maanantai 23. kesäkuuta 2014

Tänään tahdon niin: 26. kirje

vko 26
 Verkkoneloset -maa on autio ja tyhjä. En enää tiedä, minne kaikki ovat hävinneet. On pysyttävä kaupungin katolla pienentyneessä elonpiirissä. 

Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn 2. kysymys
2. Oletteko luopunut monista toiminnoistanne, kiinnostavista asioista tai harrastuksistanne? 
o Kyllä
o Ei  

Geriatric depression screening scale, GDS - depressiokyselyn 2. vastausta antaessani rastitin kaikki 30 kysymystä. Sain vastauksen; 
Testin tulos on 0 pistettä. Normaali.

Google kannustaa tyttöjä koodaamaan (20.6.2014 8:36)

Voisiko Google kannustaa tyttöjä tekemään muutakin kuin ohjelmoimaan toisille valmiita malleja, jotka eivät toteuttamiskelpoisia.

2/30 Oletteko luopunut......? Vastaus Ei  ei kerro minun luopumisesta, vaan jonkun kolmannen persoonan vastauksesta minun puolesta.
2/30 En ole luopunut monista toiminnoistani, kiinnostavista asioista enkä harrastuksistani.


Omaishoitajana olin ei-toivottu tulemaan syntymäkuntaani. Siellä oli käynnissä kuolleitten sielujen metsästys hautausurakoitsijan antaman mallin mukaan. Kunta oli kahtiajakautunut sisällissodassa voittaneiden menettäessä muistinsa. Talolliset muistivat punaisena syntyneet elon jääneet. Heille ei riittänyt, että perheestä yksi oli vangittu ja 5 torpparia mestattu, kun syntyperästä ei voi luopua.


Se aina särähti korvaan, kun Öllin isä oli vaatimassa minun palveluksia piikanaan kuin vanhempani nuoruudessa olivat piikana ja renkinä hänen isännättömässä talossa.
- Minulla on tuote ja tuotteella on hintansa.
- Sinä oot suureen tottunut mualimalla. 
Minun ei annettu onnistua omaishoitajana kunnan kanssa tehdyllä sopimuksella. Olisi mielenkiintoista tutkia eduskunnan silloiset päätöksentekijät, jotka antoivat kunnalle mahdollisuuden pienentää kunnallinen kotihoidontuki asetuksella omaishoidontueksi 1993.

Sitä saa mitä tilaa. On jaettu rahaa kunnille tehtävien hoitamiseen. Rahankäyttöä ei kukaan valvonut. Jokainen otti osansa virkamiehenä niin paljon kuin sielu sieti.
Professori Urpo sen sanoiksi virkkoi, minkä sosiaalijohtaja 1990-luvulla toteutti käytännössä.
- Nyt isäni tarvitsee hoitajan ja me lapset sen maksamme. On kaksi eri asiaa olla hoitaja vanhempien luona tai pitää virkansa, maksaa hoidosta ja saada kotitalousvähennyksenä verosta takaisin. Hullut ei huomaa eikä viisaat virka mittää.

Omaishoitoaika päättyi presidentin valintaan 6.2.2000. Yhteiskunta on muuttunut käsittämättömäksi verkkokirjoitustaidottomalle.  Alkoi projektikoulutusten luvattu aika.

YHDESSÄ ELÄMÄ KANTAA
Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry 15 vuotta juhlaseminaari:

Juhlapuhe: Elinikäinen oppiminen
Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen



6.2.2000
Selviämistarinani  elossaoloilmoitus
Kotisivuni ovat Oppimispäiväkirjan sisällysluettelo.
Kriisinhallinta-ajan olen käyttänyt uudelleen oppimiseen,
vaikka se ei liity ammattiin, vaan elämäntaitoon.
Koulutus on avain, jolla hallitsen muutosta,
toteutan omia tavoitteitani ja huolehdin kansalaisvalmiuksista.
15.1.2006
Kiitän kaikkia pelastustyöhön osallistuneita!


Tietoyhteiskunta kaikille on tökkinyt alusta lähtien. Eduskunnan täysistunnossa on läppärit ja kännykät tärkeimmässä roolissa. Olemalla napinpainajana paikalla voi olla kaukana, lähetellä tekstiviestejä ja kuvia seuralaispalveluun. Tällaista toimintaa en halua nähdä. Pyydän vain, "Isä, anna heille anteeksi, sillä he kyllä tietävät, mitä tekevät." Kun aika on täysi, siirrytään sopeutumiseläkkeelle isän antaman ohjeen mukaan. Toinen vaihtoehto on saada poliittinen eläkevirka. Näistä en halua kuulla, onhan kyse maan ja meidän yhteisten asioiden hoidosta. 

Tekijällä ja päättäjällä on sama kohtalo. Uupumuksesta voi toipua, mutta "komukilla"  (muistinsamenettäneellä kansakoulunopettajalla) ei ole tätä mahdollisuutta. Kela nostaa johtajansa tuolille istumaan, antaa kynän ja paperin käteen,  ja ruusun eteen malliksi:  
- Piirrä ruusu jos muistat.

Tämänkin depressiokyselyn voisi toteuttaa hymiöitä näyttämällä, onko hyvä vai huono päivä.

Sukupolvenvaihdos on vaiheessa. Nalle siirtyy Ruotsiin varmistaakseen omaisuuden siirtymisen perillisilleen mahdollisimman pienillä kuluilla. 
Saunaniemen Ierikkalla oli jatkajia, mutta hän ei osannut luopua isännyydestä.  Vanhempani olivat viisaampia. Siirsivät lapsuuskodin lahjakirjalla lapsilleen. 

 
Lukulehti
Kunta naapurina,
tiekunta isäntänä, 
kunnan uusrikkaat mökkiläiset edunsaajana
saivat aikaan Tiekartan Länsirannalla. 

Kauppa saa valita asiakkaansa – vai saako? Älä tule tänne -tervetulotoivotuskyltistä huolimatta tulin, näin ja voitin sen, mikä oli tuloni tarkoitus. Se oli vanhempieni tahto suvun perinteen mukaan vuodesta 1900 lähtien.

Osoitteen muutos viskasi minua eri yhdistyksiin ja sitä kautta projektikoulutuksiin. Kysymys vaihtui toiseksi.
- Mitä sinä täällä teet, olethan kohta eläkkeellä?
- Sitä juuri kun en ole vielä vanhainkotipaikkaa varannut lakanoiden välissä.
Jyväskylässä puretaan vammaisten laitospaikat ja järjestetään asuminen itsenäisesti. Toisenlaiset frendit on hyvä esimerkki itsenäisten ihmisten asumisesta. Mikko sai kutsun presidentiltä Mäntyniemeen.
Minua oltiin työllistämässä toimintakeskuksen pesulaan päiväksi. Yöllä olisin omaishoitaja apua tarvitsevalle isälle. Ritva otettiin suljetulta osastolta asumaan vanhusten palvelutaloon. (Sitä oltiin toteuttamassa kohdallani syntymäkunnassa omaishoitajana.)
Tämän päivän kieltolappu kieltää puhumasta ja kirjoittamasta tai siitä tehdään poliisiasia.

Laki vaatii esittelijän kertomaan lainsisältö. Ikä ehdoton 61/64 vuotta. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, perhehoitajana ja omaishoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." 

Sähkötuolilla ja työvoimatoimiston käytöstä poistetulla tuolilla on tietty antiikkiarvo. Kuolemantuomio on poistettu ja työvoimapalvelut ovat siirtyneet nettiin, vaikka tietoyhteiskunta ei vielä ole tavoittanut kaikkia. On yhtä hidas liikkeissään avoimessa yhteiskunnassa kuin maissa, joissa on käytössä suljetun yhteiskunnan säännöt. Tietovuotajille tarjotaan kuitenkin turvapaikkaa. Verkkokirjoittajan talo on oma turvatalo, jolle dna antoi ensimmäisen häädön.Työvoimatoimiston tuoli seuraa mukana. On ollut tarkoitukseen sopiva työtä tehdessä eläkeikään.


Jalkapallokentällä pelataan sääntöjen mukaan. Keltainen kortti varoittaa, punainen kortti poistaa pelistä. Hernepussin heittokisan välineenä  minua on lennätetty paikasta toiseen. Mitattu rahallista välinearvoa, kannattaako pitää mukana. Verot ja jäsenmaksut kelpaisivat, mutta minua ei tyydytä olla vain maksaja ilman osallistumisoikeuksia. 
On varoitettu keltaisella kortilla, mutta kun en suostu olemaan hiljaa, vetäistään punainen kortti. Maistraatti likaisen työn tekijänä ilmoittaa siirrosta "muuhun uskonnolliseen yhteisöön". Näin puolueet myydään meille
Tätä kaupankäyntiä on saatu seurata viikko ennen juhannusta. Näin ei maan asioita hoideta minihallituksen 10 kuukauden aikana seuraaviin eduskuntavaaleihin.Toivoisin yhteiskuntaankin oikeita pelisääntöjä.
Poliitikosta ei enää haeta isähahmoa Tämäkin otsikko tuo mieleen isän, joka lähti opintomatkalle kiinalaiseen helvettiin. Näkemäänsä hän halusi toteuttaa elämässään ja loputtomasti kuoltuaan tietämättä, että hänkin oli kuollut.

- Kyllä ne ovat viisaita, kuulen oman isän äänen tätä politikointia seuratessa. Heistä ei kuitenkaan ole elämään tiettömän taipaleen takana melkein luontaistaloudessa. Tunnen heidät kunnan kutsumina sijoittajina ja meidän maan anastajina maanmittaustoimiston luvalla. 
Kuka viheltäisi pelin poikki? Sitä ei osaa Risikko enempää kuin sote-soppaa hämmennellessään. Itse onnistuin paremmin omaishoitajana noudattamalla neljättä käskyä ja sijoittajien ahneutta. He realisoivat omistuksiani ja sillä rahalla vein omaishoidon loppuun. Sen jälkeen perinnöt on jaettu kaikille osakkaille. Kunta ja verottaja ovat vielä jotakin vailla väärillä perusteilla, kun jokainen lukee lakia kuin piru raamattuaan.

Woodoomenot jatkuvat samalla mitalla, millä minulle on mitattu. Muistoa kunnioittaen joka päivä niin hyvässä kuin pahassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti