maanantai 12. tammikuuta 2015

vko 3 Värtsi vaihtoi komentokieltä

 Viikon puheenaiheet

Viikon puheenaiheet, vko 3


Sana on vapaa.
Author Archive for Värtsi

29.12.2014

2/4: Hengenvaaralliset reseptivapaat lääkkeet. Smedsbergetin vanhainkodin asukkaiden lääkitystä muutetaan, ja tulokset näkyvät heti. Henkilökunta joutuu opettelemaan uusia työtapoja.


Vanhanajan suopayrtti, ja täysikuu

Tuoksusta tuttu kukka lapsuuskodin nurkalta saa nimen Vanhanajan suopayrtti. 

Avaan Verkkolehti Värtsin palattuani kotiin viikon mittaiselta joululomalta. Vuoden 1. viikko on hypätty yli ja ollaan jo toisessa viikossa. Lehden komentokieli on vaihtunut.
Pitkän poissaolon jälkeen keskustelukieli oli tieteen kieli. Ostin sivistyssanakirjan tutkiakseni, mitä naapuri tarkoitti käyttämillään termeillä arkitodellisuudessa.


Viikon puheenaiheet, vko 2

Sana on vapaa.
Post navigation
Omaishoidonkieli ei ole vielä vakiintunut päättäjiltä ruohonjuuritasolle. He puhuvat rahasta, omaishoitaja hoitamisesta ja omasta jaksamisesta. Toisella kotimaisella se on sanottu selkeästi. Närståendevårdare ja saksaksi vielä selkeämmin; zu Hause Pflegen, Hilfe für die Helfer. 

Vanhalta muistilta surffaillen luen 2 ensimmäistä kommenttia, joita on tullut tähän mennessä 27. Tämä uudistus koskee myös viime vuoden tekstejä. Tarkistan sen Viikon puheenaiheet, vko 52 Meneehän se näinkin, jos kaikki tekstit kirjoitetaan vielä omalla äidinkielellä suomeksi.

Paikallista

Kiitos! Ja lykkyä!

by  •  • 1 Comment

2 comments for “Kiitos! Ja lykkyä!”

 

Kaavio maista, joissa blogia luetaan eniten

Maa on autio ja tyhjä loppiaisaamuna

Aamuhartaus 7.1.2015 rovasti Kerttu Venäläinen  

Itämaan 3 viisasta miestä palasi toista tietä omaan maahansa. Juuri nuo 3 värittävät Suomen vihreäksi maailman kartalla.  
Toden totta totesin soittaessani syntymäkuntaani, että siellä tiedän olevan vain 3 ihmistä; veljeni Wiljami, siskoni Aino ja äidin viimeinen elossa oleva sisar, tätini Helmi. Itse sotkeuduin tänne maailmaan tehdäkseni hyvää pienessä piirissä. Isot piirit jyräävät minut maahan, onhan heillä laintulkintaoikeus omaksi edukseen.

Pekka Kejonen: Muotokuvia mustissa by Aili Mummo irrotan postauksesta en muuttaakseni ajatusta, vaan vaihtaakseni näkökulmaa kaukorakkaudesta.
- Kirjailija saa Savonia-palkinnon, joilloin hän, PK, on "voitelua vaille valmis". "Savolaisia erityisesti on helpompi rakastaa kaukaa. Kiitos!" 

Savolaisena on helppo rakastaa kaukana olevia. Jäi takaportti auki, kun ilmoitin päätöksestäni Berliinin muurin rakentamisen jälkeen. Sen portin kautta kuljettiin viimeiseen asti.....





Sana on vapaa.
Read more →

Jätän tällä kertaa Värtsin käyttämään  uutta komentokieltä. Comments lisääntyvät sitä mukaa, kun lukijat haluavat jättää painavan sanansa käynnistään. Tietokone on minulle vielä haaste ainakin uudempien päivitysten kohdalla. Lupaavat ilmaista, mutta loppujen lopuksi ovat pankkitunnuksia vailla vieraalla kielellä ja tietenkin maksua palvelustaan. Olisi varaosapussille, ohjekirjalle ja talonmiehelle käyttöä, kun vanha rouva on joutunut remonttipuolelle kuolemaa odottaessaan. Kaikki alkaa alusta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti