maanantai 19. tammikuuta 2015

vko 4 huonoista vaihtoehdoista paras

Aamun ajatus
Järjettömyys on sitä, kun toistaa
samoja asioita yhä uudelleen ja
uudelleen ja odottaa eri tuloksia.


Päiväjärjestys on lyöty lukkoon moneksi kuukaudeksi. Tänään kävelen kaupungin sairaalan laboratorioon verikokeeseen. Kulutan aikaa koneella, etten liian aikaisin ole viemässä niiden aikaa, jotka tulevat syömättä ja juomatta. 

Katsoin lauantai-iltana Wallanderin jännärinä. Siitä jäi mieleen Kurtin sairastuminen alzheimeriin. Sovitteli pyssyä suuhun päättääkseen päivänsä. Wallander: Surulintu 
Tiesin  tarkalleen tehtäväni jouluna 1990, miksi olin tullut vanhempieni luokse mukana kaksi kassia välttämättömiä tavaroita. Hoitaisin halvaantuneen äidin kotona ja samalla syöpäleikkauksesta toipunut isä saisi osallistua yhteisiin ruokailuihin 5 kertaa päivässä katetun pöydän ääressä.

Se oli järjettömyyttä sosiaalijohtajan ja kunnanlääkärin mielestä. Isä kesti presidentin vaalipäivään asti. 6.2.2000. Jatkaja on valittu. Seuraavana aamuna isä kuoli. Hoitamisessa oli kuitenkin järkeä yksilötasolla. Sen jälkeen siirryttiin yhteiskunnan tasolle. Sama järjettömyys toistuu kuin vuosina 1991 - 2000, mutta mittasuhteet ovat suuremmat. Toistetaan samoja asioita yhä uudelleen ja uudelleen ja odotetaan eri tuloksia. Uudet ministerit on repattu vastaamaan kysymyksiin.
- Miksi kysyjät eivät tehneet hallituskautenaan niitä parannuksia, joita istuvan hallituksen pitäisi ratkaista?
- Hyvä kysymys, -vastaus on retoriikkaa. 
- How do you do?  
- How do you do!
- Me ei tultu lääkäriin luokse kohteliaisuuksia vaihtamaan. Jos isä ei enää koskaan tulisi lääkäriä vaivaamaan, nyt isällä on asiaa lääkärille. Lääkäri tuohtuu ja antaa lähetteen, jota oltiin tultu hakemaan.

Järjettömyys kohdallani olisi loppunut viime kesänä, jos olisin jäänyt kotiin odottamaan oireiden lisääntymistä. Lähdin kuitenkin päivystykseen iltapäivällä. Seuraavana aamuna lääkäriin. Minua oli etsitty soittamalla kotipuhelimeen ja kännykkään. Se oli suljettu, olinhan jo lääkärin odotushuoneessa.
- Nyt on mentävä sairaalaan, ymmärrätkö, nyt on mentävä sairaalaan.

Nyt on mentävä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti