maanantai 25. elokuuta 2014

Tänään tahdon niin: 35. kirje

vko 35
Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn  11. kysymys
11. Oletteko usein levoton ja hermostunut?
o Kyllä
o Ei
Mestari, levollisia/ ovat kaikki hetket / jos menetämme ne / kuin maljakkoon /kukkia asetellen. Hetkien vaellus / Fernando Pessoa

Jo 73 vuotta olen opetellut olemaan levollinen ja hermostumatta. Silloinkaan en hermostunut, kun paikalleen jäänyt rouva tervehti omalla tyylillään.
- Sinä olit pentuna kova suuttumaan. En kysellyt sen enempää, kuinka niin? Juoksin katsomaan perheen valokuvia, joista selvisi toisluokkalaisen järjestely luokkakuvaan. Hän ei päästänyt istumaan viereensä, vaan seison nurkassa totisena. Kuva julkaistiin Kyläkalenterissa sanojan toimesta.

Minulle tämä kuva antaa rauhan, olenhan kiivennyt korkealle ja palannut takaisin syntymäkuntaani arvosteltavaksi ja arvioitavaksi. Miksi olin tullut? Isän kuoltua kirkon kansliassa tehtiin sukututkimus elämästäni virkatodistukseen, jota vaati pankki ja taloyhtiö. Olihan se samalla kuolintodistus hautaamista ja pesänselvittämistä varten. Sama sukuselvitys on tänään yleisessä jaossa kysymättä minulta julkaisulupaa.


Sekaisin kuin helluntaiepistola
 Tulokset tälle helluntaiepistola | Meänkielen sanakirjan mukaan.
Liknande ord... ordspråk
Kumma siellä kumma täällä ja sitä kaikki ihmettelee / tytär vanhempiensa hoitajana.
Siellä sitä mennään ja sukka toisessa jalassa / nainen työasussa  valokuvaThe Book.
Kumma reki sano piru ko karhia veti ku ei ole koskhan keliä / hallitus omaishoidosta.

Toisten epävarmuus minusta saa heidät levottomiksi ja hermostuneiksi. Ei edes koulutusporkkanastipentin ehdot minua hermostuta. Ikä 61/64 vuotta. Työhistoriaa ei ole kertynyt 65 vuoden ikään mennessä. Keppikeiton kokki sai mielihyvää ja syö soppansa hyvällä ruokahalulla.

 
Hallitus antoi asetuksen omaishoidontuesta 1993. Kunta purki tehdyn sopimuksen kunnallisesta kotihoidontuesta, jolla hoidin halvaantuneen äidin kotona kuolemaan asti ja samalla syöpäsairas, vanha isä sai olla kotona. Vietti kotona  93. syntypäivä-juhlansa. Sai kohtauksen 10.11.1999 ja hänet elvytettiin kitumalla kuolemaan  vallanvaihtopäivään asti. Valittiin naispresidentti 6.2.2000 ja seuraavana aamuna isä kuoli.

Kaikesta tästä selvinneenä ei ole mitään syytä olla levoton eikä hermostunut "kummaa rekeä vetäessä eikä koskaan keliä". 
Syyssinfonia: FERNANDO PESSOA: HETKIEN VAELLUS ...


Kuva Sukupuuna kaktus on ollut turvallinen pesäpaikka. 7.8.2014 syntyi suvun viimeinen pikkuveli, joka ei pure. 4V isosisko ilmoitti siitä ihan omakätisellä kirjeellä. 

Armi Kuuselan tyttäret ihastuttivat kauneudellaan

Armi Kuuselan lapset: "Meillä on maailman paras äiti" (23.8.2014 15:21) 


Armi nousee koululla yleisön eteen - mittavat turvatoimet

Tasan ei käy onnen lahjat. Kansakoulussa alkaneesta kiusaamisesta oppikouluun rehtorin vahdittavaksi tappelijana ja va opettajana lampeen heitettynä ovat vaikuttaneet siihen, että rikospaikoille en ole palannut. Miljoonaperijättärenä saan sivusta seurata sotatilaa sijoittajien ja alkuperäisten asukkaiden omistusoikeuksista. Tiekartta Länsirannalla on käynnissä ja paluuni on estetty. Armi Kuusela on ollut tervetullut käymään Muhoksella. Minulle ei annettu elämisen mahdollisuutta syntymäkunnassani. Se siitä lähdöstä ja paluusta.

Koillis-Savo hehkutti Tuusniemellä käväisseen apteekkarin ja kierroksen tehneen naislääkärin hovin vierailusta maisemissa lähtönsä jälkeen. Heillä meni paremmin maailmalla, että oikea hovi seurasi mukana. Jättämänsä jäljen tittelinkipeeseen kuntaan ei saanut minua huokailemaan jälleennäkemisestä. Vuosiin en ole kuullut heidän menestyksestään. Jos vanha tohtorismies osaa, samaan pystyy nuori nainenkin, kun kaikki ei ole kohdallaan. 

Cheekin ei kannata palata tauolta - samassa jamassa kuin Jari Litmanen (24.8.2014 6:39)

1995: Windows 95 julkaistiin. 
Lobbareiden mielestä minulle riittäisi vanha kone, kun opettelin verkkokirjoitustaitoja 2005. Tänään pysyisin päätöksessäni hankkia viimeiset versiot, kun olen niitä hankkimassa. 

Ratkaisu on olemassa ja odotan sitä levollisena kuin kukkia maljakkoon asetellessa.  


Aamuhartaus 25.8.2014 kappalainen Tapani Erämaja - Yle Areena
Rukoushetkessä viikon alkaessa puhuu kappalainen Tapani Erämaja, Eurajoki. Virsi 464 alkaa sanoin: "Kuin oksat vihannoivat". Psallamus-kuoro, Ilmo Riihimäki (joht.), Tapani Haapasalo (urut).

Vuosiluku 2014 on tärkeä ilmoittaa päivämäärän yhteydessä. Jälkeenpäin aamuhartaushaku 25.8. voi antaa minkä vuoden 25.8. aamuhartauden tahansa. Tämä siksi kun eletään tätä päivää aamuhartauden aiheessa.  

Den himmelske lovsang - med sangtekst (Leif Liodden)

Melodien Den himmelske lovsang - med tekst og naturbilder. 

Ja kiitospa vihdoin viimeinen, / kun laulun lahjan sa annoit, / kun riemut ja murheet lapsosen / näin sävelten siivillä kannoit, / sen sulta, sulta ma yksin sain / ja sulle siitä mä vastaan vain / ja leiviskästäni tilin teen, / miten käytin mä kanteleen. Eino Leino Hymyilevä Apollo  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti