Vitas consert in Moscow - YouTube

Puhuvia päitä riittää, mutta puhuvat nuket ovat omaa luokkaansa. Opin erottamaan talitiasen sinitiaisesta. Nyt on lintujen talviruokinta-aika.




Cornelsen Verlag



Kaikki joulukalenterit eivät sulkeutuneet netissä. Tätä sävelmää soitan kevääseen asti, kun linnuilla alkaa pesäntekokiireet. Ihmisille on tarjolla jotakin hauskaa tänään ja vähemmän hauskaa Suomi-neidon itsenäisyyden alkutaipaleelta.

Kuunsirppi tarttui kaupungintalon lipputankoon - katso kuva! (25.1.2015 16:44) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti