maanantai 2. kesäkuuta 2014

Tänään tahdon niin: 23. kirje

vko 23
Hanemann: Never hit your grandma with a shovel (Spike Jones). 
- Älä koskaan lyö isoäitiä lapiolla päähän! Muistojen bulevardilla kuulin kiellon. Nyt se on kielletty ja kieltoa pitää noudattaa kaikkien muiden kieltotauluilla kiellettyjen tekojen lisäksi. 

MOT: Punkkipainajainen
Punkkien aiheuttamat sairaudet lisääntyvät ja ovat yhä vaarallisempia. Moni potilas jää vaille asianmukaista hoitoa.

Borrelioosi on viimeinen villitys elämässäni. Omaishoitajuus ensimmäinen 1991 - 2000. Kesällä 1992 sain maalla käydessä täysikasvuisen punkin kirkonkylään vietäväksi. Oli jo irrottamassa otetaan imukärsänsä väkäsistä. Se tuntui enemmän kuin punkin kiinnittyminen, onhan punkilla puudutusaine ja veren hyytymistä estävät tekijä mukana.
Punkki on paremmin varustettu kuin minä syntyessäni. Ei ollut varaosapussia, ei ohjekirjaa hoidosta eikä talonmiestä hoitoa toteuttamaan.  Herneenkokoinen punkki oli ottanut tarvitsemansa veren ja oli pudottaumassa jatkaakseen sukua. Silloin sen huomasin. Mikä helvetin nystyrä oli kasvanut tietämättäni kutinakohtaan. Tartuin kiinni ilman pihtiä ja se oli punkin menoa. 
Kohta sen jälkeen nivelet kipeytyivät. Se sopi tuusniemeläisille naurun aiheeksi.
- Kuinka se luulee hoitavansa vanhempiaan, kun on liikuntakyvytön, kulunut vanha akka 5 -kymppisenä. 

Näytä kuva Twitterissä  Telkku.com @Telkku_com
Nyt voi taas hymyillä kuin kameli: ongelmat selätetty, http://telkku.com  + sovellukset toimii taas normaalisti pic.twitter.com/64ih1v4tlr

Kamelit eivät naura toistensa kyttyröille. Sen tekevät ihmiset toistensa vikoja etsiessä.





Omaishoitajuus on minulle sisäsyntyinen ominaisuus ja neljännen käskyn opetus. Vanhemmat ovat ainoat kunnioitettavat. Muut asemansa perusteella ovat 4. käskyn selitysosan varassa. Heillä on täysi työ hoitaa asioita niin hyvin, ettei kenellekään jää sanomisen sijaa. Mutta ruusujakaan ei tule, "eläähän kissa kiitoksella ja koira pään silityksellä." Yläkerran ukko ei ollut samaa mieltä hiplatessaan naisia kiitokseksi. Siinä oli taka-ajatukset mielessä. Sai herpeksen huuleen ja clamydian keuhkoihin, kun pisti nokkansa joka asiaan.

Viimeisen ja ensimmäisen villityksen välillä minulle 6 -kymppisenä tuli vastaan uuden kirjoitustaidon opettelu. Opin kirjoittamaan verkossa, mutta siihen tarvitsin välineet. Uhosin ostavani viimeiset versiot, kun Mansikkapaikalla elämä jatkuu sukupolvenvaihdoksen jälkeen. Lobbarit suosittelivat ostamaan käytetyn koneen. Siitä vaikeudet alkoivat enkä pystynyt opetuksessa enää käyttämään omaa konetta, missä koululuokan koneet olivat vielä käyttökuntoisia. Kaikkien koulujen tietokoneet uusittiin ja joku myi vanhat omaan lukuunsa omaksi vahingokseen. Hän kuoli kolmen vuoden kuluttua.

Kaikki nämä kolme: omaishoitajuus, borrelioosi ja tietokoneet  ovat tämän päivän keskustelun aiheita. Asetukset vievät omaishoitajia ahtaammalle, kun järjen käyttö on kiellettyä. Poliitikoilla ei ole edes punkin valmiuksia viedä asioita eteenpäin. 
On toimittava omilla ehdoillaan lainsäädännöstä huolimatta. Sillä pääsinkin Guinessin ennätystenkirjaan 54 :llä työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuosilla. Se on alhaisimpia vuosilukuja, ovathan monet omaishoitajia hoidettavan koko iän ajan, kun vielä ei ole määrätty kuinka kauan hoidettava saa elää.

Omaishoitoaikana ei vielä puhuttu borrelioosista. Pääsiäisenä 2000 olin takaisin Lahdessa. Alkoi taistelu paikasta työelämässä, kun en ollut vielä eläkeikäinen. Edunvalvoja ehdotti katuhuoraksi naishierojia eduskunnan saunassa lääkäri/hierojan ja hieroja/hautausurakoitsijan kanssa, kun Isä Juntusen rahasampo oli jatkajaa vailla.
Etenin omaa linjaa verkkoympäristössä hankkiessani yrittäjäosaamista sukupolvenvaihdokseen. Sekin estettiin lain allekirjoituksella pienen rahan säästönä. Minulle ei raha ollut motiivi opiskella, vaan halusin katsoa, kuinka Suomi-neitoa ollaan viemässä EU:n nettomaksajana €uron pelastamiseksi. Laki on rasistinen meille sotakorvausten maksajien jälkeläisille.

Yrittäjän  ammattitutkinto 

"Tähän asti ei edemmäs
on sinun ylpeitten aaltojesi raja."

IKÄ

LAKI:
Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä , omaishoitajana ja perhehoitajana
toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa.


Työhistoriaa on vain omaneduntavoittelijoilla ja heidän seuraajillaan, jos jotakin etuutta kertyisi siitä itsellekin. Työhistoria mitataan rahassa ja nobelpalkintoina rauhan välikappaleiden maksaessa sponsorirahoja näennäiseen rauhantyöhön.
  
Tietokoneiden elinkaari on lyhyt. Jos joku osa tulee tiensä päähän, on uudet haarotinpalat yhteensopimattomat  entisten kanssa. Joku riiviö estää Verkkokirjoittajan talon viimeiset lisäykset aukeamasta vanhalla Vistalla.  
Mayday, mayday! En järjestä arvontaa näiden linkkien testaamisesta, mutta pyytäisin lukijalta vihjettä, kuinka saan linkit auki omalla koneella.


Venla otettiin käyttöön jo 1600-luvulla. Nimen alkumuoto on Wandela, saksalaisten slaaveista käyttämä nimi. 
Nimipäivistä saan Suomi-neidon kahtiajaetulle kansalle omat nimet. VENLA(t) suomalaisia voittaja kansaa.
Itse valitsen puoleni WANDELA(t), saksalaisten slaaveista käyttämä nimi. Olemmehan kielivähemmistö omassa maassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti